Görüş Bildir
Haberler
Squid Game'i Beğenenlerin Büyük Bir Keyifle İzleyeceği Birbirinden Başarılı Yapımlar

Squid Game'i Beğenenlerin Büyük Bir Keyifle İzleyeceği Birbirinden Başarılı Yapımlar

22.10.2021 - 10:51

Normalde romantik filmleri ve dizileriyle dikkat çeken Güney Kore, Squid Game ile çok farklı bir yapım ortaya çıkardı. Son zamanların en çok konuşulan ve izlenen dizisi haline gelen Squid Game, bütün dünyada büyük bir etki bırakarak Netflix'in en çok izlenen yapımı unvanına da sahip oldu. Hal böyle olunca da Squid Game'i izleyenler benzer dizi ve filmler aramaya başladı. Eğer siz de Squid Game'den sonra izleyecek benzer bir dizi ya da film arıyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye bir göz atın deriz. İşte Squid Game sevenlerin izleyebileceği diğer yapımlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Circle/Çember (2015) - IMDb: 6.0

15. Circle/Çember (2015) - IMDb: 6.0

Listemizin ilk filmi, Squid Game gibi bir Güney Kore yapımı. Birbirini tanımayan elli kişi, gizemli bir odanın içinde uyanır. Bu odada insanlar bir çemberin içinde hareketsiz durur ve her iki dakikada bir içlerinden biri bu çemberin içinde ölür. Bu ölümler ilk başta rastgele gibi gözükse de zamanla öyle olmadığını anlarlar. İnsanlar artık kimin öldürüleceğine karar verebildiklerini fark eder. Tabii ki bunu fark etmeleri o kadar da iyi bir şey olmaz! Şimdi insanların kimin ölmesi gerektiğine karar vermesi gerekir. Ancak ölmeyi hak eden kişiyi seçmek kolay olmaz.

14. The Condemned/Yaşamak İçin Öldür (2007) - IMDb: 6.0

14. The Condemned/Yaşamak İçin Öldür (2007) - IMDb: 6.0

Orta Amerika'da ölümü bekleyen bir mahkum olan Jack Conrad, yasa dışı bir televizyon şovunda yer alması için zengin bir yapımcıya satılır. Program için ıssız bir adaya getirilen Conrad'ın onunla beraber getirilen dokuz diğer mahkumla ölümüne çarpışması gerekir. Adadan kurtulmak içinse sadece tek bir kural var: Sona kalan kişi olmak. Dokuz kişinin ölümüne savaştığı bu adada yaşananlar da canlı olarak internette yayınlanır. Conrad'ın hayatta kalıp özgürlüğüne kavuşması için tüm gücünü kullanması gerekir.

13. The Belko Experiment/Belko Deneyi (2016) - IMDb: 6.1

13. The Belko Experiment/Belko Deneyi (2016) - IMDb: 6.1

Bir ofis binası sosyal bir deney için kilit altına alınır. Bu sosyal deneyde ofiste çalışan 80 kişiye belli bir sayıda iş arkadaşını öldürmesi söylenir. Yeterli sayıda kişiyi öldüremeyenlerin öleceği bu deneyde bütün çalışanlar birbirine düşman kesilir. Çalışanlar, hayatta kalmak için kanlı bir mücadeleye girer. Eğer Squid Game'i sevdiyseniz, oldukça ilginç bir konuya sahip The Belko Experiment'i de izlemenizi öneririz.

12. The Tournament/Turnuva (2009) - IMDb: 6.1

12. The Tournament/Turnuva (2009) - IMDb: 6.1

Dünyanın en zalim 30 suikastçısı, her yıl düzenlenen bir turnuvada birbirlerini öldürüp büyük para ödülünü kazanmak için kıyasıya savaşır. Milyarderlerse suikastçılara yüksek bahisler oynayarak eğlenir ve her birini yerleştirdikleri çipler sayesinde takip eder. Bir suikastçı bu çipten kurtulmayı başarır ve alkolik bir rahip olan Macavoy bu çipi yanlışlıkla yutar. Bu olaydan sonra bu turnuvanın içinde yer almaya başlayan rahip Macavoy, katillere karşı gelerek hayatta kalmaya çalışır. Turnuvanın eski şampiyonu Joshua ise karısının ölümünden sorumlu olanları bulup intikam almak için turnuvaya katılır ve olaylar iyice şiddetlenir.

