Görüş Bildir
Haberler
Sayım Ağrı'yı Felç Etti; Dükkanlar Kapalı, Esnaf Huzursuz

Sayım Ağrı'yı Felç Etti; Dükkanlar Kapalı, Esnaf Huzursuz

adem kara
05.04.2014 - 13:20 Son Güncelleme: 05.04.2014 - 19:35

Oy Sayım Gerginliğinde Gözaltı

İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararı üzerine Ağrı'da dün oy sayımına başlanan 196 sandıktan, 11'inde sayım tamamlandı. Oy sayımının sürdüğü kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Sayım gerginliğini protesto eden Doğubayazıt esnafı, bugün iş yerlerini açmazken, yaklaşık 100 kişilik grup polisle çatıştı. Karakola yürümek isteyen gruba, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

DOĞUBAYAZIT'TA OLAYLAR ÇIKTI

Doğubayazıt ilçesinde Ağrı'da oyların yeniden sayılması nedeniyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Olayda 7 kişi gözaltına alındı, bir polis memuru da yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ağrı'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın aldığı kararla oyların ikinci kez sayımına geçilmesi üzerine, Doğubayazıt'ta esnaf kepenk kapattı. Büyük Ağrı Caddesi'ndeki BDP ilçe binası önünde toplanan bir grup da yaptıkları basın açıklamasından sonra Belediye Meydanı'na yürümek istedi.

Polisin izin vermemesi üzerine gruptan bazıları polise havai fişek ve taş attı. Daha sonra barikat kurarak caddeyi trafiğe kapatan ve çevredeki MOBESE kameraları ile bazı iş yerlerine zarar veren gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olayda 7 kişi gözaltına alınırken, bir polis memuru da yaralandı. Yaralı polis, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından grubun, BDP ilçe binası önündeki bekleyişi sürüyor.

Bu arada, Ağrı ve Iğdır'dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'da yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin'i görevlendirdi. Keskin ve Çetin'den oluşan heyet incelemelerde bulunmak için Ağrı'ya hareket etti.

AA/DHA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediye Başkanlığı seçimini 10 oyla BDP’li Sırrı Sakık’a kaptıran AKP’nin itirazı üzerine, dün başlayan oyların yeniden sayımına bugün de devam edildi. Adalet Sarayı’nı çıkan tüm yolların ulaşıma kapatılması nedeniyle güvenlik önlemlerinden yakınan esnafa, Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, “Gelen mala gelsin, cana gelmesin” dedi.

Geçen pazar günü yapılan seçimde resmi olmayan sonuçlara göre, BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy aldı. 13 kez sayım yapıldı. AK Parti’nin itirazı üzerine dün İl Seçim Kurulu merkezdeki 196 sandıktaki tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Cuma günü öğleden sonra başlayan 14′üncü sayımda bugün saat 03.00′e kadar 11 sandık açılarak oylar sayıldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu ile siyasi parti temsilcileri ile sandık görevlilerinin hazır bulduğu sayım işlemine, bugün saat 09.00′da yeniden başladı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ SÜRÜYOR

Oy sayımı başlamadan önce, Adalet Sarayına çıkan Hani Baba, Erzurum, Kağızman, Yeni Van Caddeleri ile Dört yol kavşağı polis tarafından barikatlarla yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kente gidiş- çıkış denetim altına alınırken, Adalet Sarayı çevresinde kesintisiz nöbet tutan ropocoplu Jandarma Komandolar adeta kuş uçurtmuyor. İstanbul, Ankara, Erzurum gibi kentlerden gelen polisler ise Polisevi, Öğretmeni ve bazı otellere yerleştirildi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ: SAYIM BİR HAFTA SÜRER

Oy sayımının biran önce tamamlanmasını isteyen esnaf, İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun’un denetimler yaptığı sırada sorunlarını aktarıp, işsizlikten ve siftah yapamamaktan yakındı. Esnaftan Hakkı Aslan, “İş yerime bırakın müşteri gelmesini, bazen ben bile giremiyorum. Çok mağdur olduk. İş yerlerimizin önünde polis bariyerleri duruyor. Çok kötü bir görüntü. Birkaç gün daha böyle devam ederse evlerimize ekmek götüremeyeceğiz. Yolların biran önce trafiğe açılmasını ya da mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz” diye konuştu. Coşkun, Ağrılılardan sabırlı olmalarını istedi.

Ağrı’da bulunan ve belediye başkanlık seçimini ilk sayımda 10 oyla kazanan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, oy sayım işlemini Adalet Sarayında izliyor. Sırrı Sakık, 16 saat önce Twitter’dan paylaştığı fotoğraflarda ilk sandıkta 5 oy fazla çıktığını belirtti. Paylaşılan fotoğraflar arasında alınan güvenlik önlemleri ve yemek molasına da yer verildi.

DOĞUBEYAZIT’TA OLAYLAR ÇIKTI

Ağrı’da sayım gerginliğini protesto eden Doğubayazıt esnafı, bugün iş yerlerini açmadı. Doğubayazıt’ta fırınlar dışında kalan iş yerlerinin kepenkleri kapalı. Polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. BDP ilçe binası önünde toplanan gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup Uluyol Karakoluna doğru yürümek isterken, güvenlik önlemi alan polisin müdahelesiyle karşılaştı. Bunun üzerine göstericiler taş, sopa ve havai fişeklerle TOMA’ya saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ve TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. İlçede gerginlik devam ediyor.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/04/sayim-agriyi-...

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: 140 Journos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0