Görüş Bildir
Haberler
Türk Telekom, Bosna'da Galip

Türk Telekom, Bosna'da Galip

Fatih
13.09.2014 - 21:35

Türk Telekom, Bosna'da Galip

Türkiye Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Bosna Hersek'in ev sahipliğinde düzenlenen 10. Mirza Delibaşiç Uluslararası Basketbol Turnuvası'nda Bosna Basketbol Kulübü'nü 76-68 mağlup etti.

Bosna Hersekli basketbolcu Mirza Delibaşiç anısına bu yıl onuncusu düzenlenen turnuvanın açılış maçında, Delibaşiç'in uzun yıllar formasını giydiği Bosna Basketbol Kulübü ile karşılaşan Türk Telekom, maç boyunca üstün bir oyun sergiledi.

'Mirza Delibaşiç' Spor Salonu'ndaki karşılaşmasının ilk çeyreği Türk Telekom'un 23-15 üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ikinci çeyreğinde de etkili oyununu sürdüren Ankara temsilcisi, soyunma odasına 42-26 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte konuk takıma oranla daha iyi bir oyun sergileyen Bosna, farkı az da olsa kapattı. Üçüncü çeyrek, Türk Telekom'un 68-44 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın son çeyreğinde de etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım, çabalarına rağmen farkı kapatamayınca, maçtan 76-68 mağlup ayrıldı.

Maçın en skorer isimleri Türk Telekom adına on altışar sayı kaydeden Joshua Carter ve David Joseph ile 14 sayı ile Bosna takımından Muyo Tulykoviç oldu.

Türk Telekom yarın, turnuvanın final maçında, Cibona Zagreb - Partizan maçının galibi ile karşılaşacak.

Mirza Delibaşiç

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde 9 Ocak 1954'te dünyaya gelen Delibaşiç, profesyonel kariyerine Tuzla'da, Sloboda Basketbol Kulübünde başladı. Delibaşiç, 1968-1972 yıllarında Sloboda forması giydikten sonra ilerleyen dönemde adıyla özdeşleşecek Bosna Basketbol Kulübü'ne transfer oldu.

Bosna formasıyla 700 maç oynayan Delibaşiç, 14 binin üzerinde sayı kaydetti. Burada forma giydiği dönemde, Yugoslavya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Delibaşiç, Yugoslavya formasıyla da Balkanlar, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları elde etti.

Bosna formasını 1972-1981 yıllarında giyen Delibaşiç, 1981 yılında transfer olduğu Real Madrid'de 1983 yılına kadar forma giydi ve kariyerini de burada sonlandırdı. Kariyeri boyunca birçok bireysel ödüle de layık görülen Delibaşiç, 1980 yılında Yugoslavya'da 'en iyi basketbolcu' ödülüne layık görüldü.

Delibaşiç, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 8 Aralık 2001'de 47 yaşında Saraybosna'da hayatını kaybetti.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/basketbol/tbl/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın