Görüş Bildir
Haberler
Bitince "Ben Ne İzledim?" Diyeceksiniz: Beyin Yakan 15 Bilim Kurgu Filmi

Bitince "Ben Ne İzledim?" Diyeceksiniz: Beyin Yakan 15 Bilim Kurgu Filmi

08.10.2021 - 10:15

Bazı filmler var ki, bitince neye uğradığımızı şaşırtır! Film o kadar karmaşık bir hal alır ki, filmin sonunda kafamızdan dumanlar çıkmaya başlar. Özellikle Christopher Nolan gibi usta yönetmenlerin bayıldığı bu tarz filmler, uzun süre kafamızı kurcalamaya devam eder. Film sonrası ne olduğunu anlamak için hemen telefonlarımıza sarılıp film hakkında açıklayıcı videolar izleriz. Bu tarz filmlere tutkun olanlar için onları yine çok zorlayacak 15 filmi listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Deja Vu - IMDb: 7.0

15. Deja Vu - IMDb: 7.0

Başrolünde Denzel Washington'un yer aldığı film, 2006 yılında vizyona girdi. Film, FBI tarafından geliştirilen ve insanların geçmişlerini izleyebilmeye olanak sağlayan bir teknolojik cihazın çevresinde gelişir. Önemli bir ajan olan Doug Carlin, New Orleans'ta yaşanan bir patlamayı soruşturmaya başlar. Carlin, 'Geçmiş izlenebiliyorsa değiştirilebilir' diyerek patlamaya engel olmak için tehlikeli bir işe kalkışır.

14. Coherence (Paralel Evren) - IMDb: 7.2

14. Coherence (Paralel Evren) - IMDb: 7.2

Başrollerinde Nicholas Brendon, Hugo Armstrong, Emily Baldoni ve Elizabeth Gracen'ın yer aldığı film, 2013 yılında yayınlandı. Bir grup arkadaş akşam yemeği için toplanır. Dünyaya yakın geçen bir kuyruklu yıldız, telefonların çekmemesine ve elektriklerin kesilmesine neden olur. Dışarıyı kontrol eden arkadaşlar, sadece bir evde elektriklerin kesilmediğini fark eder ve oraya gitmeye karar verir. Ancak o evde gördüklerinden sonra işler içinden çıkılamaz bir hal alır.

13. K-PAX - IMDb: 7.4

13. K-PAX - IMDb: 7.4

2001 yılında vizyona giren filmin başrollerinde Kevin Spacey ve Jeff Bridges yar aldı. Ne bir kimliğe sahip ne de geçmişten bir iz taşıyan Prot, K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini iddia eder. Bunun üzerine doğruca akıl hastanesine kapatılır. Hastanede kendisiyle ilgilenen doktor Mark Powell ve çevresindekiler, Prot'un anlattıklarında oldukça etkilenirler. Gün geçtikçe Prot'un anlattıkları insanların aklını daha fazla kurcalamaya başlar.

12. Ready Player One (Başlat: Ready Player One) - IMDb: 7.4

12. Ready Player One (Başlat: Ready Player One) - IMDb: 7.4

2019 yılında yayınlanan filmin yönetmen koltuğunda gişe rekortmeni filmlerin yönetmeni Steven Spilberg oturuyor. The Oasis adlı bir sanal gerçeklik oyununun sahibi, oyunun içerisinde sakladığı anahtarı bulan kişiye bütün mirasını ve oyunun kontrolünü bırakacağını açıklar. İşin içine para ve güç girince oyuncular adeta bir savaşa girer. Filmin başrollerinde Tye Sheridan, Olivia Cooke ve Ben Mendelsohn gibi oyuncular yer alıyor.

11. Tenet - IMDb: 7.4

11. Tenet - IMDb: 7.4

Gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerden biri olarak görülen Christopher Nolan'ın son filmi Tenet, 2020 yılında vizyona girdi. Zaman kavramının altını üstüne getiren filmde, iki ajan gerçekleşecek büyük bir kaosu durdurmaya çalışır. Oscar'lı filmin başrollerinde John David Washington ve Robert Pattinson yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Upgrade (Yükseltme) - IMDb: 7.5

10. Upgrade (Yükseltme) - IMDb: 7.5

Senaristliğini ve yönetmenliğini Leigh Whannell'ın yaptığı film 2018 yılında vizyona girdi. Uğradığı bir saldırıda eşini kaybeden ve belden aşağısı felçli kalan Grey Trace, milyarder bir mucidin deneyine katılmayı kabul eder. Tedavi için Trace'in bedenine yerleştirilen STEM adlı yapay zeka implantı, ona insanüstü güçler verir. Artık çok güçlü olan Trace, karısının ölümüne sebep olan saldırganların peşine düşmek olur.

9. Predestination (Zamanın Ötesinde) - IMDb: 7.5

9. Predestination (Zamanın Ötesinde) - IMDb: 7.5

Ethan Hawke'ın başrolünde olduğu film, 2014 yılında sinemaseverlerle buluştu. Film, zamanda seyahat edip yaşanacak olayları engelleyen ve suçluları yakalayan bir ajanı konu alıyor. Ajana verilen son görev ise 1975 yılında New York'ta gerçekleşen bir patlamayı engellemek. 1970 yılına gönderilen ajan bir barmen olarak çalışmaya ve görevine hazırlanmaya başlar.

