Görüş Bildir
Haberler
'Yeşil Yol'da Mahkeme Ağaç Kesimini Durdurdu

'Yeşil Yol'da Mahkeme Ağaç Kesimini Durdurdu

Batuhan
12.07.2015 - 16:29 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 10:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Rize'de Yeşil Yol Projesi'nin durdurulması için yöre halkının başlattığı eylem üzerine Samistal ve Kavrun yaylalarındaki çalışmalara ara verilmişti. Bugün de Fırtına İnisiyatifi grubunun Rize İdare Mahkemesi’nde açtığı davada mahkeme, idarenin savunmasını almaya gerek görmeden, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Öte yandan Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın “‘Hiç ağaç kesilmedi. Kesildiyse gereğini yaparız” sözleriyle savunduğu ‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında yüzlerce ağacın kesildiği ortaya çıktı...

Neler yaşanmıştı?

Yeşil Yol projesinin geçeceği Avusor yaylasında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 16 dönümlük alanda orman kesim izni vermesini ağaç katliamına yol açacağı gerekçesiyle mahkemeye taşıyan Fırtına İnisiyatifi grubunun Rize İdare Mahkemesi’nde açtığı davada mahkeme, idarenin savunmasını almaya gerek görmeden, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Vali 'Bir tane bile kesilmedi' demişti ama yüzlerce ağaç kesilmiş

Vali 'Bir tane bile kesilmedi' demişti ama yüzlerce ağaç kesilmiş

Çamlıhemşin'in Avusor ve Huser yaylaları arasında Yeşil Yol projesi kapsamındaki yapılan bağlantı yolunda yüzlerce ağacın kesildiği ortaya çıktı. 

Rize Valisi Ersin Yazıcı, projede ağaç kesilmediğini ima ederek, 'Eğer bir tane ağaca zarar verilmişse, doğaya zarar verilmişse, doğa tahrip edilmişse lütfen göstersinler' demişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Biz, yeşile zarar verecek asla bir şey yapmıyoruz. Kalkınma Bakanlığı'nın yürüttüğü Yeşil Yol projesi tamamen doğayla barışık. Eğer bir tane ağaca zarar verilmişse, doğaya zarar verilmişse, doğa tahrip edilmişse lütfen göstersinler. Böyle bir tahribat söz konusu ise devlet gereğini yapar, ama halkımız, özellikle yaylaları kullanan insanlarımız bu yolları istiyor.” ifadelerini kullanmıştı.Muhtar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gereğini yap Sayın Vali

Ausor Yaylası’nda yaşayan Çamlıhemşin ilçesine bağlı Murat Köyü Muhtarı Lütfü Sezgin, yolun genişletilmesine de, bağlantı yoluna da karşı olduğunu ifade ederek, “Sayın Vali, ‘Hiç ağaç kesilmedi. Kesildiyse devlet olarak gereğini yaparız’ demişti. Sayın Vali, ağaçların kesildiğini gördük, yine kesilecek. Bu sadece Ausor için değil. 1800 rakımlı yerlerde yolun sağında solunda ağaçlar var. Yedi metre yol yapılacaksa ağaçlar kesilmeden yol yapılamaz” dedi.

Sezgin, “Şimdi devlet olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapsın. Yaylaların yolu var. Neden bağlantı yapılıyor ki? Üç ay kullanılan bir yaylada bu yol gereksizdir” sözleriyle ‘Yeşil Yol’projesini istemediklerini tekrarladı.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0