Görüş Bildir
Haberler
Sur Şehidini Son Yolcuğuna Binlerce Kişi Uğurladı

Sur Şehidini Son Yolcuğuna Binlerce Kişi Uğurladı

Diyarbakır Sur'da yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'i memleketi Manisa Turgutlu'da binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı'nın Patnos ilçesinde görevli olan ancak geçici görevle gönderildiği Sur'da dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, ilk olarak Turgutlu'daki baba evinini önünden geçirildi. Şehit askerin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Şehidin ailesinin oturduğu tek katlı müstakil ve oldukça eski olan evine dev Türk bayrağı asıldı.

Baba evinden son kez dualarla uğurlanan şehit askerin cenazesi, ardından cenaze töreni için Pazar Cami'ne götürüldü. İlçede vatandaşların evlerinin balkonlarına ve işyerlerinin camlarına Türk bayrağı astıkları görüldü.

"Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür"

"Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür"

Cami avlusuna getirilen Şehit Uzman Çavuş Şahin'in cenazesinin başına gelerek gözyaşı döken yakınlarından Abdülsamet Şahin, 'Bakın herkes, buradaki herkes bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür. Yapmayın etmeyin lütfen, rica ediyoruz. Bizim kardeşimiz şehit oldu. Hepimiz bu vatan için canımızı vermeye hazırız' dedi.

Ardından yine tabut başında şehit askerin amcası emekli hava astsubay Keramettin Şahin, 'Ali, bu kirli savaş için ne ilkti, ne de son olacak. Biz istiyoruz ki,son olsun. Bizim yüreğimiz yandı, biz şu ana kadar ateşin nereye düştüğünü bilmiyorduk. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Biz bunu şimdi öğrendik. Lütfen ateş başka ocaklara düşmesin. Bizim istediğimiz budur. Bundan sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin' dedi. 

Konuşmasından sonra 'Kürt müsünüz?' yönündeki soruya Keramettin Şahin, 'Evet Kürdüz, ama her şeyden önce insanız insanca yaşamak istiyoruz' karşılığını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binlerce kişi uğurladı

Binlerce kişi uğurladı

Şehit uzman çavuş Ali Şahin için, Pazar Cami'nde ikindi vakti kılınan namazdan sonra tören düzenlendi. Törende acılı aileyi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile siyasiler ve askerler, yalnız bırakmayıp taziyelerini sundu. 

Cenaze namazından sonra, şehit askerin cenazesi, Belediye mezarlığındaki şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın