Görüş Bildir
Haberler
Gerekçe Maden Faciası: Zonguldak Valiliği Edip Akbayram'ın Cumhuriyet Bayramı Konserini İptal Etti

Gerekçe Maden Faciası: Zonguldak Valiliği Edip Akbayram'ın Cumhuriyet Bayramı Konserini İptal Etti

Zonguldak Valiliği, Bartın'daki maden faciasını gerekçe göstererek Edip Akbayram'ın Cumhuriyet Bayramı konserini iptal etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak Valiliği Edip Akbayram’ın Karadeniz Ereğli’sinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenleyeceği konseri Bartın Amasra’daki maden faciasını gerekçe göstererek iptal etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, 'Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılında 29 Ekim 2022 Cumartesi günü düzenlenecek olan Edip Akbayram ile Cumhuriyet Konseri; Zonguldak Valiliği'nin aldığı karar üzerine Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'nın E-71303818-000-12734 sayılı yazısıyla 14.10.2022 tarihinde Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu Amasra maden ocağında grizu patlaması sonrası 41 madencimizin şehit olmasıyla sonuçlanan müessif olay nedeniyle iptal edilmiştir' ifadelerine yer verildi.

"Siyasi kararlarla gölgelenmemeli"

"Siyasi kararlarla gölgelenmemeli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edip Akbayram, konser iptaline tepki gösterdi. Akbayram'ın açıklamasını sosyal medya hesabından kızı Türkü Akbayram paylaştı. 

'72 yıla sığdırdığım yaşamım ve 50 yıllık sanat hayatım boyunca; her zaman hak, hukuk ve adalete inanarak emeğin ve emekçinin yanında oldum ve ömrüm yettiği sürece de onların sesi olmaya devam edeceğim' diyen Akbayram, şunları kaydetti:

'14 Ekim'de meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden 41 maden emekçisinin acısı yüreğimde bir nebze olsun azalmış değil. Kaymakamlık tarafından iptal edilen Cumhuriyet Konseri ile ilgili olarak bu elim olayın, sadece Bartın ve çevre illerin yası olmadığını Edirne'den Kars'a tüm yurttaşlarımızın, tüm resmi kurum ve kuruluşların yası olduğunu ve aynı üzüntüyü paylaştıklarını ayrıca Cumhuriyet'in hepimizin olduğunu o yüzden de siyasi kararlar ile gölgelenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi benim için 'Emek en yüce değerdir'.

Gönül isterdi ki emekçi kardeşlerimiz ile birlikte yan yana, kol kola, meydanda Cumhuriyet coşkusunu yaşayarak yine onların sesi olabileyim. Ancak meydanlarda olmasam da yüreğim tüm emekçi, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kardeşlerimizin yanında.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
19
9
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Atatürk havalimanı saldırısından iki gün sonra köprü açılışı ile eğlence yapan dava bence çok samimi bir açıklama yapmış!

Ayşe Haseki

Hatta espri ve gülüşmeler bile serbestti

Gene ennnn Cumhuriyetçi onlar, ennnnn vatansever onlar, ennnnn düşünceli onlar bize gelince "siz yapmayın ulan yapılacaksa sadece biz yaparız"

Diğdem Çakır

asla solcu olduğu için değil kesinlikle maden faciası yüzünden ben ikna oldum şahsen (!)