Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Muhalifler Bahçeli'ye Rağmen Kurultay'da Israrlı

MHP'de Muhalifler Bahçeli'ye Rağmen Kurultay'da Israrlı

ATKN
11.01.2016 - 12:33

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin kongresinin 18 Mart 2018'de yapılacağını açıklamasına muhaliflerden tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşener: 'Ülkücüler hukuk ve demokrasinin keyfilikten güçlü olduğunu ispatlayacak'

Akşener: 'Ülkücüler hukuk ve demokrasinin keyfilikten güçlü olduğunu ispatlayacak'

Meral Akşener

Twitter hesabından bir açıklama yapan eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, 'ülkücülerin, sevginin benlikten güçlü olduğunu ispatlayacaklarını' belirtti.

Akşener daha önce genel başkan adaylığı ile ilgili olarak, 'ülkücü iradenin üzerine yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu' söylemişti.

Oğan: 'Ülkücü irade hiçe sayılamaz'

Oğan: 'Ülkücü irade hiçe sayılamaz'

Sinan Oğan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah yazılı bir açıklama yapan eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, 'hiçbir kişi ya da kurumun ülkücü iradeyi hiçe sayamayacağını' belirti.

Bahçeli'nin sözlerini şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydeden Oğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Siyasi Partiler Kanunu ve MHP Tüzüğü hukuken yeterli imzanın sunulması halinde olağanüstü kurultaya gidilmesini bir zorunluluk olarak görmektedir.

'Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin, ülkücü iradenin partimiz karar mekanizmalarında tecelli etmesini sağlamak yerine delege imzalarını tanımayacağını beyan etmesi ve ülkücü iradeye kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını işaret etmesi ülkücü liderlik sorumluluğuyla bağdaşmamıştır.'

Aydın: 'Geri adım atmayacağız'

Aydın: 'Geri adım atmayacağız'

Koray Aydın

Sinan Oğan gibi MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın da, olağanüstü kurultay talebinin yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı bir demokratik talep olduğunu söyledi.

Koray Aydın, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, geri adım atmayacaklarını söyledi. 

Aydın, 'Ülkücü iradenin gereğini yerine getirmek üzere büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkeze sunacağız' dedi.

Bahçeli dün partisinin Kızılcahamam Kampı'nda düzenlediği basın toplantısında, MHP kongresi ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

'Ondan (18 Mart 2018'den) öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatı halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Bizimle değil, mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz.

'Başkalarının imza toplama hakkı kadar, parti yönetiminin de partiyi kargaşaya, birtakım kırgınlıklara sebebiyet vermeyecek bir anlayış içinde hareket etme görevi vardır.'

Bahçeli: 'Kongre 2018'de

Bahçeli: 'Kongre 2018'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihinde olacaktır. Ondan öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatı halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Bizimle değil, mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
11
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kavinsky

ARtık sökün şu boğazda kalmış balgamı şu partiden. Kalkın da şaha yürüsün. HDP'den az vekil çıkarttı , toparlanmak lazım.

republicofturkey

Sn bahcelinin israrli istekli ve kararli oldugu tek konu... Makam kaygisi oldugunu dusunmuyorum partiyi kotu bir durumda birakip muhtemel bir basariyi baska ... Devamını Gör

sadysady

Evet sanırım artık zamanı geldi.Ses çıkarıyorum.Barıştan yana tarafım.Öncelikle İnsanların ölmediği bir Ülke talep ediyorum.Sonra yeni bir Dünya talep edeceğim.