Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıla İzlemeden Girmeyin! Kulüp'ten Squid Game'e 2021'de İz Bırakan En Başarılı Netflix Dizileri

Yeni Yıla İzlemeden Girmeyin! Kulüp'ten Squid Game'e 2021'de İz Bırakan En Başarılı Netflix Dizileri

19.11.2021 - 10:41

Kışın gelmesiyle evde daha fazla vakit geçirmeye ve daha fazla dizi, film izlemeye başladık. Bunu yaparken de başarılı yapımlarına her gün bir yenisini ekleyen ve sosyal medyadan sonra en çok kullandığımız uygulamalar olan dijital içerik platformlarını tercih ediyoruz. 2021 yılının sona aylarındayken geri dönüp yıl boyu neler izlediğimize bir göz atalım istedik. İşte, 2021 yılına damga vuran ve hafızalarımızda yer edinen Netflix dizileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sex/Life (2021) - IMDb: 5.4

10. Sex/Life (2021) - IMDb: 5.4

Haziran 2021'de izleyiciyle buluşan dizi Amerikan yapım bir drama dizisi. Başrollerinde Sarah Shahi, Adam Demos yer alıyor. Evli ve iki çocuklu olan Billie karakterinin eski hayatına ve eski sevgilisi Brad ile olan ilişkisine duyduğu özlem, Brad tekrar hayatına girince cinsel yaşamı ve mevcut hayatı arasındaki ikileme döner. Bir kadının hayatı ve çocuklarıyla ilgili iç hesaplaşmasını gözler önüne seren dizi, izleyenleri başarılı bir şekilde ekrana bağlıyor.

9. 50M2 (2021) - IMDb: 7.0

9. 50M2 (2021) - IMDb: 7.0

İlk sezonunu Ocak 2021'de yayımlayan 50M2; Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim gibi dizilerin senaristi Burak Aksak'ın kaleminden çıktı. Haliyle bu dizilerden birini izleyip beğendiyseniz bu diziyi beğenmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Tabii o yapımları izlemeyenlerin de kesinlikle şans vermesi gereken bir dizi. Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Yiğit Kirazcı, Tuğçe Karabacak gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizinin yönetmen koltuğundaysa Selçuk Aydemir oturdu. Aksiyon, dram türündeki bu dizinin konusuysa gerçek kimliğini bilmeyip bambaşka kimliklere bürünen Gölge karakterinin yalanın içinde yaşadığını anlamasıyla 50 metrekarelik bir terzi dükkanında gerçek kimliğini arayışı.

8. Fatma (2021) - IMDb: 7.5

8. Fatma (2021) - IMDb: 7.5

Psikolojik bir drama olan Fatma dizisi, Nisan 2021'de yayına girdi. Başrolleri Burcu Biricik ve Uğur Yücel'in paylaştığı dizi, temizlikçi olarak çalışan Fatma'nın kaybolan kocası Zafer'i arama telaşıyla başlıyor. Kocasını arama çabaları içindeyken kendini bir cinayetin ortasında bulan Fatma, kocasının kötü adamlarla olan bağlantılarıyla da karşılaşıyor. Hayatta kalmak için öldürmekten başka şansı kalmayan Fatma'nın işlediği cinayetler, intikam alma ritüeline dönüşür.

7. Ginny & Georgia (2021) - IMDb: 7.5

7. Ginny & Georgia (2021) - IMDb: 7.5

Şubat 2021'de yayımlanan Ginny and Georgia; Sarah Lampert tarafından yaratılan, Amerikan yapım bir komedi-dram dizisi. Başrollerini Antonia Gentry ve Brianne Howey'in üstlendiği dizi; 15 yaşlarında ergenliğe yeni adımını atmış, çoğu zaman annesinden daha olgun olduğunu düşünen Georgia ve anaokuluna yeni başlayan Austin'in anneleri Ginny ile yaşadıkları olayları anlatıyor. Ginny karakteri de 30'larında olup hala 18'lerinde gibi hisseden ama çocukları için dünyayı yakabilecek olan bir anne. Geçmişinden kaçmak isteyen Ginny, sürekli farklı farklı şehirlerde yaşıyor ve tabii ki çocuklarını da peşinden sürüklüyor. Bu seferki durakları da New England.

6. Lupin (2021) - IMDb: 7.5

6. Lupin (2021) - IMDb: 7.5

George Kay ve François Uzan tarafından yaratılan Lupin dizisi, ilk sezonunu Ocak 2021'de 5 bölüm olarak yayımladı. Uzun soluklu bir yapım olması planlanan dizinin aldığı beğeniler ve ilk aydan 70 milyon izlemeye ulaşması sonucunda Haziran 2021'de beş bölümlük yeni bir sezon daha yayımlandı. Fransız gerilim, gizem dizisi olan Lupin'in başrollerinde neredeyse hepimizin Can Dostum'dan tanıdığı Omar Sy'a; Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme eşlik ediyor. Dizide babasının işlemediği bir suç yüzünden ölmesiyle hayatı alt üst olan Assane Diop'un aradan geçen yılların ardından babasının intikamını almakta kararlı olması ve kendine rol model olarak kibar hırsız Arséne Lupin'i alması anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

5. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

BBC One ve Netflix'in ortak yapımı olan The Serpent, bir İngiliz suç-drama dizisi. Dizinin yönetmen koltuğunda Tom Shankland ve Hans Herbots oturuyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizi; 1970'li yıllarda Güneydoğu Asya'ya gelen genç, batılı turistleri hedef alan seri katil Charles Sobhraj'ın hayatını ve işlediği suçları konu alıyor. The Serpent'in başrollerinde Tahar Rahim'e Doctor Who, Senden Önce Ben gibi birçok başarılı yapımda yer alan güzel oyuncu Jenna Coleman eşlik ediyor. Dizinin bir sahnesinde Vitali Hakim rolünde İlker Kaleli'nin de yer aldığını söylemeden geçmeyelim. Dizide seri katil Charles Sobhraj'in sırt çantalı gezginleri öldürmesi, soyması, ilaçlaması, kurbanlarının pasaport ve kimliklerini dünyayı dolaşmak için çalması, kız arkadaşı Marie-Andrée Leclerc ile çaldıkları mücevherleri satması yer alıyor. Ta ki Hollandalı diplomat Herman Knippenberg, Hollandalı turistlerin ölümlerini araştırmaya başlayana kadar.

