Görüş Bildir
Haberler
İsmi Azam Duası Nedir, Nasıl Okunur? İsmi Azam Duasının Anlamı ve Faziletleri

İsmi Azam Duası Nedir, Nasıl Okunur? İsmi Azam Duasının Anlamı ve Faziletleri

Bahadır
16.11.2022 - 15:36

İsmi Azam duası, Allah'ın isimleri arasından en büyük ismi olarak ifade edilir. Birçok İslam alimi bu duanın okunması gerektiğini belirtmektedir. İsmi Azam duası okunduğunda o duanın gün içerisinde gerçekleşeceğine inanılır. Duanın Cuma günleri okumanın daha faziletli olacağına inanılır. Sabah vakitlerinde duayı okumak daha hayırlı görülmüştür. İşte İsmi Azam duasının okunuşu ve faziletleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmi Azam Duası Nasıl Okunur?

İsmi Azam Duası Nasıl Okunur?

Peygamber (S.A.V) Efendimiz şöyle buyurmuştur;

“Nefsim kudretinde olan Allâhü Teâlâ’ya yemin ederim ki:Allâhü Teâlâ Azim-üş-şân,İsm-i Âzam’ı ile edilen  duaya icâbet  eder,istenileni verir.”

İsmi Azam duası okunurken, Allah’ın Esmaül Hüsna’dan altı ismi kullanılır ve o isimler şunlardır;

  • Ferd, Hay, Kayyum, Hakem, Adl, Kuddüs

Dua hakkında Bediüzzaman Hz. şöyle buyurmuştur;

  • “Bu isimlerin her birisi ya ism-i a’zamdır ya da bu beş ismin tamamından hasıl olan nur, ism-i azamdır”

Duada bu altı isim kullanılır ve Fatiha Suresi, İhlas Suresi ve Ayetel Kursi okunur. Sonrasında abdest alınmalıdır. Abdest aldıktan sonra kıbleye dönülür, niyet edilir 3 kez Fatiha Suresi, 3 kez İhlas Suresi ve 1 kez Ayetel Kursi okunur.

İsmi Azam Duası Arapça Yazılışı

İsmi Azam Duası Arapça Yazılışı

İsmi Azam Duası Türkçe Okunuşu

Eûzü bi’llâhimineş şeytanirracim.Bismillahirrahmanirrahim.

”Allâhümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü lâ ilahe illâ ente’l-Mennânü,yâ Hannanü,yâ Mennanü,ya Bedi’as-semâvâti ve’l-ard,Yâ zel celali vel ikram.”Ya Hayyu,Ya Kayyûm.Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez zalimin..Allâhümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lâhü lâ ilahe illâ ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid,ve lem yüled,ve lem yekûn lehü küfuven Ehad.Elif Lâm Mim,Allâhü lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm.Ve ilâhüküm ilâhün Vahidün lâ ilâhe illâ Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim.Yâ zel celâli vel ikram.Yâ Erhame’r-Rahimin.Allâhümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu lâ ilahe,illâ entel  Vâhidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled,ve lem yekün lehü küfüven Ehad.Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh,lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir.Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim.Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem.Rabbi,Rabbi,Rabbi, Ya Rabbi,Ya Rabbi,ya Rabbi.Lâ ilâhe  illallahu Vahdehu lâ şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey’in Kadir.Elhamdüli’llâhi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v’Allahhu Ekber,ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-Azim.”

İsmi Azam Duası Türkçe Meâli

“Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O'dur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O'na hamdü sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz O'na ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O'na şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O'nun Resuü'dür. Hay ve Kayyum O'dur. Allah'ın rahmeti mahlukatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.”

İsmi Azam Duasının Faziletleri

  • 1. Kılınan her namazın ardından bu İsm-i Âzam‘ı yüz on bir (111) kere okursa, Allâh-u Teâla ona sır kapılarını açar, mülk ve melekûtü tanıtır, bütün mahlukâtı dilediği sûretle evirip çevireceği şekilde kendisi için müsahhar kılar.

  • 2. Bu ismi şerifi düşmanlarının yanında okuyan kişi hasmına gâlip gelir ve ondan ancak hayır görür.

  • 3. Bu ismi şerifi bir yöneticinin huzurunda okuyan kişiye karşı o âmirin öfkesi diner, kendisi hakkında hangi tür ceza kesinleşse bile o yönetici tarafından o ceza kaldırılır.

  • 4. Bu ismi şerif bir sancak üzerine okunursa o asker bozguna uğramaz.

  • 5. Her kim bu ismi şerifi yenilecek yahut içilecek bir şey üzerine okuyup onu istediği birine yedirirse o kişi onu gayri ihtiyâri olarak muhabbet besler.

  • 6. Bu ismi şerifi kılıcına yahut yüzüne nakşettiren kişi o nakşı kime gösterirse o kişiler onun etkisinde kalarak ezik duruma düşer, düşman dahi olsa kaçmak mecburiyetinde kalır.

  • 7. Bu ismi şerifi bir kağıda yazıp bir mekânın kapısına yerleştiren kişiye o mekana giren herkes muhabbet besler, özelliklede belli bir şahsın ismini bu isimlerle birlikte yazarsa ona daha ziyâde tesir eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
81
18
17
12
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın