Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gönül Telinizi Titretip Sizi Hüngür Hüngür Ağlatacak En Romantik 13 Kore Filmi

İzlerken Gönül Telinizi Titretip Sizi Hüngür Hüngür Ağlatacak En Romantik 13 Kore Filmi

Kore müzikleri, dizi ve filmleri alıştığınız takdirde içinde kaybolmaya başlayacağınız bir girdap gibidir. Bir kere elini verenin kendini kurtarma şansı yoktur. E biz de boş duracak değiliz, saflarımıza her gün yeni birilerini katmak için uğraşacağız. İlk batağımız olan aşk filmleriyle başlayalım.

Duygu seline kapılıp göz yaşlarınıza hakim olamayacağınız en romantik filmlerin yer aldığı listemize buyrun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kız Arkadaşımın İki Yüzü (2007)

1. Kız Arkadaşımın İki Yüzü (2007)

IMDb: 6.6

Yedi yıldır okuyan üniversiteli Gu Chang, nihayet 30 yaşında ilk kız arkadaşını bulur. Ancak bu tatlı ve masum görünen kız kişilik bölünmesinden muzdariptir. Kişiliklerinin biri sevimli ve nazikken diğer kişiliği ağzı bozuk, kaba bir zorbadır. Bu gerçeği öğrendikten sonra Gu Chang'ın da kız arkadaşıyla acı dolu ilişkisi başlar...

2. Hırçın Sevgilim (2001)

2. Hırçın Sevgilim (2001)

IMDb: 8.1

Kolej öğrencisi Kyun Woo, bir akşam eve dönerken metroda çok güzel ama bir o kadar da sarhoş bir kıza rastlar. Kız, metro hattının kenarında ayakta zor durmaktadır ve Kyun Woo onu trenin önüne düşmekten kurtarır. Bindikleri trende kız baygın düşmeden önce en son Kyun Woo'ya laf attığı için yolcular onun kız arkadaşı olduğunu düşünürler. Yolcuların suçlayıcı bakışları üzerine Kyun Woo kızın sorumluluğunu almak ve onu bir motele kadar taşımak zorunda kalır.

3. Hatırlanacak Bir Anı (2004)

3. Hatırlanacak Bir Anı (2004)

IMDb: 8.2

27 yaşındaki moda tasarımcısı Soo Jin, kola almak için bir markete girer ancak aldığı kutu kolayı ve cüzdanını markette unutarak oradan çıkar. Kısa bir süre sonra unuttuklarını hatırlayarak markete geri döner. Marketten bir adamın elindeki kutu kola ile çıktığını görür. Kendisininki olduğunu düşünerek kolayı adamın elinden aldığı gibi bir dikişte bitirir. Soo Jin, bir süre sonra kolasını çaldığını zannettiği adamla tekrar karşılaşır. Adamın adının Cheol Su olduğunu ve babasının sorumlu olduğu inşaatta ustabaşı olarak çalıştığını öğrenir. Bu ikili arasında bir aşk başlar ve evlenirler. Çiftin hayatı harikadır. Ancak Soo Jin'in unutkanlıkları daha da artar ve sonunda Alzheimer olduğunu öğrenir.

4. Kurt Çocuk (2012)

4. Kurt Çocuk (2012)

IMDb: 7.4

Vücut sıcaklığı 46ºC, gri gözlü, dişleri jilet gibi keskin... Tehdit edilince bir canavara dönüşen kurt çocuk, dünyaya nasıl uyum sağlayacağını ona öğreten suskun bir genç kıza aşık olur. Yıllar sonra, kız artık yaşlı bir kadın olmuş ama çocuğun vahşi gözlerinin hayalini ve hayvansı davranışlarını aklından çıkaramamıştır. Yanında olabilmek uğruna kendi hayatını tehlikeye atan çocuğu kurtarmak için gitmiş ve uzaklaşırken ona söz vermiştir: 'Bekle beni... Senin için döneceğim.'

5. Klasik (2003)

5. Klasik (2003)

IMDb: 7.9

Üniversiteli genç bir kız olan Ji Hae‘nin babası o henüz küçük bir kızken ölmüştür; annesi de çalışmak için yurt dışına gitmiştir. Edebiyatı seven ve duygusal bir kız olan Ji Hae, annesine olan özlemini onun geçmişine ait hatıraları tekrar gün yüzüne çıkararak gidermektedir. En sevdiği hatıralar annesinin, babasıyla evlenmeden önceki flörtü ve ilk aşkı olan Jun Ho ile birbirlerine gönderdikleri mektuplardır. Ji Hae‘nin buram buram sevda kokan bu mektupları sevmesinin bir nedeni daha vardır: Genç kız, içinde kopan fırtınadan bu mektuplara dalarak kaçmaktadır…

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cennetin Eşiğinde (2009)

6. Cennetin Eşiğinde (2009)

IMDb: 6.8

Ölümcül amyotrophic lateral sclerosis (ALS) hastası olan Jong Woo, neşeli ve güler yüzlü biridir. Ji Su ise bir cenaze hizmetleri firmasında koordinatördür. Ölüm, yabancısı olmadığı ve her gün uğraştığı iştir, bu yüzden Jong Woo'nun hastalığını dert etmez. Ancak bu zorlukların içinden aşkları sağ çıkabilecek midir?

