Görüş Bildir
Haberler
MİT Yasa Teklifi Komisyonda Kabul Edildi

MİT Yasa Teklifi Komisyonda Kabul Edildi

Burçak Cürül Öztürk
23.02.2014 - 20:06 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 00:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT Yasa Teklifi Komisyonda Kabul Edildi

ANKARA

MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/292182--mit...

MİT Kanun Teklifi Görüşülüyor

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na verdiği, 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor.

Komisyonda, teklifin bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından ilk iki madde üzerindeki görüşmeler bitti. Akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da geldiği komisyonda, yapılan oylamada ilk iki madde, önergede verilen değişiklik haliyle kabul edildi. MİT toplantılarına, teklifteki gibi Başbakan değil mevcut halinde olduğu gibi MİT Müsteşarı başkanlık edecek.

Komisyondaki görüşmeler sırasında; CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Türkiye'de ne kadar yabancı olduğunu sorduğunu belirterek, kendisine, 'Ne kadar yabancı olduğunu bilmiyoruz' cevabının verildiğini kaydetti. 'Peki burası muz cumhuriyeti mi?' diye soran Dinçer, 'Türkiye yol geçen hanı mı? Bunu demek kadar ayıp bir şey yok. MİT'in hangi eksikliği varsa bunları çözelim ama bunlara fırsat vermeyelim.' dedi.

KPSS'de yapılan usulsüzlüklerle ilgili Başbakan'ın MİT'i devreye soktuğunu açıkladığını hatırlatan Dinçer, MİT'in bu konuda ne yaptığını sordu. Basında, vergi müfettişliği sınavlarında bazı kişilerin fişlendiği yönünde haberler çıktığını dile getiren Dinçer, 'Acaba MİT bu konuda ne yaptı? MİT iç istihbarat ile uğraşıyorsa bu konuda ne gibi çalışma yaptı?' sorularını yöneltti. Dinçer, MİT'in denetlenebilir olması gerektiğini vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de iktidarın artık milli iradenin arkasına saklanmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. BDP'nin tartışmaları sürekli siyasetten çekip ırkçılığa indirgediğine dikkat çeken Güler, Türkiye'de ırkçılığın bulunamayacağını kaydetti. Güler, Urla'daki olayın CHP ile ilgilisi bulunmadığını ifade etti.

Bu sözlere tepki gösteren BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Urla'da saldıranlar kimdi? Senin partindendi.' karşılığını verdi. Anaların ağlaması, çocukların ölmesinin etnik kökeni ne olursa olsun, herkesin üzüntüsü olduğunu dile getiren Güler, 'Ben size bölücü demeyim, siz de ağzınıza gelen küfürleri sıralamayın.' değerlendirmesinde bulundu.

Komisyon Başkan Vekili Hüseyin Bürge ise birinci madde üzerinde iki önerge olduğunu belirterek ve bunları okutarak gündeme aldı. Sataşmadan dolayı söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Sataşılıyor, cevap vereceğiz.' dedi. CHP'li Güler'in konuşmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kaplan, Urla'da HDP ile BDP'lilerin birbirine girmiş gibi ifade edildiğini kaydetti. Güler'in bir profesör edasıyla siyaseten kendilerine konferans çekmesini kabul etmediklerini söyledi.

BDP ve HDP'nin Türkiye'deki bütün renklerin partisi olarak kurulduğunu hatırlatan Kaplan, barajdan dolayı daha çok Doğu'dan vekilden çıkardıklarını kaydetti. Siyaseti etnik temelde yapmadıkları için Süryani kökenli milletvekili olduğunu ve Türk bulunduğunu dile getiren Kaplan, çözüm konusunda demokratik özerklik tekliflerini her yerde anlattıklarını söyledi.

Habertürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0