11. Death Race/Ölüm Yarışı (2008) - IMDb: 6.3

11. Death Race/Ölüm Yarışı (2008) - IMDb: 6.3

Üç şampiyonluğu olan araba yarışçısı Jensen Ames, işlemediği bir cinayet yüzünden hapse atılır. Azılı suçlularla dolu bir hapishaneye düşen Ames'e, hapishanenin yöneticisinden bir teklif gelir. Ames'e hapishanedeki mahkumların birbirleriyle ölümüne dövüştüğü bir tür gladyatör oyununda yer alıp özgürlüğüne kavuşma imkanı verilir. Üç gün sürecek bu ölüm yarışında hayatta kalmak ve özgürlüğüne kavuşmak için Ames, birbirinden tehlikeli mahkumlara karşı mücadele etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Escape Room/Ölümcül Labirent (2019) - IMDb: 6.4

10. Escape Room/Ölümcül Labirent (2019) - IMDb: 6.4

Birbirini tanımayan altı kişi bir gün bir kaçış odası için giriş bileti alır. Bu kaçış odasından çıkmayı başaranların 1 milyon dolarlık bir ödülün sahibi olacağı söylenir. Tabii ki hepsi bu parayı kazanmak ister ve kaçış odasında bir araya gelirler. İlk odadan çıkmak için çeşitli ipuçlarını bulup bir çıkış yoluna ulaşmaları gerekir. Zamanla oda ısınmaya başlar ve kavurucu bir hal alır. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmaları gerekir. İşin kötü yanı da bu kaçış odasında birden fazla etabın olması!

9. Divergent/Uyumsuz (2014) - IMDb: 6.6

9. Divergent/Uyumsuz (2014) - IMDb: 6.6

Uzak bir gelecekte insanlar çeşitli gruplara ayrılmış şekilde yaşar. Bu grupların her biri farklı bir erdemi temsil eder. Her insan 16 yaşına geldiğinde kendi özelliklerine göre bu gruplardan birine dahil olur ve ölene kadar orada yaşar. 16 yaşına yeni giren Tris, kendisiyle ilgili ilginç bir şey keşfeder. Tris hiçbir gruba ait olmadığını fark eder. Böyle insanlara 'uyumsuz' adı verildiğini ve kaçmazsa öldürüleceğini öğrenmesiyle hayatı karmakarışık bir hal alır.

8. Fermat's Room/Kapan (2007) - IMDb: 6.7

8. Fermat's Room/Kapan (2007) - IMDb: 6.7

Birbirini tanımayan dört matematikçi çok büyük bir bulmacayı çözmek için bir araya gelir. Gizemli bir kişi tarafından davet edilen dört matematikçi, karşılarına çıkan sorular zamanında çözemezlerse öleceklerini öğrenir. Bu soruları çözerken aynı zamanda buraya neden getirildiklerini ve aralarındaki bağlantıyı anlamaya çalışırlar.

7. Exam/Sınav (2009) - IMDb: 6.8

7. Exam/Sınav (2009) - IMDb: 6.8

Gizemli ve güçlü bir şirkette çalışabilmek için başvuran sekiz yetenekli aday, mülakatın son aşamasına gelmeyi başarır. Aralarından sadece bir kişi bu sınavı geçerek çalışmaya başlayabilir. Yönetici sınavın kurallarını açıkladıktan sonra odadan çıkar. Sadece bir soruya cevap vermeleri gerekir. Ancak ilginç bir sorun ortaya çıkar. Adaylar kağıtta cevap verilebilecek bir soru bulamaz!

