Piyasayı Sarsan 50 ve 100 Dolar Krizi: Döviz İşlemleri Durdu, Sahte Dolarların Giriş Yaptığı İl Ortaya Çıktı
Piyasayı Sarsan 50 ve 100 Dolar Krizi: Döviz İşlemleri Durdu, Sahte Dolarların Giriş Yaptığı İl Ortaya Çıktı
Türkiye'de sahte dolar krizi, döviz büroları ve bankalarda işlemi durma noktasına geldi. Sahte dolarların banknot makinelerinden geçmesi, olayın kapsamlı ve organize bir kalpazanlık olduğuna işaret ediyor. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaların araştırılması için soruşturma başlattı.
Buyrun detaylara birlikte bakıyoruz.
Kaynak: Habertürk
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
'Sahte dolarlar' döviz büroları ve bankalardaki makineler tarafından gerçeğinden ayırt edilemiyor. Son edinilen bilgiler, olayın ilk düşünülenden çok daha kapsamlı ve organize olabileceğine işaret ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Habertürk'te yer alan habere göre, sahte dolar banknotlarının ilk olarak Güneydoğu sınırından kaçak yollarla Türkiye'ye sokulduğu düşünülüyor. Sahte dolarlarla döviz bürolarındaki ilk işlemlerin, Antalya, İzmir, Gaziantep ve İstanbul gibi turistik bölgelerde yapıldığı belirtiliyor.
Sahte dolarların kullanıldığı ilk büyük vakalardan birinin Antalya'daki bir kripto para alımında yaşandığı öğrenildi. Rusya ve çeşitli Arap ülkeleriyle ticaret yapanlar, ödemelerini 1 dolara denk gelen Tether (USDT) ile yapıyor.
İstanbul ve farklı illerde güvenlik birimleri, kara para ve terörün finansmanı iddiasıyla operasyonlar başlattı. Bu operasyonlar sonucunda döviz bürolarında sahte dolarlar üzerinden kaçak altın alımı gibi konular incelendi.
Bankalar ve döviz büroları, yaşanan bu olaylar üzerine fiziki dolar alım-satımını neredeyse tamamen durdurdu. Başlangıçta piyasaya sokulan sahte dolarların 600 milyon doları bulabileceği tahmin edilmişti. Ancak bu tutarın milyar doları aşabileceğine dair uyarılar yapılıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Uzmanlar, sahte dolarların neredeyse bire bir aynı olduğunu ve sıradan bir vatandaşın bu paraları ayırt etmesinin mümkün olmadığını vurguluyor. Kapalıçarşı'daki döviz büroları, para sayma makinelerinin tespit edemediği sahte banknotlarla ilgili uyarı broşürleri astı.
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte para basımı ve dağıtımı konularının araştırılması amacıyla resen soruşturma başlattı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
ee ayırt edilemeyen dolarları satan döviz büroları geri almayacak mı ? yine bir ilk
başarılı bir çalışmaysa sıkıntı yok.
Güneydoğunun bugüne kadar bu memlekete ne faydası oldu ?