7. Aşk Mimarı (2012)

7. Aşk Mimarı (2012)

IMDb: 7.2

35 yaşındaki mimar Seung Min, ofisinde çalışırken bir kadın tarafından ziyaret edilir. İlk başta onun kim olduğunu çıkaramasa da kadının kendi okuduğu okuldan ilk aşkı Seo Yeon olduğunu fark eder. Çift yıllardır görüşmemiştir ve Seo Yeon’un geliş nedeni evini yeniden inşa etmektir. Seung Min ister istemez teklifi kabul eder ve müzisyen olan Seo Yeon’un evine gelir. Çift tekrar birbirinden etkilenmeye başlayacaktır.

8. Sadece Sen (2011)

8. Sadece Sen (2011)

IMDb: 7.8

Cheol Min, karanlık ve gizemli bir geçmişe sahip bir adamdır. Geceleri otopark görevlisi olarak part-time bir işte çalışmaya başlar. İşteki ilk gecesinde otopark gişesindeki küçük televizyonu izlerken içeri genç bir kadın girer. Cheol Min'in yanına oturup yanında getirdiği bazı şeyleri ona uzatır. Cheol Min, onun kör olduğunu fark eder ve kadın Cheol Min'i daha önce orada çalışan otopark görevlisi zanneder. Bu karşılaşma ikisinin de hayatlarını sonsuza kadar değiştirir.

9. Kız Arkadaşım Bir Ajan (2009)

9. Kız Arkadaşım Bir Ajan (2009)

IMDb: 6.4

Su Ji Ahn görünüşte normal, düşük rütbeli bir kamu görevlisidir. Başkalarının bilmediğiyse onun aynı zamanda bir gizli ajan olduğudur. Eski erkek arkadaşı olarak bildiği Jae Jun Lee de Rusya'da tahsil yapmış seçkin bir gizli ajandır ve onunla ortaklık ederken bilmeden Rus mafyasının peşinde olduğu 80 milyar won değerindeki biyolojik silahı ele geçirmelerine engel olacaktır...

10. Masum Adımlar (2005)

10. Masum Adımlar (2005)

IMDb: 6.9

Eski ünlü dansçı Na Young Sae, rakibi Hyun Soo ile katıldığı bir dans yarışmasında, rakibinin kasten yaptığı bir hamle ile dizinden yaralanır. Yarışmada derece alamayan Young Sae dansı bırakır ve hayata küser. Çalıştığı dans stüdyosunun sahibi Sang Doo onu geri kazanabilmek için iyi bir dans partneri arayışına girer. Çin’de yaşayan bir etnik dansçı ile anlaşan Sang Doo, bu konuda Young Sae’yi de ikna eder. Ancak bir sorun vardır. Dansçının Kore’ye gelebilmesi için burada biriyle evlenmesi gerekir. Young Sae dansçı kız ile evlenmeyi de kabul eder. Kore’ye gelen dansçı kız Chae Min, Young Sae’ye hayatının şokunu yaşatır. O bir dansçı değildir, dansçı olan ablasının yerine geçmiş genç bir kızdır. Üstelik dans etmeyi de bilmiyordur. Ulusal dans yarışmasına hazırlanmak için önlerinde üç ay vardır. Young Sae, onu dünya çapında bir dansçı yapmak için kolları sıvar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Papatya (2006)

11. Papatya (2006)

IMDb: 7.5

Hye Young, hafta içleri dedesinin antik işleriyle ilgilenen hafta sonları ise Amsterdam'ın meydanında sokak ressamlığı yaparak ekstra para kazanmaktadır. Park Yi ise, şehirde uluslararası uyuşturucu trafiğinde önemli rol oynayan Kore mafyasının emrindeki bir kiralık katilidir. Bir gün, Hye Young papatya tarlasının resmini yaparken Park Yi onu görür ve aşık olur. Park Yi hem utangaçlığından hem de mesleğinden dolayı Hye Young'u tehlikeye atmamak için onu uzaktan izlemekle ve her gün saat 4:15'te kapısının önüne bir demet papatya bırakmakla yetinir. Hye Young da hiç görmediği bu hayranına aşık olur.

12. Hüzünden Öte (2009)

12. Hüzünden Öte (2009)

IMDb: 7.6

Ailesinin kendisine büyük bir para bırakarak terk ettiği K ile tüm ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş olan Cream, birbirleriyle lisede tanışırlar. Bir süre sonra, Cream K’nin evine taşınır ve ikili bazen abi ve kız kardeş, bazen baba ve kız, bazense karı ve koca olarak yaşamaya başlarlar. K, Cream’a büyük bir aşk beslemektedir ve Cream’ın sürekli erkek arkadaş değiştirmesini, uzaktan sakin bir şekilde izlemektedir. Ta ki ölümcül bir hastalığı olduğunu ve sadece birkaç ayı kaldığını öğrenene kadar...

13. Kutsal Perşembe (2006)

13. Kutsal Perşembe (2006)

IMDb: 7.6

İntihara meyilli bir genç kadın olan Yoo Jung'un bu eğilimini kontrol altına almak isteyen teyzesi, onu idam mahkumu Jung Yoon Soo ile görüşmeye mecbur bırakır. Başlangıçta her ikisi de bu görüşmelere itiraz etseler de, zamanla ikilinin arasında sımsıcak bir ilişki kurulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
89
46
20
20
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ender Deniz

"Bekle beni... Senin için döneceğim."

Captainjackiee

Kurt çocuk ah gerçekten her sahnesi çok anlamlı ve güzeldi.

Özcan Cöne

kurt çocuk çok güzeldi lan hıçkıra hıçkıra ağladım amk