6. The Maze Runner/Labirent: Ölümcül Kaçış (2014) - IMDb: 6.8

6. The Maze Runner/Labirent: Ölümcül Kaçış (2014) - IMDb: 6.8

Thomas, esrarengiz bir şekilde bir asansörün içinde uyanır. Asansörün kapıları açıldıktan sonra açık alanda kendi yaşlarında bir grup gençle karşılaşır. Bu açık alanın etrafının büyük duvarlarla çevrili olması Thomas'ın dikkatini çeker. Oradaki herkes de tıpkı Thomas gibi hiçbir şey hatırlamaz. Bildikleri tek şey her sabah açılan büyük bir kapı ve büyük bir labirente giden bir yolun varlığı. Akşam da bu kapı kapanır! Thomas, yanındaki gençler ile buradan çıkmanın bir yolunu aramaya başlar ama zamanla olaylar çok daha karmaşık bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Platform (2019) - IMDb: 7.0

5. The Platform (2019) - IMDb: 7.0

Her katında iki kişinin kaldığı dikey bir hapishanede, her gün en üst kattan aşağıya büyük bir platform üzerinde yemek gönderilir. Aslında herkese yetecek olan yemekler üst kattakiler yüzünden asla aşağı katlara yetmez. Zaman içinde mahkumların olduğu katlar değiştirilir ama en alt katlarda olanlar açlıkla baş etmeye devam eder. Korkunç yöntemlerle de olsa!

4. Cube/Küp (1997) - IMDb: 7.2

4. Cube/Küp (1997) - IMDb: 7.2

Birbirini tanımayan bir grup insan, aniden kendilerini bir küpün içerisinde bulur. Küpün her köşesinde bulunan kapaklar farklı bir odaya çıkar ve her odada çeşitli tuzaklar bulunur. İçinde bulundukları bu küpten kurtulmak için beraber çalışmaları gerektiğini anlayan ekip, birbirlerini tanımaya ve anlamaya çalışır. Gerilim dolu bu film de Squid Game sevenlerin izleyebileceği bir yapım.

3. The Hunger Games/Açlık Oyunları (2012) - IMDb: 7.2

3. The Hunger Games/Açlık Oyunları (2012) - IMDb: 7.2

Kuzey Amerika, kuraklık ve kıtlıklar yüzünden çöker. Sadece Panem adında ve 12 eyaletten oluşan bir ülke kalır. Bu ülkede her yıl yarışmacıların kura ile seçildiği bir oyun düzenlenir. Televizyonda yayınlanan bu oyuna katılan yarışmacılar hayatta kalmak için birbirleriyle savaşır. Katniss, küçük kardeşi yerine oyuna katılmak için aday olur ve daha önce hiç yaşanmamış büyük bir olaya öncülük eder. Bu olay her şeyin değişmesine neden olur.

2. Battle Royale/Ölüm Oyunu (2000) - IMDb: 7.6

2. Battle Royale/Ölüm Oyunu (2000) - IMDb: 7.6

Japonya hükümeti, kontrolden çıkan Japon gençlerini korkutmak ve şiddeti azaltmak için bir plan yapar. Hükümet bu plan sonrasında her şeyin düzeleceğini düşünür. Şiddete meyilli 42 öğrenci bir adaya gönderilir. Gençlerin hayatta kalması için birbirlerini öldürmesi gerekir!

1. Alice in Borderland (2020- ) - IMDb: 7.7

1. Alice in Borderland (2020- ) - IMDb: 7.7

Listenin tek dizisinde; işsiz bir genç olan Ryoheş Arisu, bütün zamanını bilgisayarda oyun oynayarak geçirir. Arisu, bir sabah uyandığında kendisini paralel evrendeki Tokyo'da bir oyunun içinde bulur. Hayatta kalmak için de bir dizi acımasız oyunu kurallarına göre oynaması gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ligma

Alice in borderland Squid game den daha kaliteli olmasına rağmen gayet underratted kalmış bir yapımdır. 2. sezonu bekliyemiyorum.

Isa Aygün

Alice in borderland 3. Bölümü der geçerim. Zalimce kurgulanmış bir oyunda karakterlerin son anda ki çaresizliği iyi yansıtılmış.

kabus

Alice in borderland seneler önce animesini izleyip beğenmiştim. Diziyide animeye göre ayarlamislar beğendim. Sona doğru bokflix kendini belli etmiş ayrı mesele