Görüş Bildir
Haberler
Krizi Daha mı İyi Yönetiyorlar? Kadın Liderler, Koronavirüsle Mücadelede Erkek Liderlere Fark Attı

etiket Krizi Daha mı İyi Yönetiyorlar? Kadın Liderler, Koronavirüsle Mücadelede Erkek Liderlere Fark Attı

Kadın liderler tarafından yönetilen Almanya, İzlanda, Danimarka, Tayvan, Hong Kong, Yeni Zelanda, Finlandiya ve Norveç'in koronavirüsle mücadele konusunda diğer ülkelere göre başarılı olması, kadın liderlerin krizi erkek liderlere göre daha iyi yönettiği düşüncesini gündeme getirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews Türkçe'den Kerem Congar'ın haberine göre, kadın liderlerin yönettiği 8 ülkenin koronavirüs salgınına karşı, diğer ülkelere nazaran daha başarılı olması dünya gündeminde öne çıktı.

Tayvan koronavirüsle mücadelede dünya lideri

Tayvan koronavirüsle mücadelede dünya lideri

24 milyon nüfuslu Tayvan'ın Devlet Başkanı Tsai Ing-Wen, virüsün ortaya çıktığı Aralık ayından bir ay sonra, Ocak'ta 124 farklı önlem alarak ülke çapında karantina ilan etti.

Karantina esnasında hiçbir okul yurdu, hastane ve kamu binası kullanılmazken, vatandaşların da kurallara sıkı sıkıya uyması sonrası salgın daha başlamadan sona erdi.

393 vaka ve 6 can kaybının görüldüğü Tayvan, Avrupa ve ABD'de şu anda 10 milyon maske gönderiyor. Aralarında CNN'in de yer aldığı birçok basın kuruluşu, Tayvan'ın koronavirüsle mücadelede en başarılı ülke olarak gösterdi.

Hong Kong'da salgın kaynaklı ölüm sadece 4

Hong Kong'da salgın kaynaklı ölüm sadece 4

7 buçuk milyon nüfuslu bir şehir devlet olan Hong Kong, koronavirüs salgınında en başarılı devletlerden biri oldu. 

Sanayi şehirleri Guanco ve Şıncın'dan birçok Çin vatandaşının akın ettiği Hong Kong'da Devlet Başkanı Carrie Lam'in sıkı tedbirleri sayesinde, ülkede bugüne kadar salgın kaynaklı ölü sayısı sadece 4 oldu. Vaka sayısı ise bin civarında kaldı.

Merkel'in Almanya'sı, virüsle mücadelede Avrupanın en iyisi

Merkel'in Almanya'sı, virüsle mücadelede Avrupanın en iyisi

83 milyon nüfusuyla, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, koronavirüs krizini kıtada en iyi yöneten ülke oldu.

130 binin üzerinde vaka olan Almanya'daki, ölüm oranı İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerin beşte biri.

Finlandiya'nın 34 yaşındaki lideri Marin'in kampanyası başarılı oldu

Finlandiya'nın 34 yaşındaki lideri Marin'in kampanyası başarılı oldu

2019'un aralık ayında, 34 yaşında Finlandiya'nın başbakanı olarak ülkenin en genç lideri olan Sanna Marin, koronavirüs salgını karşısında sosyal medya fenomenlerini kullanarak bir farkındalık yarattı.

300'e yakın vaka görülen ülkede, koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı 64 oldu. Bu başarının en önemli nedenlerinden birinin, Sanna Marin'in internet kampanyasında sosyal mesafe ve izolasyon gibi konuları yediden yetmişe halkın her kesimine duyurması olarak gösteriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 kişinin öldüğü İzlanda'da koronavirüs testi ücretsiz

8 kişinin öldüğü İzlanda'da koronavirüs testi ücretsiz

360 bin nüfuslu İzlanda'da 2 bin koronavirüs vakası ortaya çıktı ve 8 kişi hayatını kaybetti.

Başbakan Katrin Jakobsdottir kriz ortaya çıktığında, acil bir şekilde kovid-19 test kitleri getirileceğini açıklayarak, bu testlerin tüm vatandaşlara ücretsiz olacağını duyurdu.

Nüfusa oranlandığı zaman İzlanda'nın, Güney Kore'nin 5 katı oranda koronavirüs testi yaptığını ortaya çıkıyor.

İzlanda'da kamu kurumları ve okullar kapatılmadı ancak ülkede akıllı telefon uygulaması üzerinden yapılan izleme sistemi sayesinde, semptom gösteren kişiler anında karantinaya alındı ve yayılım önlendi.

Çocuklarla düzenlediği toplantıyla kamuoyunun dikkatini çekti

Çocuklarla düzenlediği toplantıyla kamuoyunun dikkatini çekti

Dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan Norveç'i, 2013 yılından bu yana 59 yaşındaki Erna Solberg yönetiyor.

Koronavirüs gündeme gelmeye başladığında Solberg, ilginç bir etkinliğe imza attı. Konuyla ilgili bir toplantı düzenleyen Solberg, sadece çocukları davet etti. 3 dakikalık açıklamanın ardından çocukların sorularını yanıtlayan Solberg, ülke gündemini koronavirüse çevirmeyi başardı.

5,3 milyon nüfuslu ülkede şu ana kadar 700 koronavirüs vakası görüldü ve 139 kişi hayatını kaybetti.

Salgını kontrol altına alan Danimarka, önlemleri kaldırmak üzere

Salgını kontrol altına alan Danimarka, önlemleri kaldırmak üzere

5,6 milyon nüfusu olan Danimarka'da Başbakan Mette Frederiksen'in 3 dakikalık halka seslenişi ülkede oldukça ses getirmiş, ülkede okullar kamu kurumları, lokanta, kafe ve barlar geçici süre ile kapatılmıştı.

Ülkede bugüne kadar karantina ve sosyal mesafe kurallarına sıkı sıkıya uyuldu. Bunun etkisiyle vaka ve ölü sayısı da bir anda düşüş gösterdi. Danimarka'da bugüne kadar 6 bin 500 koronavirüs vakası görülürken, ölü sayısı 300'ün altında kaldı.

6 koronavirüs vakası varken tüm ülkede karantina ilan etti

6 koronavirüs vakası varken tüm ülkede karantina ilan etti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede Müslümanlara yönelik terör saldırısının ardından gösterdiği tavırla tüm dünyada dikkat çekmişti.

Ardern'in yönetimindeki Yeni Zelanda, ülke çapında karantinanın uygulandığı ilk ülkelerden biri oldu. Ülkede henüz 6 vaka varken karantina ilan edildi. Ek olarak, salgının ilk dönemlerinden beri, yurt dışından gelen herkese zorunlu 14 günlük ev karantinası uygulandı.

Ülkede şu anda vaka sayısı 1366 iken, salgın kaynaklı ölü sayısı sadece 9'da kaldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
657
271
72
15
12
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak B.

Aynen kesin alakalıdır.O zaman geçmişte erkekler yönetirken ülkelerin başardığı her bok da erkeklerin başarısıdır.Konu kapanmıştır.

Hasan Ünver

Mesela Hitler :)) Ay'a erkekler gitti ama kadınların yaptığı hesaplar sayesinde. Bugün, bilgisayar başında maçoluk yapıyorsan gene kadınların bulup geliştird... Devamını Gör

Açelya

İyi çomar çeker burası şimdi

Gameover

Kadınlar ülkeyi erkeklerden daha iyi yönettiği kesin