Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs'ımızı Diğer Ülkelerden Farklı Kılan 9 Özellik

Kıbrıs'ımızı Diğer Ülkelerden Farklı Kılan 9 Özellik

insightcyprus
04.05.2017 - 14:02

Bunca zaman boyunca Instagram ,Facebook ve Youtube sayfalarımızdan Kıbrıs'ımızın kültürü,yemekleri,doğası,insanları,sokakları,köyleri,plajları ve ziyaret edilmesi gereken yerleri  gibi paylaşımlar yaparak hem kültürlerimizin yaşatılması hem de adamıza gelen / gelecek olan  turistler için bir rehber olmaya çalışmıştık.

Bu sefer ise  Onedio'da karşınızdayız. Insight.Cyprus ailesi olarak sizlere Kıbrıs'ımızı diğer ülkelerden ayıran 9 özelliğini hatırlatmak istedik. Uzakta olanlar için bir nebze özlemlerini gidermek,Kıbrıs'ta bulunanlar için ise ne kadar şanslı olduklarını hatırlatmak istedik.

İsterseniz daha fazla uzatmadan başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9) Rengarenk Sokakları

Özellikle mavi pencereli veya yeşil kapılı evlerin oluşturduğu o muazzam görüntüyü her yerde bulamazsınız.Akdeniz ülkesi olmanın verdiği o sıcaklık evlerimize ve böylece sokaklarımıza da yansıdı diyebiliriz.

8) Yasemin Kokulu Yaz Ayları

Adamızda her iki evden birinin bahçesinde olan mis kokulu çiçektir .. Çocukluğunuzda annanneniz veya babannenizla toplayıp kolye veya bileklik yaptığınız anlar hafızanızda canlanabilir..

7) Önceki Medeniyetlerden Kalan İzler

Adamız stratejik konumundan dolayı bir çok medeniyetin uğrak noktası olmuştur. Lüzinyan , Osmanlı , Bizans , Venedik bunlardan bazıları  .. Günümüzde bile hala  bu medeniyetlerin izlerine rastlamak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Tatlıları ve Macunları

Çoğu ülkenin tatlılarını ve macunlarını deneseniz bile göreceksiniz ki  hiçbiri cennet adamızınkine  yaklaşamaz. Biraz hatırlayalım mı o muazzam lezzetleri ? Palüze , Sulu Muhallebi, Ceviz Macunu , Gırbaç , Badem Ezmesi , Tel Gadayıfı , Ekmek Gadayıfı say say bitmez.Diyette olanınız yoktur umarız.

5) Doğası

Akdeniz'in incisi için  doğasının kötü olmasını beklemezdiniz herhalde.Adamız doğal bitki örtüsü ve hayvan topluluklarında inanılmaz bir zenginliğe sahiptir.. 

Ah keşke değerini de bilebilsek..

İçeriğin Devamı Aşağıda

4) Gün Batımı

Gün batımı ile günün tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.Üstelik küçük bir ada olmamızdan dolayı bu ana adanın her yerinde tanık olabilirsiniz. Hele bir da deniz kenarındaysanız tadından yenmez..

Bir sonraki gün batımında bizi hatırlamanız dileğiyle.

3) İnsanının Eşsiz Oluşu

Özellikle adadaki yaşlılar ile sohbet etme fırsatı yakalayanlar bize bu konuda hak verecektir.. Eskilerin ne kadar sıcakkanlı , ne kadar içten , ne kadar saf duygular beslediklerini  ve ne kadar zaman geçerse geçsin o çalışkanlıklarını koruduklarını  anlayacaksınız. Ne de olsa işleyen demir parıldar.

Bu özelliklerimizin nesilden nesile süreceğini umuyoruz.

2) Denizi ve Sahilleri

Yaz aylarında turistlerin adamıza akın etmelerinin belkida en önemli unsuru denizimiz ve sahillerimizdir. Altın gibi kumdan sahillerimiz ve berrak denizimiz başka hangi ülkede var ki ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Yemekleri

Yukarıda dedik ya bir çok medeniyetin izi  var adamızda  diye..Muhtemelen en çok mutfağımız etkilenmiştir bu işten..Böyle geniş bir mutfak zenginliğimizin olması başka türlü açıklanamaz çünkü..

İşte o yemeklerimizden bazıları : Molehiya , Herse , Bullez , Bitta Badadez , Ayrelli , Pirohu , Kolokas ve olmazsa olmazımız Şeftali Kebabımız tabiki ..

Fotoğraflar için zehrabahadi , aconstantinou , canstekinn , zekigursel , evina.ji , janice_winter , oldkyrenian , popizou_dp , geminilockiano ve creationscater kullanıcı adlı kişilere teşekkür ederiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
39
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tigün Ertanın

Kıbrıs'ta bici bici diye bir tatlı yoktur. Sulu muhallebi vardır.

insightcyprus

Haklısınız..İnstagram ve Facebook sayfalarımızdan yaptığımız paylaşımlarda zaten sulu muhallebi diye paylaşmışık ama burda küçük bir hata oldu.. Eğer düzeltm... Devamını Gör

Cemal Ayaz

Kıbrıs'a gezmek için geldiğinizde bizden araç kiralayabilirsiniz. https://www.kibrisrentacar.com

insightcyprus

Cemal bey, aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.Hesaplarımızda acentenizin reklamını yapabiliriz.Daha fazlası için : cyprusinsight... Devamını Gör