Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım'dan Ünal Aysal'a Şok Sözler

Yıldırım'dan Ünal Aysal'a Şok Sözler

Batuhan
26.02.2014 - 10:19

Yıldırım'dan Ünal Aysal'a Şok Sözler

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Habertürk Gazetesi’ne verdiği röportajın yeni bölümü de yayınlandı.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Trabzonspor’a “80 trilyonu hangi siyasiler topladı, açıklasınlar” derken, “Beşiktaş şike yapmaz” yorumunda bulundu. Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal için ise “Beni Avrupa’ya şikayet edenlerle ya da “Bu yangın üfleyerek sönmez” diyenlerle uzlaşmamı beklemek nasıl bir hayal ürünüdür?” dedi.

’80 TRİLYONU HANGİ SİYASİLER TOPLADI’ 

Trabzonspor taraftarının kupayı istemesine ne diyorsunuz? “Yönetimleri onları öyle yönlendirdi. Çünkü Trabzonspor üç senedir sportif anlamda hiçbir şey yapmıyor. Aldıkları oyuncular belli. Oyuncuların da hepsini devletin yardımıyla aldılar. 80 trilyon para girdi kasaya diyorlar. Biz kasamıza girip çıkanı her kuruşuna kadar açıklıyoruz. Fenerbahçe geçen sene 93 trilyon, bir önceki sene 87 trilyon vergi ödedi. Türkiye’de bütün kulüpler açıklasınlar verdikleri vergiyi. 80 trilyonun kaynağı hangi havuzdur açıklasınlar. Hangi siyasiler tarafından bu paralar toplandı ve verildi. Açıklasınlar biz de bilelim. Vatandaş olarak soruyorum; Fenerbahçe başkanı olarak değil. Türk vatandaşı olarak öğrenmek istiyorum.

‘BUNLARIN SÖZLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM’

Trabzonspor’un vefat eden Serkan Acar üzerinden size yüklenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? “Ben üç beş paralı askerin ne Trabzonspor camiasını, ne de Trabzonspor başkanlığını temsil ettiğine inanmıyorum. Kendi kulüp başkanına ve yönetimine ağıza alınmayacak şekilde hakaret eden adamların rakip takımın vefat eden oyuncusu ile ilgili söylemlerini ciddiye bile almıyorum. Hatta bu şahıslar ile ilgili önüme çok ciddi belgeler getirdiler ama ben hiçbir işlem yapılmasına izin vermedim. Bu ahlak yoksunlarına siz de değer vermeyin, bu adamları önemsemeyin.”

‘YA SERBEST YABANCI YA DA TAMAMEN YERLİ’

Yabancı kuralında yumuşama eğilimi gösterdiğiniz söyleniyor? “Bizde yumuşama yok. Federasyonun aldığı, alacağı karara saygılıyız, bitti. Baştan beri saygılıyız. Federasyon bizi kullanarak artırıp arttırmama konusunu tartışmaya açmasın. Federasyon karar verecek. Her şeye karar vermiyorlar mı? -Yabancı oyuncuda sizce ideal olan ne? “10 sene önce söyledim ben. Dedim ki serbest bırakılsın. Yasaklamayın dedim. Burada iki tane şık var. Tamamen serbest bırakabilirsin. Senin önünde kararlar, uygulamalar var. Yeni bir şey keşfetmeyeceksin. Bunlardan birini kendi şartlarına göre uygulayacaksın. Bu bir. İkincisi.. Eğer bunları yapmıyorsan yabancıyı tamamen kaldıracaksın, tamamen yerliye döneceksin. Ama Avrupa’da da bir şey beklemeyeceksin. 5 sene, 10 sene bekleyeceksin Türk futbolu bir yerlere gelsin diye. Alt yapıyla uğraşacaksın bu sürede. Gelirse gelir gelmezse de Avrupa’ya gidip 1. turda elendin diye kimse kızmayacak.”

‘BEN ‘AT’ DESEM ACUN ATAR MI?’ 

Erman Toroğlu ile yıllardır devam eden bir sürtüşmeniz var. Toroğlu son açıklamalarından birinde, “Trabzonspor başkanının olduğu yere Aziz Yıldırım giremiyor” dedi. Aranızda bir düşmanlık var mı? “Öncelikle şunu söyleyeyim ki ben her yere girerim. Düşmanlık ayrı şey. Düşmanlığım yok ama ben O’na kızıyorum. O zannediyor ki her yerden kendisini ben attırdım. Ben konuşmadım bile. TV 8’de işten çıkarılmalar olduğunda Acun’a ‘Bunları at’ desem atar mı? Bu kadar aptallık olur mu? Tazminatı var, şusu var, busu var. Konuşuyorlar da ben dinlemiyorum ki. Önce lafa bakıyorum, sonra bir de diyene.. Hepsi bu..

