Görüş Bildir
Haberler
Rekor Başvuruya Rekor Ret

Rekor Başvuruya Rekor Ret

adem kara
08.04.2014 - 15:45 Son Güncelleme: 08.04.2014 - 16:23

Ankara'da 500 Başvuru da Reddedildi

30 Mart yerel seçimlerine hile karıştığı iddiasıyla Ankara İl Seçim Kurulu'na yapılan 500 başvurunun tamamı reddedildi. İtirazların reddedilmesinde, gerekçe ve somut delil gösterilmemesi etkili oldu.

Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlıkları ve muhtarlık seçimleriyle ilgili İl Seçim Kurulu'na rekor başvuru yapıldı. Ankara geneli için 500’den fazla itiraz talebi karara bağlandı, taleplerin tamamı reddedildi.

Bu itirazlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başvuruları çoğunluğu oluştururken Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti / AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de bazı sandıklarda oyların tekrar sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İtirazların çoğu, gerekçe ve somut delil gösterilmediği ve sadece 'sandıklar tekrar sayılsın” talebini içerdiği için reddedildi.

İtiraz başvuruları karara bağlanmaya devam ediliyor, İl Seçim Kurulu'ndan ret cevabı alan adaylar ve siyasi partiler itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıyor.

50 sandıkta veri hatası

Yerel seçimlerde Ankara genelindeki 3 bin 900 sandıktan 50 tanesinde veri hatası tespit edildi. Birleşme tutanaklarında tespit edilen hatalar İl Seçim Kurulu tarafından düzeltildi. İl Seçim Kurulu birleşme tutanaklarının listesini de siyasi partilere göndererek yanlışlık olup olmadığının kontrol edilmesini istedi. AK Parti ve MHP, İl Seçim Kurulu'na hata olmadığını bildirdi, CHP ise oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu.

Gökçek ve Terim'e muhtarlık seçiminde oy çıktı

Muhtarlık seçiminde bazı seçmenler, muhtar adayları dışında gönüllerindeki adaylara da oy verdi. Ankara Mamak’ta muhtarlık seçiminde bir sandıkta boş kağıt üzerine “İbrahim Melih Gökçek” yazıldı, Keçiören'deki bir başka muhtarlık seçimi zarfından ise Fatih Terim çıktı. Bu oylar tutanaklara “İbrahim Melih Gökçek bir oy aldı”, 'Fatih Terim bir oy aldı' şeklinde kaydedildi.

YSK itirazları değerlendiriyor

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi için YSK’ya yaptığı başvurunun ise bugün ya da yarın karara bağlanması bekleniyor. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın itirazlarını reddetmesi halinde usulsüzlüklerin tespit edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini açıkladı. Yavaş, bir oyun bile peşinde olduklarını belirterek 'Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz' dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0