onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Görünce Şaşıracaksınız: Türkiye'nin Farklı Bölgelerinde Çekilen ve Turist Sayısını Arşa Çıkaran Filmler

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Görünce Şaşıracaksınız: Türkiye'nin Farklı Bölgelerinde Çekilen ve Turist Sayısını Arşa Çıkaran Filmler

19.11.2021 - 17:04

Türkiye; doğal güzellikleri, kültürel mirası, etnik yapısı, misafirperverliği ve saymakla bitmeyen eşsiz özellikleriyle kendine has bir coğrafya. Bu sayede de yıllardır Hollywood'dakiler başta olmak üzere yabancı yapımcıların dikkatini çekiyor. Hem Türk filmlerine hem de yabancı filmlere kucak açan çekim mekanları ise sinema sektörü için vazgeçilmez durumda. Üstelik filmlerin çekildiği yerler, eşsiz güzelliğini dünya ile buluşturma fırsatı yakaladığı için bir turist patlaması yaşıyor! Türkiye'de çekilen bazı filmlerin arasında Oscar gibi kıymetli ödülleri alan filmler de var. Gelin, Türkiye'de hangi filmlerin çekildiğine ve çekim mekanlarına hep birlikte göz atalım. Eminiz, çok şaşıracaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. The Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresi'nde Cinayet) - Sirkeci İstasyonu, İstanbul

1. The Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresi'nde Cinayet) - Sirkeci İstasyonu, İstanbul

Kenneth Branagh'nin yönetmen koltuğuna oturduğu ve 2017 yılında seyirciyle buluşan film, Türkiye'de çekilen filmler arasında özel bir yere sahip. Agatha Christie'nin aynı adlı romanından uyarlanan film, Hercule Poirot isimli bir dedektifin İstanbul'dan Paris'e giden trende işlenen bir cinayeti çözme sürecini anlatıyor. Bu filmi bizim için önemli kılan şey ise Sirkeci Garı'nın da filmin bir parçası olması. Bu film sayesinde Penélope Cruz ve Johnny Depp gibi Hollywood yıldızları İstanbul'a geldi ve filmin ön gösteriminin Sirkeci'de yapıldı. Bu da İstanbul'a çok sayıda turistin gelmesini sağladı.

2. Safranbolu'da Zaman - Safranbolu

2. Safranbolu'da Zaman - Safranbolu

1976'da Suha Arın tarafından çekilen 'Safranbolu'da Zaman', o dönemlerde kendi halinde bir kasaba olan Safranbolu'nun tanınmasında çok önemli bir yer tuttu. Önce TRT' de yayınlanan belgesel 14. Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal alarak geniş kitlelere ulaştı ve Safranbolu'yu koruma bilinci arttı. Böylece, Safranbolu 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girerek sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da tanınmaya başladı. Belgeselin çekimlerinde yer alan öğrencilerin 42 yıl sonra tekrar belgeseli çekmek için bir araya gelmesi de hayli duygulandırıcı ve belgeselin yöre halkı için önemini ortaya koyucu nitelikte.

3. The Water Diviner (Son Umut) - Kayaköy, Muğla

3. The Water Diviner (Son Umut) - Kayaköy, Muğla

Ünlü oyuncu Russel Crowe'un başrol oynamakla kalmayıp yönetmen koltuğuna da oturduğu The Water Diviner, başarılı oyuncunun ülkesi Avustralya için de büyük anlamlar taşıyor. Çanakkale Savaşı sırasında kaybolan üç oğlunu aramak için Anadolu'ya gelen bir babayı anlatan filmin İstanbul'da çekilen sahneleri için Sultanahmet Cami ve Topkapı Sarayı gibi tarihi mekanlar kullanılırken, bazı sahneler için de Muğla'daki Kayaköy seçildi. Filmde Russel Crowe'a Olga Kurylenko, Jai Courtney, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz gibi başarılı isimler eşlik etti.