‘KİMİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖRÜR!’ 

Hıncal Uluç ile de yıldızınız barışmıyor. Uluç da bir röportajında ‘Toroğlu’nu Hürriyet’ten Aziz Yıldırım attırdı. Bana gücü yetmez’ dedi. Cevabınız? “Ben göndermedim Toroğlu’nu. Böyle bir şey söylüyorsa Hürriyet’e hakarettir. Benim cevap vermeme gerek yok, cevabı Hürriyet versin. Ama öyle güç denemesine falan girerse kimin ne denli güçlü olduğunu Hıncal hemen görür herhalde. Tabii yakın gözlükleri yanındaysa.”

‘PLATİNİ’NİN KAFASI KARIŞIK’

İbrahim Hacıosmanoğlu, Juventus maçından sonra Avrupa’da da şike olduğunu, hakemlerin ayarlandığını iddia etti. “Buna Platini cevap versin. Yeri gelmişken şunu söyleyeyim. Platini’nin kafası karışık hem de çok karışık. Bizim davadan dolayı karışık. Bu kadarını söyleyeyim. UEFA’nın bütün kurullarının ve yönetiminin de kafası karışık şu anda.”

‘BEŞİKTAŞ ŞİKE YAPMAZ’ 

Bakın bu dava artık şike davası değildir. Bu bir adil yargılanma mücadelesidir. Kısaca bir onur mücadelesidir. Ve her mücadelede olduğu gibi burada da yalnız bırakıldık. Dostumuz Beşiktaşlılar bile Yargıtay kararı ile aklandıklarını söylediler. Lütfen çıkıp şu aklanma kararını anlatsınlar kamuoyuna. Beşiktaş hakkında 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar Yargıtay’ca aynen onandı. Böylece Beşiktaş’ın da şike yapmış olduğu Yargıtay’ca söylendi. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Beşiktaş Kulübü şike yapmaz ve yapmadı da. Ancak Beşiktaş Kulübü de bizim verdiğimiz mücadelenin arkasına saklanmayıp, kendisi de haklı olduğu bu davada gerekli mücadeleyi ortaya koymalıdır. Biz tek başımıza kalsak da, adalet için, Türkiye için, Fenerbahçe için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.

AZİZ YILDIRIM’DAN KENDİSİNE ‘UZLAŞMACI DEĞİL’ DİYEN ÜNAL AYSAL’A YANIT 

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, “Aziz Bey uzlaşmacı değil” dedi. Galatasaray ile uzlaşır mısınız? Beni Avrupa’ya şikayet edenlerle ya da “Bu yangın üfleyerek sönmez” diyenlerle uzlaşmamı beklemek nasıl bir hayal ürünüdür? Gece yarıları açıklama yapıp Fenerbahçe’yi karalayanlara cevap vermek uzlaşmazlıksa; kimse benden bunlarla uzlaşmamı beklemesin.

“GALATASARAY TARAFTARINI AYRI TUTUYORUM”

Fenerbahçe’nin hakkında verilecek her türlü kararı gaipten haber alıp kamuoyuna servis edenlerle uzlaşmam bekleniyorsa kimse boşuna beklemesin. Her önemli Avrupa maçımızdan ya da UEFA’daki davalarımızdan önce çıkıp Fenerbahçe hakkında yorum yapanlarla uzlaşma yapmam bekleniyorsa; kimse benden bunu beklemesin. Kendisine yegane tavsiyem önce Fenerbahçe ismini kullanırken ya da kullanmasına izin verirken çok dikkatli olmasıdır. Bu taleplerimin hiçbirinin şahsımla ilgisi yoktur. Fenerbahçe’ye duyduğu saygıyı kamuoyu önünde korkmadan ve taraftar popülizminden çekinmeden gösterebilecek yüreğe sahip Galatasaray başkanları ile kurduğum dostluklar ortadadır ve tüm kamuoyunun malumudur.Kaldı ki adalet için birlikte yürüdüğümüz Galatasaray taraftarını tüm bunlardan ayrı tutuyorum.

EMRE BELÖZOĞLU GÜNAH KEÇİSİ’ 

Rakipler “Emre’nin küfür etmesi serbest mi” diye soruyor? Değil Emre’nin hiç kimsenin küfür etmesini hoş karşılamak gibi bir lüksümüz olamaz. Ben Fenerbahçe’deki başkanlığım süresince en çok bu konu ile mücadele ettim. Dolayısıyla sebebi ne olursa olsun küfürü asla savunmam, asla savundurtmam. Ancak bu oyun içinde adrenalini yükselen genç oyunculara özel kamera tahsis edip hemen afişe edilerek günah keçisi ilan edilmesini de doğru bulmuyorum.

Haber Türk

Kaynak: http://amkspor.com/2014/02/26/yildiri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın