Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Senin Tehdidin Bize Sökmez'

Kılıçdaroğlu: 'Senin Tehdidin Bize Sökmez'

Batuhan
31.03.2014 - 13:51 Son Güncelleme: 31.03.2014 - 18:18

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: 'Kimsin Sen'

Seçim sonuçlarını ve Başbakan'ın balkon konuşmasını değerlendiren CHP lideri 'Kimsin sen tehdit ediyorsun? Senin tehdidin sana söker, bize değil.' dedi.

Dün yapılan yerel seçimler sonrası değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayınlarda sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın dün gece yaptığı balkon konuşmasını sert sözlerle eleştiren CHP lideri, 'Başbakanlık koltuğunda oturan zat yine bir balkon konuşması yaptı. Açıkça demokrasiyi, hukuku, sosyal grupları tehdit etmeye başladı. Kimsin sen tehdit ediyorsun? Senin tehdidin sana söker, yanındakilere söker ama bize sökmez.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları

'Sayımların açık olduğu yerlerde demokrasi güç kazanır. Son birkaç seçimdir seçimlerden sonra seçimin galibi olduğunu ilan ede kişi balkon konuşması yapar. Medya da der ki çıkacak konuşacak, barış içinde yaşayan bir Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz

Başbakan koltuğunda oturan zat, sonuçlar belli bir noktaya geldikten sonra bir açıklama yaptı ve tehditler savurdu. Kimsin sen demokrasiyi tehdit ediyorsun? Hiç alışkın olmadığımız bir tarzda, diktatörel bir tarzla demokrasi tehdit ediliyor. Hiçbir benzeri yok.

Demokrasinin kurumlarını tehdit etmeye çalışıyor. 30 Mart öncesi neyse 31 Mart’ta da aynı adam. Türkiye ve dünyayı dizayn etmeye çalışıyor. Başbakanlık koltuğunda oturan zat şunu unutmasın CHP olduğu müddetçe senin tehdidin sana geçer, yandaşlarına geçer. Hiçbir vatandaşı tehdit edemezsin. Suçluyu kendin ilan edeceksin, kendi mahkemende yargılatacaksın sonra da demokrasi diyeceksin! Senin tehdidin sana söker bize sökmez. Bir de kalkmış muhalefeti dizayn etmeye çalışıyor. Kimsin sen!

3- kez arka arkaya seçimlerde geldin. Devleti dizayn ettin, yargıyı ettin, medyayı arka bahçene çevirdin. Şimdi de geldin muhalefeti dizayn etmeye çalışıyorsun. Senin buna gücün yetmez.

Seçimlerde halkın büyük oranda katılımı bizi memnun etti. Hiçbir ayrım yapmadan oy kullananları tebrik ediyorum. Tek bir şey istemiştim; seçimlere giderken vicdanınızı da götürün demiştim. Yoksa isteyen istediği partiye oy verir.

Balkon konuşmasında dikkat çeken Bir Nokta daha vardı. Adı yolsuzluğa karışmış kişiler sıra sıra dizilmişler. Adı yolsuzluğa, hırsızlığa çıkmış insanlarla halka umut veren bir konuşma yapamazsınız. Kur'an-ı Kerim'e açıkça hakaret eden insanlar da oradaydı.

Bu tabloyla birlikte bir balkon konuşmasının sonucunu kaç kişi değerlendirebilecek. Sorun bu.

'AÇIKÇA DEMOKRASİYE MEYDAN OKUNDU'

Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu. Demokrasi benim kafamdaki şekilde şekillenir diye açıkça söylendi. Balkon konuşmasında helale de meydan okundu, haramdan yanayız dediler. Haramzadelerin iktidarı var zaten, o nedenle güçlüyüz. Kaybedenler haram yiyenlerdir. Mazlumun yanında olanlar neden kaybedecekler.

'GÖRECEKSİNİZ, HER ALANA BASKI UYGULANACAK'

Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörler kazanamaz. Ama onlar kazandıklarını düşünürler. Türkiye kazanmıştır. Süreç, göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecektir. Bu mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor. Medyaya, sivil topluma, siyasal partilere… Her alana baskı uygulanacaktır.

