Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Teslim Olmuyoruz! Tehlikeli Durumlarda Hayatınızı Kurtarabilecek 19 Öneri

etiket Teslim Olmuyoruz! Tehlikeli Durumlarda Hayatınızı Kurtarabilecek 19 Öneri

Sheida
27.04.2018 - 00:19

Tabii ki başınıza gelsin istemeyiz ama bazen kötü durumlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz olabilir. Bu durumda ne yapmalısınız? Hayatınızı korku içinde geçirmektense bazı temel savunma teknikleri işinize yarayabilir. Buyrun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kafanızı kullanın.

1. Kafanızı kullanın.

Tam yerine atılan bir kafa, yumruk ya da tekmeden çok daha işe yarar olabilir. Özellikle saldırganın burnunu hedef alırsanız ciddi zarar verebilir ve kaçmak için zaman kazanabilirsiniz.

2. Eşyalarınızla iz bırakın.

2. Eşyalarınızla iz bırakın.

En kötü senaryoyu düşünelim, birisi sizi zorla arabaya sürüklemeye çalışıyor. Eğer eşyalarınızı arkada bırakmaya başlayıp iz bırakırsanız (tabii ki cep telefonunuz hariç!) bulunma ihtimaliniz artacaktır.

3. Kelebek gibi uçup, arı gibi sokun!

3. Kelebek gibi uçup, arı gibi sokun!

Muhammed Ali'den biraz ilham alalım: Nakavt etmesi en zor hedef hareket eden hedeftir. Durup dikilirseniz çok kolay yem olabilirsiniz, tek yapmanız gereken harekete geçmek. Bu sayede saldırılardan kolayca sıyrılabilirsiniz.

4. Zayıf noktaları bilmekte fayda var!

Gelişine dövüşmektense akıllıca dövüşmek her zaman daha yararlı olmuştur. Eğer nereye vurmanız gerektiğini bilirseniz, kavga başlamadan bitmiş olur!

5. Evde saldırıya uğramak mı? Mutfağa koşun!

5. Evde saldırıya uğramak mı? Mutfağa koşun!

Eğer hiçbir kaçış yolunuz yoksa, kendinizi odalara kapatmaktansa ilk yapmanız gereken mutfağa koşmak olmalı! En keskin bıçağın tuvalette olmadığını düşünüyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saçlarınızı açın!

At kuyruğu saçlar veya topuzlar saldırganın sizi kolayca tutabilmesini sağlayacaktır. Saçlarınızı açık tutmak ise saldırganın kontrolü kaybetmesini sağlar.

7. Cüzdanınızı fırlatın.

7. Cüzdanınızı fırlatın.

Elbette hiç kimse cüzdanından vazgeçmek istemez ama kaçamayacağınız bir yerdeyseniz ve cüzdanınız isteniyorsa, atabildiğiniz kadar uzağa atın! Bu saldırganın dikkatini dağıtıp kaçmanız için fırsat yaratabilir.

8. Basabildiğiniz kadar çok tuşa basın.

Asansördesiniz ve tehdit altında hissediyorsunuz. Yapmanız gereken, basabildiğiniz kadar çok tuşa basıp her katta kapıların açılmasını sağlamak. Böylece hem kaçma fırsatı yakalayabilir hem de saldırganın yakalanma ihtimalini yükseltebilirsiniz!

9. Çığlık atmaktan çekinmeyin!

9. Çığlık atmaktan çekinmeyin!

Eğer şansınız varsa avazınız çıktığı kadar bağırın, çığlık atmaktan korkmayın. Çünkü yardım çığlıklarınız kurtarıcı olabilir.

10. Kablo bağından kurtulabilirsiniz.

10. Kablo bağından kurtulabilirsiniz.

Bağlanmak fikri çok korkunç gelebilir. Ama kablo bağıyla bağlandıysanız bir kaçış yolunuz var. Buradan nasıl kaçabileceğinizi öğrenebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Savunma teknikleri öğrenin.

11. Savunma teknikleri öğrenin.

Ufak tefek kaçış yolları bilmek işinize yarar ama işinizi şansa bırakmak istemezseniz bir kursa giderek savunma tekniklerini öğrenmek en büyük kaçış yolunuz olacaktır.

12. Harekete geçin.

12. Harekete geçin.

Eğer yolda yürürken takip edildiğinizi hissederseniz, insanların çok olduğu alanlara gitmeye çalışın. Eğer araba kullanırken takip edildiğinizi hissederseniz, istikamet en yakın polis karakolu!

13. Saldırganın kulağını çekin.

Kulaklar çok hassas olmakla beraber kolayca kavranabilen organlardır. Eğer saldırgan size çok yakınsa, kulağını çekerek dengesini bozabilir ve şanslıysanız, kaçabilirsiniz.

14. Dizlere tekme atın.

Dizlere tekme atmak, engellenmesi zor hamlelerden biri olmakla birlikte kaçma fırsatı yakalamanızı sağlayabilir. Saldırganın sekerek arkanızdan koşması, sizi yakalamasına engel olacaktır!

15. Hakaretten uzak durun.

15. Hakaretten uzak durun.

Çok isteseniz ve kendinizi tutamayacak durumda olsanız bile yanınızdaki sinirli sürücüye el hareketi çekmemeye çalışın. Değmez, boşverin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. En arkası en güvenli!

40 yıldır yapılan bütün araştırmaların gösterdiği kadarıyla, uçakta arkalarda oturmanız kazadan kurtulma şansınızı %40'a kadar yükseltiyor!

17. Düz değil çapraz yüzün!

17. Düz değil çapraz yüzün!

Diyelim ki girdaba yakalandınız. Yapmak isteyeceğiniz ilk şey doğrudan kıyıya yüzmeye çalışmak olur. Yapmayın! Kıyıya düz bir şekilde değil de çapraz yüzerek ulaşmaya çalışırsanız başarılı olursunuz. Bizden söylemesi...

18. Takılarınızı dikkatli seçin.

18. Takılarınızı dikkatli seçin.

Bazen en büyük silahınız takılarınız olabilir. Resimde görmüş olduğunuz gibi bir yüzükle saldırganın suratına yumruk attığınızı bir düşünün, düşünmesi bile canımızı acıttı...

19. Can yeleği yoksa pantolon var!

19. Can yeleği yoksa pantolon var!

Amerika Birleşik Devletleri'nde denizcilere öğretilen ilk şeylerden biri bu yöntem. Uçsuz bucaksız bir suyun ortasında kaldığınızı varsayalım ve can yeleğiniz yok. Dert değil! Pantolonunuz var...

Umarız hiçbirine kullanmaya gerek kalmaz ama artık tehlikelere karşı daha hazırlıklı olacağımız kesin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
704
143
54
28
24
16
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Aklıma rahmetli Özgecan Aslan geldi maddeleri okurken 🙁 nur içinde yatsın melek.

BMO

okurken anksiyete krizi geçirdim

Hipergrafi

Hani dizilerde biri kaçırılır, sonra saldırganın elinden kaçmayı başarırda at gibi yardırmaya başlar ya onu çok saçma buluyorum. Ben olsam girerim bi çalının... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

O andaki korkudan, adrenalinden dolayı insanın aklına gelmiyodur belki. Mesela ben olsam yardırırdım sanırım tabi panikten kalpten gitmezsem