Görüş Bildir
Haberler
Sakın Yalnızken İzlemeyin: Yenisi Yayınlanacak Scream Serisini Sevenlere Film Önerileri

Sakın Yalnızken İzlemeyin: Yenisi Yayınlanacak Scream Serisini Sevenlere Film Önerileri

21.10.2021 - 10:15

Çığlık, korku filmi denilince akla gelen ilk yapımlardan biri. Filmde kullanılan ikonik maskenin o dönemlerde herkesin rüyalarına girmesi, filmin ne kadar kaliteli olduğunu kanıtlasa da seriyi bitirince yaşanan boşluk hissini hiçbir şey engelleyemiyor. Madem ilerleyen yıllarda yeni bir Çığlık filmi geliyor, o zamana kadar biz de tüylerimizi diken diken eden diğer korku filmleriyle bu süreci değerlendirelim dedik. Sizin için listelediğimiz her film, uykularınızı bölmeye aday. Hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Silence - IMDb: 5.3

15. The Silence - IMDb: 5.3

The Silence, listemizdeki en sağlam konuya sahip filmlerden biri. Çıkardığınız her sesin sizin için ölümcül bir tehlikeye yol açabildiğini düşünün. The Silence da listemizdeki diğer filmler gibi ''Kaçan kovalanır!'' mottosu ile ilerliyor fakat bu filmi izlerken kendinizi her an tetikte olmanız gerekiyormuş gibi hissediyorsunuz.

14. "13. Cuma" - IMDb: 5.5

14. "13. Cuma" - IMDb: 5.5

13. Cuma'yı izlemeseniz bile ismini mutlaka duymuş olmalısınız. Biz size bu efsanenin 2009 versiyonunu öneriyoruz. Kanınızı donduracak cinayetler işleyen bir seri katili konu edinen bu film, size uykuları haram edecek, bizden söylemesi. Olaylar bir gençlik kampında yaşansa da gençlik solduran cinsten! Yıllar içerisinde efsaneleşen ve farklı versiyonları filme çekilen 13. Cuma, size biraz nostalji ve bolca korku yaşatacak.

13. The Purge - IMDb: 5.7

13. The Purge - IMDb: 5.7

Korku filmleri ile ilgili bir liste yapıp içerisine The Purge'ü (Arınma Gecesi) almamak ayıp olurdu. Yaşadığınız ülkede her yıl belirli bir günde işlenen bütün suçların legal sayıldığını ve o gün içerisinde işlenen -cinayet dahil- bütün suçların serbest olduğunu düşünün. İnsan denen varlığın en karanlık yönlerini bize gösteren bu film, ''Şeytanın aklına gelmez!'' denilecek bir senaryoya sahip. Film öylesine sevilmiş ki daha sonrasında devam filmleri ve hatta dizisi bile çekilmiş. The Purge'ü izlerken şok olacağınıza ve oldukça etkileneceğinize eminiz. Listemizdeki en kaliteli yapımlardan biri olan The Purge'ü izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Pişman olmazsınız!

12. Teksas Katliamı - IMDb: 5.8

12. Teksas Katliamı - IMDb: 5.8

Listemizin ilk sırasında artık efsaneleşmiş olan bir film var. Teksas Katliamı, yayınlandığı dönemlerde oldukça ses getiren ve filmi izleyen kesimin bir dönem seyahat etmesini engelleyen bir film. farklı yıllarda çekilmiş olan birçok Teksas Katliamı filmi olsa da biz size 2006 yapımı olanı öneriyoruz. Bir grup arkadaşın çıktıkları yolculukta başlarına gelen akıldışı olayları konu edinen Teksas Katliamı, insan derisine meraklı ve zeka geriliği olan bir seri katilin hikayesine değiniyor. İzledikten sonraki birkaç gün aklınızdan çıkmayan bu filmin sizi epey etkileyeceğini garanti ediyoruz.

11. Cry Wolf - IMDb: 5.8

11. Cry Wolf - IMDb: 5.8

Cry Wolf, bir grup liselinin arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla uydurdukları bir oyundan yola çıkarak işlerin ilerleyen zamanlarda ciddileşmesini konu edinen bir film. Cry Wolf'u izlemeye başladığınız ilk dakikalarda ergence bir oyunun ne noktaya varacağını kestiremiyorsunuz fakat ilerleyen süreçte yalanlar gerçekleşmeye başlıyor ve her şey geri dönülemez bir noktaya geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ziyaretçiler - IMDb: 6.2

10. Ziyaretçiler - IMDb: 6.2

Ziyaretçiler, başrollerinde güzelliğiyle bizi kendine hayran bırakan Liv Tyler ve yakışıklı oyuncu Scott Speedman'ın yer aldığı bir film. Evde otururken kapınızı iki kere kilitlemenize neden olan Ziyaretçiler, şehirden uzaktaki evlerinde huzurlu şekilde yaşayan bir çiftin başından geçen korkunç olayları konu ediniyor. Evlerine izinsiz giren bir grup yabancıyla bütün bir gece mücadele etmek zorunda kalan bu çiftin yaşadıkları olaylar sizi epey strese sokacak, bizden söylemesi.

9. Haunt - IMDb: 6.3

9. Haunt - IMDb: 6.3

Korku evlerini hepimiz merak ederiz. Kendi rızasıyla içeri giren ama ilerleyen dakikalarda girdiğine bin pişman olan insanlarla dolu olan korku evleri, her ne kadar korkunç olsalar da gerçek olmadığı için biraz olsun rahatlarız. Ama ya bütün bunlar ve içeride yaşananlar gerçek olsaydı? Haunt, size bu sorunun cevabını gösteren bir film. Eğer korku evine gitme niyetiniz varsa Haunt'u izlemeden gitmenizi öneririz. Zira izledikten sonra gidemeyeceğinize eminiz!

