Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'nin Çok Ciddi Problemleri Var'

'Türkiye'nin Çok Ciddi Problemleri Var'

Türkiye'nin Çok Ciddi Problemleri Var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ukrayna'da mevcut yönetimin bir gecede halktan 86 kişiyi öldürdüğünü, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını belirterek, 'Türkiye'de bunlar yaşanmasın, bunlar olmasın. Türkiye'nin çok ciddi problemleri var, açılım denilen zırvayla bölünmenin eşiğinde' dedi.

Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesini ziyaret etti. Belde meydanında halka seslenen Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir seçim olacağını söyledi.

'Her ne kadar belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçimleri olsa da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlar, iç ve dış tehditler bu seçime çok daha farklı anlam yüklemektedir' diyen Bahçeli, yerel seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanı seçimi, 12 Haziran 2015'te de genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

Yerel yönetim, cumhurbaşkanı ve 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimleri ile Türkiye'nin siyasetinin yeniden şekilleneceğini vurgulayan Bahçeli, parti olarak seçimlere büyük önem verdiklerini kaydetti.

Türkiye'de çiftçinin, memurun, emeklinin, esnafın birçok sıkıntısı bulunduğunu fakat 72 günden bu yana Türkiye'nin gündemini ağırlıklı olarak 'yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının' oluşturduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

'Bunu ciddiye almak lazım. Bunun üstünü örtmeye çalışmak, saklamak, başka türlü birilerinin üstüne yıkmak, onlara karşı ağır ifadelerle yolsuzluk ve rüşveti ortadan kaldırmaya yönelik gayretler, Türkiye'de önemli sıkıntılar yaratır. Hangi partiden olursak olalım bu ülkenin insanıyız, yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür, devleti çökertir. Bunun birçok örnekleri yaşanmaktadır. En yakın tarihte Ortadoğu'ya bakınız, Tunus'ta başladı, Mısır'da sürdü, Libya'da Kaddafi'nin ölümüne kadar gitti. Suriye'de iç çatışma devam ediyor. Altında toplumdaki adaletsizlik, yolsuzluk ve rüşvet yatmaktadır. Bugün devlet imkanlarıyla üstünü örtmeye çalışabilirsiniz, sorguyu yapan savcıyı görevden alabilirsiniz, 8 bine yakın emniyet mensubunun yerini değiştirirsiniz, 28 valiyi ortadan kaldırabilir, merkeze alabilirsiniz, Meclisi sayısal çoğunluğunuzla sabaha kadar açık tutup çalıştırabilir, her türlü yasayı çıkarabilir, HSYK'yı değiştirebilirsiniz. Bütün bunların hepsini yapabilirsiniz fakat bunu bugün için yaparsınız.'

'Başbakanı ikna edin'

AK Parti'ye oy vermiş kişilere seslenen Bahçeli, 'Başbakanı ikna edin. 15 gün evvel Ukrayna'yı gördünüz, ortalık karıştı, mevcut yönetim bir gecede halktan 86 kişiyi öldürdü, Cumhurbaşkanı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Türkiye'de bunlar yaşanmasın, bunlar olmasın. Türkiye'nin çok ciddi problemleri var, açılım denilen zırvayla bölünmenin eşiğinde' diye konuştu.

Suriye'de 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 2 milyon insanın ülkesini terk ettiğini, 700 bin kişinin Türkiye'ye geldiğini kaydeden Bahçeli, böyle bir ortam içinde çok dikkatli olmak ve iktidarın uyarılması gerektiğini söyledi.

Uyarının demokrasi içerisinde yapılması gerektiğini dile getiren Bahçeli, 'Bu da seçimdir. Önümüzdeki en yakın seçim de 30 Mart seçimleridir' dedi.

30 Mart seçimlerinde iktidarın değişmeyeceğini, yerel yöneticilerin seçileceğini hatırlatan Bahçeli, 'Ama (yüzde 51 ile geldim, her şeyi yaparım) deniliyorsa ikaz edilmelidir. Oy kaybına uğrarlarsa kendilerine çeki düzen vereceklerdir' diye konuştu.

AK Parti iktidarının sonunun geldiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı hayalinin düştüğünü iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın ülkeye daha büyük sorunlar yaşatacak inatlaşmadan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

MHP'nin Söğüt Belediye Başkan adayının Ayhan Acar olduğunu bildiren Bahçeli, genç ve dinamik kadrolarla göreve talip olduklarını, adayların hepsine kefil olduğunu kaydetti.

Muhabir: Hatice Özdemir

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/294311--tur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0