'BASKILARIN ARTACAĞINI GÖRECEKSİNİZ'

Ama ona şunu söylemek istiyorum: Bu daha başlangıç. Önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşmasında yanındaki adamlara bak. Bize hiç bakma. Kimsenin önünde boyun eğmeyiz.

'İSTİFA EDECEK BİRİ VARSA BU ÜLKEYİ SOYANDIR'

Bu arada kendi yandaşları istifa edeceğim şeklinde haber yayıyor. İstifa edecek biri varsa bu ülkeyi soyandır. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ, GÜÇLENEREK GELİYORUZ'

Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Bütün seçim sonuçlarına bakın. Beklediğiniz oranda oy almadık. Ama hiçbir zaman yurttaşlarımı suçlamadım. Yukarıya doğru bir çizgimiz var. Yukarıya doğru gidiyoruz, ağır ağır sindire sindire. Halka daha fazla gideceğiz. Son seçimde yine mağdurları oynadı. Hem malı götürüyor, hem mağdurum diyor. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de baskının artacağını hepiniz göreceksiniz.

'ANKARA DAHİL PEK ÇOK YERDE İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ'

Ankara’daki ve çok yerde itirazlar var. Hukukçu bir ekip çalışıyor. Ankara dahil pek çok yerde itirazlarımızı yapacağız. 100’ü aşkın yerde miting yaptım. Elimden geleni yaptım tabi. Bu benim görevim.

'EKSİĞİM OLABİLİR AMA...'

Eksiğim olabilir ama görevimi yaptığıma inanıyorum. Milletin vicdanına hep sesleneceğim. Uyuyan vicdanları uyandırana kadar. Senin inandığın kitaba hakaret eden biri orada oturuyor, devleti soyanın yanında oturuyor. Yine de oy verecek misin? Kul hakkı yiyen biri orada oturuyor. Onları yanına almış, ben devlete meydan okuyorum, istediğim yolsuzluğu yaparım diyor.

'ONA ŞUNU SÖYLÜYORUM: BU DAHA BAŞLANGIÇ!'

Ama ona şunu sözlemek isterim Bu daha başlangıç! Eğer boyun eğecek birini arıyorsan balkonda yanında duranlara bak. Bize hiç bakma.

Ülkeyi soyana istifa edecek misin diye sorulmuyor da geçiniz bunları biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç unutulmasın, bu daha başlangıç! Güçlenerek geliyoruz. Evet beklediğimiz oyu alamadık ancak hiçbir zaman vatandaşlarımı suçlamayacağız. Eksiğim olabilir, ama görevimi yaptığıma inanıyorum.

Hukukçu bir ekibimiz çalışıyor. Ankara dahil birçok yerde seçimlere itiraz edeceğiz.

Her seçim sonrası elbetteki bir özeleştiri yapılacaktır. Nerede arttık, nerede eksildik. Bütün bunları bir araya getirip değerlendireceğiz.

Bir Cumhuriyet Halk Partisiyiz, hukukun üstünlüğünü savunuruz. Bizi diğer partilerden ayıran temel özelliğimiz de budur. Neden korkalım kurultaydan? Anadolu Ajansı güven duymadığımız bir kurum. Havuz medyasının devlet ayağıdır Anadolu Ajansı. 76 milyon o parayı kullanan insanlara haklarını helal edicek mi etmeyecek mi asıl mesele bu.

AKP ekonomide çok büyük açmazlarla karşılaşabileceğini biliyor. Belki bu açmazlarla karşılaşmadan önce bir erken seçim kararı alabilir.

Devleti soyan adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Olabilir mi? Şaibeli, yargı önünde aklanmayan bir adamdan cumhurbaşkanı olabilir mi? Olamaz! Hırsızdan cumhurbaşkanı olmaz!

İtirazlarımızı yapacağız, YSK'nın kararlarına da saygı duyacağız.

Cadı avını dikkatle izleyeceğiz. Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.

Biz metropollerde oyumuzu artırdık ama daha başarılı olabilirdik. Dönüp kendimizi sorgulayacağız neden daha başarılı olamadık, neden daha fazla oy alamadık diye.  

Hatay'a sevindim, en üzüldüğüm il ise Artvin oldu.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/kilicdaroglu-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0