8. Koleksiyoncu - IMDb: 6.4

8. Koleksiyoncu - IMDb: 6.4

Bu filmi yazan kişi ne düşünüyordu ve nasıl bir zihin yapısına sahipti, en ufak bir fikrimiz yok ama bu senaryonun normal düşünen bir insan zihninden çıkamayacağına eminiz! Koleksiyoncu, belki de listemizdeki en sarsıcı film. İzlediğiniz her dakikasıyla canınızdan can gitmesine neden olan Koleksiyoncu ''Anlatılmaz, izlenir!'' tarzı filmlerden ama şimdiden uyaralım, herkes bu filmi kaldıramayabilir.

7. Cadılar Bayramı - IMDb: 6.5

7. Cadılar Bayramı - IMDb: 6.5

Cadılar Bayramı, geçmişinde yaşadığı korku dolu bir geceden sağ çıkan bir kadının o geceyi ona yaşatan kişiyle yüzleşme hikayesini anlatıyor. 40 yıl boyunca geçmişinde peşine düşen katili bir gün yine görmek ümidiyle yaşayan bir kadının bu dileğine kavuşmasını ve karakterimizin bile isteye yine belaya yürümesini izliyoruz.

6. Happy Death Day - IMDb: 6.6

6. Happy Death Day - IMDb: 6.6

Happy Death Day, yayınlandığı yıl ortalığı kasıp kavuran bir film oldu. Filmdeki katilin takmış olduğu oyuncak bebek maskesi bizi hayattan soğutsa da Happy Death Day, oldukça yaratıcı ve şaşırtıcı bir konuya sahip. Sürekli aynı güne uyanan ve sürekli öldürülen baş karakterimizin katilini bulması ve bu döngüyü kırması gerekiyor. Spoiler vermiş gibi olmayalım ama filmi izlerken herkesin şüpheli olabileceği fikrini bir an olsun aklınızdan çıkarmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hush - IMDb: 6.6

5. Hush - IMDb: 6.6

Hush, belki de listemizde sizi en çok gerecek film. Sizi bir nebze paranoyaklaştıran Hush, sağır bir kadının yaşadığı korku dolu olayları konu ediniyor. Kitabını bitirmek için gözlerden uzak bir orman evine taşınan Maddie, huzur içinde yaşamaya çalışsa da evde olduğu bir gün inanılmaz bir mesajla karşılaşıyor. Kendi evinde gözetlendiğini anlayan Maddie, ilerleyen dakikalarda kabus gibi bir gece yaşamaya başlıyor. Film öylesine gerçekçi ki, sanki o an Maddie ile aynı evin içinde siz de bir koşuşturmaca yaşıyorsunuz ve Maddie'ye seslenmek istiyorsunuz. Ama unutmayın, karakterimiz hiçbir şey duyamaz!

4. You're Next - IMDb: 6.6

4. You're Next - IMDb: 6.6

You're Next (Katliam Gecesi) oldukça sürükleyici bir film. Bir grup katilin, bir aile evine izinsiz ziyaretlerini ve işledikleri cinayetleri konu edinen bu film, korku sinemasında sıkça ele alınan bir konuyu işlese de içerisinde bolca sürpriz barındırıyor. You're Next'i izlemenizi öneriyoruz, eminiz pişman olmayacaksınız!

3. Hannibal - IMDb: 6.8

3. Hannibal - IMDb: 6.8

Hannibal, listemizdeki kült yapımlardan biri. Korku filmi denildiğinde akla gelen ilk yapımlardan biri olan Hannibal, başroldeki Anthony Hopkins'in oyunculuğu ile bir başyapıta dönüştü. Dünyanın görebileceği en cani seri katillerden birini konu edinen bu film, her dakikasıyla izleyicisini dehşete düşürmeyi başarıyor. Özellikle filmin içinde öyle bir karanlık sahne var ki, yaşattığı duyguları anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor!

2. It - IMDb: 7.3

2. It - IMDb: 7.3

It, duayen yazar Stephen King'in aynı isimli romanından filme uyarlanan bir korku-gerilim filmi. Bir dönem kırmızı balon satışlarının patlamasına neden olan film, bir grup çocuğun mücadele etmek zorunda kaldıkları bir varlığı konu ediniyor. Filmi izledikten sonra palyaço korkusu olan insanları daha da iyi anlıyorsunuz!

1. Testere - IMDb: 7.6

1. Testere - IMDb: 7.6

Ve geldik listemizin 1 numarasına. Testere, içerisinde birçok öğeyi barındıran ve 'korku filmi deyip geçilemeyecek bir yapım. Film öylesine sevildi ki, bir dönem ardı ardına serinin devam filmleri geldi; Testere 2, Testere 3, Testere 4 diye uzadı gitti! ''I want to play a game!'' (Bir oyun oynamak istiyorum) repliği ile akıllara kazınan Testere, eminiz ki içerisindeki akıl oyunları ve ölüm sahneleriyle size şok üstüne şok yaşatacak. Filmin konusuna gelirsek ölümcül hastalığı olduğunu öğrenen ve yakında öleceğini bilen yaşlı bir adam, bu zamana kadar karşısına çıkan ve kötü olduğuna inandığı insanları kendi yöntemleriyle cezalandırmak ister. Kurbanlarına ölümcül oyunlar oynatan ve litre litre kan akmasına neden olan bu yaşlı adam öldüğünde bile onun yerine geçen ve oyunu devam ettiren kişiler ortaya çıkar. Testere filmini izlemeye başladığınızda serinin bütün filmlerini birkaç gün içerisinde bitirmek isteyeceğinize eminiz. İyi seyirler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

cry wolf u bilen biri çıktı sonunda aq