4. Babam ve Oğlum- Seferihisar

4. Babam ve Oğlum- Seferihisar

2005 yılında vizyona giren Babam ve Oğlum, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı ve çok ses getiren bir film. Bu kült film İstanbul, Seferihisar ve Ayvalık'ta çekildi. 2005 yılında vizyona giren film, okumak için evinden ayrılan ve ailesiyle bağlarını koparan bir adamın yıllar sonra oğluyla birlikte eve dönüşünü anlatıyor. Filmin sokak sahnelerinin tamamı Çağan Irmak'ın çocukluğunun geçtiği Seferihisar sokaklarında çekildi. Filmde yer alan kahve babasının gittiği kahve, bakkal da çocukluğunda sürekli gazoz aldığı bakkal!

5. Inferno (Cehennem) - Yerebatan Sarnıcı

5. Inferno (Cehennem) - Yerebatan Sarnıcı

Inferno, dünyaca ünlü yazar Dan Brown'ın kaleme aldığı Robert Langdon serisinin dördüncü kitabından uyarlandı. Film, son yıllarda Türkiye'de çekilen filmler arasındaki en çok ses getiren yapım oldu. Tom Hanks, Audrey Tautou ve Jean Reno gibi önemli isimlerin İstanbul'a gelmesini sağlayan film, aynı zamanda Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Meydanı, Kapalıçarşı ve Ayasofya gibi tarihi mekanlara olan ilgiyi de arttırdı. Filmin aksiyon dolu sahnelerine ise Yerebatan Sarnıcı ev sahipliği yaptı. Öykünün finali de İstanbul'da çekilince turistler yine akın akın İstanbul'un yolunu tuttu!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Cumalıkızık

6. Cumalıkızık

700 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumalıkızık, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarından bu yana bir yerleşim yeri olarak kalmayı başarmış. Doğal güzelliğiyle de Bursa ilinin en gözde yerlerinden birisi. Adeta bir açık hava müzesi özelliği taşıyan bu köy; başta Kınalı Kar dizisi olmak üzere Yanık Koza, Kurtuluş ve Kuruluş gibi önemli yapımlara ev sahipliği yaptı. Yerli yabancı bir çok turistin uğrak mekanlarından biri olan Cumalıkızık'taki taş ve ahşap evlerin orijinalliğini koruması ve Osmanlı ahalisinin günlük yaşantısını yansıtması gibi özellikleri de onu UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne taşıdı.

7. Ghost Rider: Spirit Of Vengeance (Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi) - Kapadokya

7. Ghost Rider: Spirit Of Vengeance (Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi) - Kapadokya

İlki 2007 yılında çekilen Ghost Rider filminin devamı olan bu film; 2011 yılında Ürgüp, Göreme, Nevşehir, Avanos ve Pamukkale gibi Türkiye'nin farklı yerlerinde çekildi. Her yıl binlerce turist ağırlayan bu yerleri bir de Hollywood gözüyle görmek isterseniz, filmi kesinlikle izlemelisiniz! Film çekimleri sayesinde ülkemiz ünlü yıldız Nicolas Cage'i konuk etti. Film ekibinin tamamını kendine hayran bırakan Kapadokya, seyircilerin de ilgisini çekti ve yine turist akınına uğradı.

8. Beyoğlu

8. Beyoğlu

Beyoğlu; tarihi, mimarisi ve kültürel etkinlikleriyle İstanbul'un en güzel semtlerinden biri, tabiri caizse şehrin kalbi! Galata Kulesi'nden İstiklal Caddesi'ne kadar dünya çapında sembol haline dönüşen mekanları barındıran Beyoğlu, izlediğimiz neredeyse her Türk dizisinde geçiş sahnesi için bile olsa yerini alıyor. Aynı zamanda Turist Ömer, Kapıcılar Kralı ve Banker Bilo gibi bir sürü Yeşilçam filmine de ev sahipliği yapan semtte bir Yeşilçam Sokağı da bulunuyor. Kilisesinden hamamına bir çok tarihi yeriyle ilham kaynağı olan Beyoğlu, turist akınına uğramaya devam ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hızlı Joe

Listede çok eksik var James Bond Skyfall - Varda Köprüsü'nü ekleyebiliriz.