Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 13 Nisan
Herkese günaydın, iyi günler ve iyi akşamlar! Haftanın yarısına neredeyse geldik bile. Dahası Ramazan'ın da yarısına gelmek üzereyiz. Hızla geçiyor günler ve her şeye rağmen umarım hayatlarınız yolundadır. Ben bu sabaha karşı çiçeklerimden birinin kuruduğu kabusuyla uyandım ve kalktım hemen çiçeklerimi sulayıp derin bir nefes aldım. Hayat bu kadar kolay aslında galiba. Baksanıza 13 Nisan'da neler neler olmuş ama hepsi çoktan kalmış geride iyisiyle kötüsüyle...
Hepimiz bazen günü, ayı ve hatta yılı bir an unutabiliyoruz. İşte bu içerikle unutkanlığa son!
Şu an saat:
Bugün yurt genelinde hava şöyle:
Bugün doğan Türkler arasında olan Şemsi İnkaya, genç yaşlarında çıktığı sahneden bir daha inmediği gibi 80'den fazla yapımla da evimize konuk olur. Ancak özellikle Gırgıriye ve Üvey Baba'daki rolleriyle Türk seyircisinin aklına kazınır.
Bugün ölen Türkler arasında olan Nabi, Divan edebiyatının önemli şairlerinden biri olup aynı zamanda devlet işlerinde görev yapmış bir memur olarak bilinir. Nüktedan kişiliği ile de bilinen şairin besteler yaptığı bilinmekle beraber sesinin de çok güzel olduğuna dair söylentiler de yok değil.
Bugünün eski gazetesi: 13 Nisan 1930
Bugün Türkiye'de neler oldu? Sabiha Gürayman ve Melek Erbil, Yüksek Mühendislik Mektebi (İTÜ)'ni bitirerek Türkiye'nin ilk kadın mühendisleri olurlar. Ayrıca Sabiha Hanım, inşaat mühendisi olarak Anıtkabir'in inşaat kontrol şefliğini yapar.
Bugün dünyada neler oldu? Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dört Hıristiyan Falanjiste karşılık 27 Filistinli öldürülür ve bu durum iç savaşın tetikleyicisi olur.
Öğrenci evleri için ucuz yemek önerileri... Akşama ne yesem?
Bir klasik olarak bugün doğan çocuklara isim önerileri...
Öğlen 3.45 gibi doğup sabaha karşı 5 gibi batacak olan sevgili uydumuz için dolunay evresine kaldı 3 gün!
Günlük bir bulmacaya ne dersiniz?
Kısa bir yazı...
Dün gündemimizde Ali Babacan ve ODTÜ vardı. Olayı biliyorsunuz, Babacan protesto edildi ve ODTÜ'ye gidemedi. Bunun üzerine ise şöyle bir açıklama yaptı: 'Mezunu olmakla gurur duyduğum ODTÜ’deki protesto görüntülerini seyrettim. İfade özgürlüğü tüm baskı gruplarına karşı korunması gereken bir değerdir. Ben, tüm fikirlerin özgürlüğünün tarafındayım. Hedefimiz, tam demokrasiyi kurmaktır.' Gazeteci Çağla Üren çok yerinde bir noktaya parmak basarak Babacan'a şöyle sesleniyor: '2012'deki 'ODTÜ Ayakta' eylemlerini hatırladım. Başbakan Erdoğan ODTÜ'ye gittiğinde protestocu öğrenciler çok şiddetli bir polis müdahalesiyle karşılaşmış, onlarca öğrenci daha geceden gözaltına alınmıştı. O dönemin en çok konuşulan olayıydı ve siz başbakan yardımcısıydınız.' Bu iki söylem üzerine oldukça fazla konuşulur. Kişiler değişebilir mi, evet bunun örnekleri çok. Ancak bence değişen kişi üstüne üstlük halktan da destek istiyorsa öz eleştiri vermeli ve dahası ikna etmeli, siz ne düşünüyorsunuz?
Günün 90'lar albümü:
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Kısa yazınız çok yerinde olmuş. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim.
elinize sağlık
Teşekkür ederim.