4. Sweet Tooth (2021) - IMDb: 7.9

4. Sweet Tooth (2021) - IMDb: 7.9

Jeff Lemire'nin aynı isimli çizgi romanından uyarlanan ve Haziran 2021'de Netflix'te yerini alan Sweet Tooth, Amerikan yapımı bir bilim kurgu-drama dizisi. Kıyamet sonrasında geçen bu masalın baş yapımcıları Susan ve Robert Downey Jr. çifti. Başrollerinde Nonso Anozie, Christian Convery, Adeel Akhtar'ın yer aldığı dizi, tehlikeli bir dünyada yarı insan yarı geyik bir çocuğun huysuz korumasıyla birlikte yeni başlangıçlar yapmaya çalışmasını konu alıyor. Gizemli bir olayın ardından kendisi gibi melez bir ailenin içinde yer alan Gus, büyük komployu çözmek için zorlu maceralara atılıyor.

3. Kulüp (2021) - IMDb: 8.0

3. Kulüp (2021) - IMDb: 8.0

İlk bölümü Kasım 2021'de yayımlanan, Seren Yüce ve Zeynep Güray Tan'ın yönetmenliğini yaptığı bir dizi var sırada. Aysin Akbulut, Rana Denizer, Necati Şahin üçlüsünün de kaleme aldığı Kulüp dizisi, kadrosunda gördüğümüz güçlü isimlerle beklentiyi oldukça yükseltiyor. Dram türündeki dizinin başrollerini Gökçe Bahadır, Fırat Tanış, Barış Arduç, Asude Kalebek, Salih Bademci, Metin Akdülger gibi başarılı isimler paylaşıyor. Dizinin konusuysa 1955 yılında İstanbul'un en önemli gece kulübünde çalışan Matilda'nın yetimhanede büyüyen kızını bulup onu Pera'nın belalısı Fıstık İsmet'ten koruma çabaları. Tabii bunları yaparken gece kulübünün yöneticisi Çelebi, Patronu Orhan ve sanatçı Selim'in egolarına karşı da bir savaş verir. Hem annesiz büyüyen bir kızın iç dünyasına bakış yapacağınız hem çocuğu için her şeyi göze alan bir anneyi izleyeceğiniz Kulüp dizisi beklentileri karşılama konusunda oldukça başarılı olmuş.

2. Squid Game (2021) - IMDb: 8.1

2. Squid Game (2021) - IMDb: 8.1

Eylül 2021'de yayımlanan, Güney Kore yapımı dram-gerilim dizisi olan Squid Game'i duymayan kalmadı. Hwang Dong-hyuk tarafından 2009'da yaratılan dizi, birçok kez reddedilmiş. Hwang Dong-hyuk, tam 12 yıl uygun koşulların sağlanmasını ve elini taşın altına koyabilecek bir yapım şirketini beklemiş. Bunun karşılığını da bütün dünyada sevilerek izlenen bir diziye sahip olarak fazlasıyla aldığını düşünüyoruz. Başrollerinde Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, O Yeong-su, Heo Sung-tae gibi isimlerin yer aldığı dizi, maddi açıdan zorluk çeken boşanmış bir babayı merkezine alıyor. Sonunda yüklü miktarda nakit ödülü olan bir takım çocuk oyunları oynamaya davet edilen başrolün bu teklifi kabul etmesiyle dizi de başlamış oluyor. Koreliler bu işi biliyor dedirten yapımların arasında eklenen dizi, bir solukta izleniyor.

1. Maid (2021) - IMDb: 8.5

1. Maid (2021) - IMDb: 8.5

Shameless ve Orange Is the New Black dizilerinin yaratısı Molly Smith Metzler, bu kez de Maid ile karşımızda. Stephanie Land'in çok satan anı kitabından esinlenen, Ekim 2021'de seyirci ile buluşan dizi işlediği konunun hassasiyetiyle, başarılı oyunculuklarla, kadına şiddete dikkat çekerken yarattığı güçlü karakterlerle hepimizi ekran karşısına kilitlemeyi başarıyor. Margaret Qualley, başrolünde yer aldığı dizide küçük çocuğuyla yaşayan ve geçimini sağlamak için hizmetçi olan bir anne rolünde. Başarılı oyuncuya Andie MacDowell, Nick Robinson, Raymond Ablack gibi isimler eşlik ediyor. Gerçek hayatta da anne-kız olan Andie ve Margaret ikilisini ekranlarda da bu şekilde görmek oldukça keyifli. Film ve dizi puanlama sitesi Rotten Tomatoes'tan 100 üzerinden 100 tam puan almayı başaran Maid, Netflix'in en yüksek puanlı dizisi konumunda. 15 eleştirmenin diziye dair herhangi bir kusur bulamaması da Maid'i Netflix'in bu güne kadarki en başarılı dizisi yapıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?