Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Demirkol Net Konuştu

Mehmet Demirkol Net Konuştu

Mustafa Murat ARSLAN
01.03.2014 - 12:42 Son Güncelleme: 01.03.2014 - 12:45

Mehmet Demirkol Net Konuştu

Fanatik Gazetesi’ndeki yazısında BeşiktaşAntalyaspor maçını kaleme alan Demirkol, ”işim olmasaydı ilk yarıda maçı izlemeyi bırakırdım” dedi.

İşte o köşe yazısı;

İŞİM OLMASA MAÇI İZLEMEYİ BIRAKIRDIM

İlk yarı pozisyon girişimi bile yoktu. İkinci yarı biraz hareketlendi ama… Yalan söyleyemem işim olmasa ilk yarının ortalarında seyretmeyi bırakırdım maçı. O kadar.

Hiç bir şey olmayan bir ilk yarıydı. Pozisyon, pozisyon olmaya aday bir girişim, şut ya da şut girişimi. Kalecilere not vermenin mümkün olmadığı bir ilk yarı.

Bunun teknik açıklamaları var kuşkusuz. Antalya’nın bu tip maçlarda ihtiyaç duyduğu kontra unsurlarının bir kısmı özellikle Tita misal. Beşiktaş’ın alışık olduğu hücum 4’lüsünden Gökhan ve Oğuzhan’ın olmayışı da… Ligin ikinci yarısında özellikle son üç haftada pozisyon bulmakta çok zorlanan Beşiktaş, Bursa ve Galatasaray maçlarındakinden de geride bir kadroyla sahadaydı. Ve bu kez gole çok daha uzaklardı.

Jones’un 60 dakikalık performansı umut vericiydi. Ancak santrfor arkası için değil. Arkasında Veli ve Atiba’nın desteğiyle zinde görünse de Oğuzhan ve Fernandes’in yaratıcılığına alışık takım için bu alanda yetersizdi. Beşiktaş bu sebeple ileride hiç top tutamadı. Arkada hücuma destek verecek oyuncuların gelmesini de sağlayamadı. Bunun karşılığında Uğur’un sağ önde Serkan’ın merkezde oynadığı Antalya da kontra yapamayınca maç çekilmez bir hal aldı. Yalan söyleyemem işim olmasa ilk yarının ortalarında seyretmeyi bırakırdım maçı. O kadar.

OĞUZHAN VE UĞUR

İkinci yarı da farklı başlamadı. Antalya 57’de ilk kontrasını yaptı. İstedikleri gibi tamamlayamadılar. Beşiktaş’ın ilk şansı ise 68’de Holosko’yla. Antalya’nın bundan sonra daha kalabalık kontralar yapma girişimleri… Ve Oğuzhan ile Ömer Şişmanoğlu’nun girişiyle Antalya ceza sahasına özellikle yüksek toplar atarak karamboller yaratma isteği biraz olsun sonuç verdi Beşiktaş’ın… Almeida sahada kalsa bundan skor da çıkarmak mümkün olabilirdi. Onun yerine giren Uğur’un kaçırdığı iki akıl almaz gol söyletiyor değil bunu.

Gökhan Töre’nin yokluğunda Holosko’yu oyun yerine oynatmayı düşünebilirsiniz. Ancak arkasında da Necip oynayacaksa sistemin eksikisi gibi işlemesini beklemek biraz fazla oluyor. Bu düzen içinde 2 santrforla oynamak daha mantıklı bir seçim olabilir. Hem Holsoko’nun bu durumu hem de Jones’u santrfor arkasında oynatmak yerine 4-4-2 ya da 4-3-1-2 dizmek daha makul bir seçim olabilirdi. Ya da Mancinivari bir erken uyanışla buna dönmek.

PEDRO İLK YARIDA NEDEN OYNAYILMADI

Kolombiyalı’nın neden ilk yarı boyunca oynatılmadığını artık daha çok merak ediyorum. Oyun bilgisi yüksek ve bildiklerini artırıyor. Dün sahada ne yaptığını bilen oyuncuların başındaydı. Soğukkanlı, müdahaleleri yerinde. Bir sarı kartlık çekmesini hakemin kart olarak değerlendirmediği söyleyelim. Tek hatası buydu çünkü.

AMK

Kaynak: http://www.spor1903.com/mehmet-demirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın