Görüş Bildir
Haberler
Okuyunca Yahu Ne Gerek Varmış Diyeceğiniz Ocak Ayı Boyunca Kutlanmış 17 Tuhaf Gün

Okuyunca Yahu Ne Gerek Varmış Diyeceğiniz Ocak Ayı Boyunca Kutlanmış 17 Tuhaf Gün

Hugolina
31.01.2019 - 12:38

Birçoğu gerçekten çok gereksiz ama hepsinin de bir kutlanma sebebi var. İşin tuhaf kısmı tüm dünyada kabul ediliyor olması. Evet kutlanmasa da olur ama bir şekilde gelenek haline gelmiş olan önemli günleri sizlerle paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kutup Ayısı Yüzme Günü (1 Ocak)

1. Kutup Ayısı Yüzme Günü (1 Ocak)

Kutup Ayısı Yüzme Günü, her yıl 1 Ocak'ta kutlanan bir gündür. Etkinlik bazen yardım amacıyla para toplamak için yapılır, bazen de sırf eğlencesine.

Bu gelenek, farklı ülkelerde yüz yıldan fazla bir süredir uygulanmaktadır. İlk olarak Boston 1904'te gerçekleşti.

2. Uyku Festivali Günü (3 Ocak)

2. Uyku Festivali Günü (3 Ocak)

Sabah yataktan kalkamayanlar bu festivale bayılacak. :)

Uyku Festivali'nin ilk olarak kutlandığı tarih, kökeni ve kurucusu bilinmemektedir. Ancak, bu kutlama gününü oluşturan kişi, uykulara doyamıyor diye tahmin ediyoruz.

3. Fasülye Günü (6 Ocak)

3. Fasülye Günü (6 Ocak)

Fasülye, dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir yemektir. Çünkü fasülyeler lif açısından zengin, proteinli ve lezzetli bir gıda.  Bu yüzden her sene 6 Ocak günü Fasülye Günü olarak kutlanıyor.

Paula Bowen, Fasülye Günü'nü kuran kişi olarak biliniyor. Bu günün ilk kez kutlandığı yıl hakkında hiçbir bilgi yok. Modern genetiğin temeli, üreme bezelye bitkileriyle Gregor Mendel'in öncül deneysel çalışmaları nedeniyle oluşmuş. Onun bu inanılmaz çalışmasını onurlandırmak için kutlama günü, genetikçi Gregor Mendel'in ölüm yıl dönümüne denk getirilmiş.

4. Artık Kabul Etmiyorum Günü (7 Ocak)

4. Artık Kabul Etmiyorum Günü (7 Ocak)

Artık Kabul Etmiyorum Günü, her yıl 7 Ocak günü kutlanmaktadır. Kabul etmemeyi ve bunlara tepki göstermeyi bir alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Bugün rahatlayın ve kendi hayatınızın tadını çıkarın. 

Bu gün nasıl kutlanır derseniz şöyleymiş:  Tepki göstermeniz gereken hiçbir duruma asla tolere etmeyin ve bunun yerine tepki gösterin. Küçük bir adaletsizliğe karşı da olsa, daha büyük sorunlar için de olsa içinize atmaya ihtiyacınız yok.

5. Dünya Dönüş Günü (8 Ocak)

5. Dünya Dönüş Günü (8 Ocak)

Dünya'nın Dönme Günü, 1851'de Dünya'nın kendi ekseni üzerinde döndüğünü gösteren Fransız Fizikçi Leon Foucault'u kutlamak için düzenlenmiştir.

Dünya'nın dönüş hızı, günden güne ve yıldan yıla değişebilir ama gene de her sene 8 Ocak günü Dünya'nın Dönme Günü olarak kutluyoruz ve Foucault' u onurlandırıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Kızılı Öp Günü (12 Ocak)

6. Bir Kızılı Öp Günü (12 Ocak)

Bir Kızılı Öp Günü, 2009 yılında Derek Forgie tarafından bir Facebook grubunun bir parçası olarak kuruldu. Her sene 12 Ocak günü kutlanmaya devam ediyor.

Kızıl saçlı olmak, dünyadaki en nadir rastlanan genetik özelliklerden birisidir. Gerçek kızıllar dünya nüfusunun  sadece %1-2' sinde mevcuttur.

7. Sticker Günü (13 Ocak)

7. Sticker Günü (13 Ocak)

Sticker Günü, özel yapılmış yapışkanlı her türlü etiketi kutlamak için yaratılmış bir gündür.

Çıkartma Günü, 1907'de o gün dünyaya gelen R. Stanton Avery'nin onuruna 13 Ocak'ta gerçekleşir. R. Stanton Avery, ticari olarak mümkün olan ilk kendinden yapışkanlı, soyulmuş etiketleri oluşturan bir girişimcidir.

8. Evini Düzenle Günü (14 Ocak)

8. Evini Düzenle Günü (14 Ocak)

Her sene 14 Ocak günü, yılın bahar temizliğini yapmak için Evinizi Düzenleme Günü olarak kutlanıyor.

Bahar temizliği için biraz erken ama neyse...

