Görüş Bildir
Haberler
Pensilvanya'dan CHP'yi Yönetiyor

Pensilvanya'dan CHP'yi Yönetiyor

Onedio Medya
02.03.2014 - 01:45 Son Güncelleme: 02.03.2014 - 02:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pensilvanya'dan CHP'yi Yönetiyor

Erdoğan, CHP ve MHP’yi ‘paralel örgüte’ omuz vermekle itham ederken, “CHP kaset siyaseti, MHP hakaret siyaseti, BDP gerilim siyaseti fakat Ak Parti eser siyaseti yapar” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP esersizlik siyaseti yapar, kaset siyaseti yapar. MHP hakaret siyaseti yapar. BDP gerilim siyaseti yapar. Fakat AK Parti, eser siyaseti yapar” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Kırklareli’nin, dünyasında özel ve müstesna bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, bundan sadece 3 ay önce yine burada toplu açılışları gerçekleştirdiklerini anlattı.

Erdoğan, 3 ay önce yaptıkları açılışla özel sektörle birlikte bir tek gün içinde Kırklareli’ne, 2 katrilyon 696 trilyon liralık eser kazandırdıklarını belirterek, “İşte bizim farkımız bu, bizi diğerlerinden ayıran bu. Onlar laf üretir, biz icraat üretiriz, farkımız bu” diye konuştu.

‘En çirkin girişim’

Türkiye’de 91 yıllık Cumhuriyet tarihinin “en çirkin darbe girişimi ve en büyük ihanetinin” yaşandığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“İşte geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Kardeşlerim, bakanları dinlemişler, milletvekillerini dinlemişler, sanatçıyı dinlemişler, gazetecileri dinlemişler, siyasi partilerin genel merkezlerini dinlemişler, hatta Cumhurbaşkanımızı, beni, Meclis Başkanımızı, Genelkurmay Başkanımızı dinlediler, dinliyorlar ama zamanlamasını, tabi şu anda açıklamıyorlar. Biz şimdi bunların izini sürmeye başladık. Daha önce açıklamıştım ya; bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. ”

‘Omuz verdiler’

CHP ve MHP’nin “paralel örgüt eliyle yapılmak istenen darbeye” omuz verdiklerini iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yasasını işte bu paralel yapının baskısından kurtarmak için adalette hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı sağlamak için yeniden düzenledik. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan kaldırabilmek için düzenledik, yaptık ama bu CHP, paralel yapının hakim ve savcılarına kol kanat geriyor. Onları korumak, kollamak adına daha yasa Cumhurbaşkanımıza gitmeden Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor.”

‘Girişim Türkiye’ye yönelik’

“Şunu bilmenizi istiyorum kardeşlerim; bu darbe girişimi benim şahsıma değil, AK Parti’ye değil, Hükümete değil Türkiye’ye yöneliktir. Bu darbe girişimi, bu ihanet girişimi, doğrudan doğruya milletimi hedef almaktadır, sizleri hedef almaktadır” diyen Erdoğan, çocukların ve gençlerin geleceğinin karartılmaya çalışıldığını ifade etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili yasal düzenleme ve internet yasasını anımsatan Erdoğan, bir yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanmadan Anayasa Mahkemesine müracaat edilemeyeceğini söyledi.

‘Akıl veriyor’

Erdoğan, CHP’yi eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“CHP, Pensilvanya’daki o zat tarafından idare ediliyor. CHP Genel Başkanı’na Pensilvanya’daki hocası akıl veriyor. Eline kasetler gönderiliyor. Montaj kasetler, akıl veriyor yol gösteriyor. 90 yıllık parti CHP, şu anda Pensilvanya’daki bir zat tarafından adeta kukla gibi oynatılıyor.

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/pensil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0