Görüş Bildir
Haberler
Siyasilerden Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş Olsun'

Siyasilerden Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş Olsun'

yelda kahveci
08.04.2014 - 17:01

Fotoğraf: Al Jazeera Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasiler TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve pek çok siyasetçi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Kılıçdaroğlu'nu Meclisteki makamında ziyaret etti.

GÜL, DEMİREL, BAHÇELİ, DEMİRTAŞ VE DESTİCİ'DEN TELEFON

CHP'den yapılan açıklamaya göre, TBMM'de partisinin grup toplantısına giderken saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileti.

ÇİÇEK'TEN ZİYARET

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Kılıçdaroğlu'nu Meclisteki makamında ziyaret ederek saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirtti ve 'geçmiş olsun' dedi.

TÜSİAD BAŞKANI SALDIRIYI KINADI

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı kınadı. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

'CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bugün gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırganın en kısa zaman içerisinde gereken cezayı almasını bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve tüm CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.'

BDP'Lİ BALUKEN: ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis çatısı altında gerçekleştirilen yumruklu saldırıyı kınadıklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Baluken yaptığı yazılı açıklamada, bugün HDP'nin Meclis grup toplantısı devam ettiği sırada Kılıçdaroğlu'na partisinin grup toplantısına geçtiği esnada yumruklu bir saldırı meydana geldiğini belirterek, 'Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' dedi.

Baluken, basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınların yapıldığını vurgulayarak, 'Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız' ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

MHP lideri Bahçeli, Meclis'te yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

OKTAY VURAL'DAN KINAMA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da saldırıyı kınayarak, 'Bu saldırı, demokrasi ve milli iradeye yöneliktir. Parlamento tarihinde ilk kez bir genel başkana yönelik saldırı oldu. Kutuplaştırıcı siyasetin geldiği safhadan dolayı herkesin ibret alması gerekir. Saldırıyı yapanın hangi senaryo ve amaçla sevk edildiğinin ortaya konulması gerekiyor' dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI DA SALDIRIYI KINADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ala, Kılıçdaroğlu'na TBMM çatısı altında yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

MELİH GÖKÇEK: SEVMESEM DE KINIYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından saldırıyı kınadığını dile getirdi.

sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...

İşte Gökçek'in o tweet'i

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0