9. Hiçbir Şey Günü (16 Ocak)

9. Hiçbir Şey Günü (16 Ocak)

Hiçbir Şey Günü 1973'ten beri kutlanıyor. Bu gün, kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmamakla ilgili. Bu anlamsız kutlama için kesinlikle hiçbir amaç bulunmamaktadır. Kesinlikle hiçbir şeyi kutlamak için hiçbir çaba harcamamak gerekiyor. Günün nasıl harcanacağına dair tek sınır, katılımcının hayal gücü.

10. Winnie The Pooh Günü (18 Ocak)

10. Winnie The Pooh Günü (18 Ocak)

Winnie The Pooh Günü, Pooh hayranlarının kaçırmaması gereken özel bir gün. Winnie the Pooh ve arkadaşlarını kutlayan eğlenceli kutlama günü, ayı hikâyeleriyle hayata geçiren, Winnie the Pooh'un yazarı Milne A.A.'nın anısına oluşturulmuştur.

Winnie The Pooh Günü, her yıl 18 Ocak günü kutlanmaktadır.

“Sevgi, sevdiğiniz kişinin mutluluğuna yol açmak için geriye kendiliğinden birkaç adım daha atar.” - A.A. Milne

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Patlamış Mısır Günü (19 Ocak)

11. Patlamış Mısır Günü (19 Ocak)

19 Ocak aslında Amerika'da ulusal olarak patlamış mısır günü olarak kutlanmaya başlamış olsa da eğlenceli bir gün olmasından dolayı tüm dünyaya yayılmış.

12. Uluslararası Eşofman Altı Günü (21 Ocak)

12. Uluslararası Eşofman Altı Günü (21 Ocak)

Uluslararası Eşofman Altı Günü, her sene 21 Ocak gününe en yakın hafta içi günü kutlanmaktadır.

Uluslararası Eşofman Altı Günü, 2010 yılından beri kutlanmaktadır. Bu tür bir kutlama gününü kimin veya hangi organizasyonun başlattığı hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak bu gün, insanların eşofman altı giydikleri için utanmalarına gerek olmadığını anlamalarını sağlamak amacıyla yaratılmış.

13. El Yazısı Günü (23 Ocak)

13. El Yazısı Günü (23 Ocak)

1977'de Yazma Enstrüman Üreticileri Birliği, El Yazısı Günü'nü icat etti. Amaçları kalem ve kağıt tüketimini tanıtmaktı. Amerika Bağımsızlık Bildirgesi'ni imzalayan ilk kişi olan John Hancock'un doğum gününün anısına 23 Ocak'ı da El Yazısı Günü olarak seçtiler.

14. Karşıt Günü (25 Ocak)

14. Karşıt Günü  (25 Ocak)

Karşıt Günü, her sene 25 Ocak'ta kutlanmaktadır.

Hiç asi olmak istediniz mi? Eğer cevabınız 'Evet' ise şu an tam zamanı. 25 Ocak Karşıt Günü'nde, her şeyin tersini yapabilirsiniz.

Günaydın mı yoksa iyi geceler mi? Merhaba mı, hoşçakal mı? Bugün gün boyu eğlenmeniz için gerçekten ne demek istiyorsanız tam tersini söyleyin gitsin.

15. Veri Gizliliği Günü (28 Ocak)

15. Veri Gizliliği Günü (28 Ocak)

Veri Gizliliği Günü her yıl 28 Ocak günü kutlanıyor. İlk olarak 2007 yılında kutlandı ve veri gizliliği ihtiyacını artırdı. 

Günün nihai hedefi; farkındalığı artırmak, gizlilik ve veri koruma uygulamalarını teşvik etmek. Yaklaşık 50 ülkede bu özel gün kutlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ocak 30 : Kruvasan Günü (30 Ocak)

16. Ocak 30 : Kruvasan Günü  (30 Ocak)

Her sene 30 Ocak günü Kruvasan Günü olarak kutlanıyor

Hilal şeklinde bir hamur işi olan kruvasan, mayalı hamurun katmanlanması ve yuvarlanmasıyla yapılır. Dünyanın birçok yerinde fırınlar, kruvasanları çikolata, meyve, et, sebze ve peynir ile pişiriyorlar. 

Siz de bu sabah uyanın ve gördüğünüz ilk fırından bir kruvasan alın, afiyetle yiyin.

17. Tersini Yap Günü (31 Ocak)

17. Tersini Yap Günü (31 Ocak)

Tersini Yap Günü, her sene 31 Ocak gününde kutlanıyor. Bu özel günü kimin yarattığı belli olmasa da, herkesin bütün kuralları çiğnemesi esastır. Genelde okul çocukları arasında popüler bir eğlence günü.

Tersini Yap Günü aynı zamanda Geri Günü olarak da kutlanıyor.

Nasreddin Hoca'nın bir gün eşeğine ters binmesi misali bizler de bugün her şeyi geri geri yapabiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
27
23
6
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Norveççe

enini gününü eliyin körünü

Pasif Kullanıcı

kim kutluyo peki bunları?

Shikato Gameuser

Bize hergün tersini yap günü. kutlu olsun