Görüş Bildir
Haberler
Küçük Değişiklerle Zaman Kazan

Küçük Değişiklerle Zaman Kazan

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 18:57 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:08

Küçük Değişiklerle Zaman Kazan

Dersler, ödevler, sınavlar, antrenmanlar, arkadaşlar, kulüp etkinlikleri; kimi zaman ek dersler ve iş gibi çeşitli etkinlikler ve aktiviteler üniversite öğrencilerinin yoğun bir hayata sahip olmasını sağlıyor. Bunların yanı sıra yemek yeme süreleri ve uyku gibi temel ihtiyaçlarla birlikte öğrenciler sadece keyif almak için bile bir kitap okumaya zaman ayıramıyor ya da tüm görevlerini bitirecek yeterince vakitleri olmayabiliyor.

Zamanını verimli kullanmak ve daha fazla boş vakte sahip olmak için üniversite öğrencilerinin farkında olmadan zaman harcadıkları şeyler hakkında hazırladığımız liste sana yardımcı olabilir:

Sosyal Medya Hesapları

Facebook, Twitter ve Tumblr gibi sosyal medya ağlarının kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Kullanıcı sayılarının artması ile birlikte de bu web sitelerde geçirilen sürenin de uzunluğu dikkat çekiyor. Pek çok üniversite öğrencisinin bir hafta içinde sosyal medya ağlarını kullandığı süre, kitap okumaya ayırdığı süreden daha kısa.

Sosyal medya ağlarını kullandığın süreyi kısaltarak, işlerine daha fazla zaman ayırabildiğini ve görevlerini daha kısa sürede bitirdiğini göreceksin. Örneğin her akşam yalnızca 10 dakika Facebook hesabını kullanarak geri kalan zamanda kitap okuyabilirsin.

Akıllı Telefon ve Bilgisayar Oyunları

Kelime Avı ve Angry Birds gibi çok sayıda oyun gün içinde onlarca dakikanı israf etmene sebep olabilir. Kahvenin gelmesini beklerken, ders aralarında ya da otobüste eve giderken oyun oynamak yerine kitap okumayı, notlarını gözden geçirmeyi ya da ödevinin ayrıntılarını düşünemeye vakit ayırman sorumluluklarını tamamlamanı sağlamasının yanı sıra boş zamana da sahip olmanı sağlayacaktır. Akıllı telefon oyunlarının yanı sıra online ve offline bilgisayar oyunları da işlerine başlaman konusunda gecikmene ya da görevlerini gerektiğinden daha uzun sürede tamamlamana sebep olabilir.

Oyun oynamaya ayırdığın süreleri görevlerinin bir bölümünü tamamlamaya, kitap okumaya ya da notlarını gözden geçirmeye ayırdığında hem zihninin hem de bilgilerinin taze kaldığını göreceksin.

Geçişler Arasındaki Süre

Ders bitiminden kulüp toplantısına ya da spor salonundan yurda giderken ne kadar süre harcıyorsun? Kafeteryaya uğruyor, 10 dakika langırt oynuyor ve arkadaşlarınla mı sohbet ediyorsun? Arkadaşlarına ya da keyif aldığın şeylere vakit ayırmak tabi ki hakkın; ancak geçişler arasında israf ettiğin 1-2 saatin ardından görevlerine geri dönmen ve odaklanman da zaman alacaktır.

Geçişler arasında harcadığın zamanı kısaltarak daha sonra hızlı bir şekilde yapman gerekenlere daha uzun süre ayırabilirsin. Önceliklerini belirledikten sonra işlerini bitirdiğinde hala boş zamanın olduğunu göreceksin.

Kesintilere İzin Vermek

15 sayfalık bir metni okuman gerekiyor; ama bu 8 saatini mi alıyor? Çalan telefonuna cevap vermen, e-postalarını kontrol etmen ve oda arkadaşınla sohbet etmen ödevine odaklanmanı engelleyecektir. Kısa bir süre içinde tüm ilgini vererek tamamlayabileceğin bir görev saatlerini alıyorsa; telefonunu ve bilgisayarını kapat, arkadaşlarından seni rahatsız etmemelerini rica et ve işini tamamla. Geriye ne kadar fazla boş zamanının kaldığına inanamayacaksın.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0