Görüş Bildir
Haberler
Koyun Postu Giymiş Kurtlar Türkiye'de

Koyun Postu Giymiş Kurtlar Türkiye'de

MAHMUT TANAL
12.09.2014 - 10:36 Son Güncelleme: 12.09.2014 - 15:19

Türkiye sınırlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olması ve geçişlerin kolay olması, Suriyeli mülteciler ülkemize girdiklerinde haklarında herhangi bir araştırma yapılmış olmaması, mültecilerin Türkiye’nin her yerinde başıboş dolaşıyor olması birçok sosyolojik probleme davetiye çıkartmaktadır. Sokaklarda yatan, sağlıksız koşullarda yaşayan, karnını doyuracak parası olmayan mülteciler hırsızlık, gasp gibi adli vakalara karışmaya başladı. Vatandaşlarımız ise suç oranının yeterince yüksek olduğu ülkemizde bir de mültecilerin suç işlemelerinden oldukça rahatsızlık duymaktadır. Suriyeli mülteciler için herhangi bir yasal zemin bulunmayan ülkemizde, Hükümet’te bu konuya ilişkin yasal düzenleme yapmak konusunda ağır davranmaktadır. Bu yüzden kolluk kuvvetleri de mültecilerin karıştığı adli vakalarda ne yapacaklarını bilemez durumdadır. Daha da kötüsü Suriyeli mültecilerin içine karışmış Suriyeli organize suç örgütleri. Bu örgütler Suriye’de işledikleri suçlardan dolayı aranmakta olup, sınır kapılarımızı açmamızı fırsat bilerek Türkiye’ye sızmışlar ve Türk suç çeteleri ile işbirliği yaparak adli olaylara karışmaktadırlar. Türk çeteler Suriyeli çeteleri işleyecekleri suçlarda taşeron olarak kullanmakta, bunun yanı sıra Suriyeli çetelerin sınırlarımızdan soktuğu silah ve mühimmatları satın almaktadırlar. Suriye’den getirilen ve daha önce Türkiye’de suça karışmadığı için izi sürülemeyen Kalaşnikoflar 300 ila 500 TL arasında bir fiyat ile Türk çetelere satılmaktadır. Bunun yanı sıra Suriyeli çeteler ülkemizde çaresiz durumda olan diğer mültecileri eleman olarak almakta ve mevcudiyetlerini arttırmaktadırlar. Türk ortaklar aracılığı ile satın alınan, kiralanan evlerde yuvalanan, kaçakçılık, hırsızlık, gasp gibi suçlarla finansman sağlayan, Suriye’den ucuz silah ve mühimmat akışı sağlayan, eleman ihtiyacını Türkiye’de bulunan mülteciler ve diğer vatandaşlardan sağlayan bu çetelerin ileride sadece basit adli vakalara karışmasını beklemek hayalcilik olur. Bu suç örgütleri Hükümet tarafından önlem alınmadığı halde, Türkiye topraklarında terör estirecek IŞİD gibi yeni bir örgütün kurulması veya IŞİD, El Kaide, El Nusra gibi örgütlerin bir kolunun Türkiye’de oluşması tehlikesi altındayız. Bu tehlikenin altını çizen CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti;

1-  Türkiye’ye giren Suriye’li mülteciler arasında ülkesinde çete ve suç örgütü üyesi olmaları sebebi ile bir suça karışmış olan, hakkında yakalama kararı çıkartılmış olan var mıdır?

2-  Hangi Suriyeli mültecilerin hangi suçlardan sabıkası bulunmaktadır?

3-  Suriyeli mülteciler ile birlikte Türkiye’ye giren suç örgütlerinin Türkiye’deki suç örgütleri ile birlikte hareket ettiklerine ilişkin herhangi bir kayıt mevcut mudur?

4-  Suriyeli suç örgütü üyelerinin İstanbul, Ankara ve sınırdaki büyük kentlerde kiraladıkları veya satın aldıkları evlerde konuşlandıkları iddiaları doğru mudur?

5-   Türk çetelerinin Suriyeli bu örgütleri yaptıracakları illegal olaylarda taşeron olarak kullandıkları iddiaları doğru mudur?

6-   Adli olaylara karışmış Suriyeli sayısı kaçtır? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır?

7-  Suriyeli çetelerin büyük kentlerde yaşayan Suriyeliler üzerinden eleman ihtiyaçlarını karşıladıkları iddiaları doğru mudur?

8-  Hırsızlık, gasp gibi adli olaylara şüpheli veya sanık sıfatı ile karışan kaç Suriyeli vardır? Bu Suriyelilerin Türk çeteleri ile herhangi bir bağlantısı tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

9-  Suriyeli suç örgütlerinin Türkiye’ye yasa dışı yollardan silah ve küçük çaplı mühimmat soktuğu iddiaları doğru mudur?

 

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0