8. Total Recall (Gerçeğe Çağrı) - IMDb: 7.5

8. Total Recall (Gerçeğe Çağrı) - IMDb: 7.5

Arnold Schwarzenegger'in başrolünde olduğu Oscar'lı film Gerçeğe Çağrı, 1990 yılında vizyona girdi. Bir inşaat işçisi olan Douglas Quaid sürekli Mars'la ilgili rüyalar görür ve oraya gitmenin hayalini kurar. Bir gün anı transferi yapan Recall adlı bir şirketin reklamını görür. Quaid, Mars'ta gizli ajan olarak görev alacağı bir anıyı satın alır. Ancak transfer sırasında işler yolunda gitmez ve Quaid gerçek ve hayal arasında sıkışıp kalır.

7. Minority Report (Azınlık Raporu) - IMDb: 7.6

7. Minority Report (Azınlık Raporu) - IMDb: 7.6

Yine Steven Spielberg'ün yönetmen koltuğunda olduğu 2002 yapımı bir film ile karşınızdayız. John Anderton, kahinler ve teknolojik aletler sayesinde cinayetleri daha işlenmeden tespit edip engelleyen bir polis biriminin başında yer alır. Anderton'un çok memnun olduğu bu sistemde birtakım sorunlar başlar. Sonunda, Anderton'un kendi ekibi cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Filmin başrolünde ise yaşlanmayan oyuncu Tom Cruise yer alıyor.

6. Moon (Ay) - IMDb: 7.8

6. Moon (Ay) - IMDb: 7.8

2009 yapımı Ay filminin oyuncu kadrosunda Sam Rockwell, Kevin Spacey ve Dominique McElligott yer alıyor. Dünyaya enerji sağlamak için ayın karanlık tarafına giden Sam Bell adlı astronotun başına birtakım talihsizlikler gelir. Dünyayla bağlantısı kesilen Bell, ayda yapayalnız kalır. Geri dönmesine çok az zaman kala Sam Bell halüsinasyonlar görmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Edge Of Tomorrow (Yarının Sınırında) - IMDb: 7.9

5. Edge Of Tomorrow (Yarının Sınırında) - IMDb: 7.9

Başrolünde Tom Cruise ve Emily Blunt'ın yer aldığı Yarının Sınırında, 2014 yılında izleyicisiyle buluştu. Acımasız bir uzaylı ordusu tarafından işgal edilen dünya, bir araya gelerek düşmana karşı bir direniş oluşturur. Baş karakterimiz Cage de bu savaşta yer alır ve savaşa katıldığı ilk dakikalarda öldürülür. Ancak Cage çözemediği bir şekilde orduya gönderildiği ilk saatlerde tekrar tekrar uyanır. Her seferinde acımasız bir şekilde öldürülen Cage, tekrar aynı anda doğar. Bu özelliğini kullanarak düşmana karşı kendisini geliştiren Cage, dünyanın tek umudu olur.

4. Twelve Monkeys (12 Maymun) - IMDb: 8.0

4. Twelve Monkeys (12 Maymun) - IMDb: 8.0

Başrollerinde Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer ve Brad Pitt'in yer aldığı 12 Maymun, 1995 yılında vizyona girdi. Ölümcül bir virüs 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Yeraltında yaşamaya başlayan insanlar, bu virüse karşı bir çözüm yolu arar. Sonunda bir zaman makinesi yaparak sorunu geçmişte çözmeye karar verirler. Eski bir mahkum olan James Cole geçmişe gitmeye gönüllü olur. Yedi yıl öncesine giden Cole gelecekten geldiğini açıklamaya çalışınca akıl hastası damgası yer. Kendini bir akıl hastanesinde bulunca da macera başlar.

3. Donnie Darko (Karanlık Yolculuk) IMDb: 8.0

3. Donnie Darko (Karanlık Yolculuk) IMDb: 8.0

Richard Kelly'nin yazıp yönettiği ve Jake Gyllenhaal'ın başrolünde olduğu Karanlık Yolculuk, 2001 yılında sinemaseverlerle buluştu. Sadece Donnie'nin görebildiği tavşan ve insan karışımı bir yaratık, Donnie'ye yaklaşık bir ay sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler. Bu ağır bilginin altında ezilen Donnie, sosyal yaşantısını bitirir ve tavşanı takip eder. Bu film, başarılı aktör Jake Gyllenhaal'ın yıldızının parlamasında büyük bir rol oynadı.

2. Interstellar (Yıldızlararası) - IMDb: 8.6

2. Interstellar (Yıldızlararası) - IMDb: 8.6

Tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen Yıldızlararası, 2014 yılında vizyona girdi. Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve kardeşi Jonathan Nolan birlikte yazarken, yönetmenliğini Christopher Nolan yaptı. Oscar ödüllü filmin oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain ve Matt Damon gibi yıldız isimler yer aldı. Bilim insanı kariyerini bırakıp mısır tarlalarında çiftçilik yapan Cooper, beklenmedik bir teklif alır. İnsanlığın geleceğinin kurtuluşu için bu zorlu teklifi kabul etmek zorunda olan Cooper, ailesini geride bırakarak yeni dünyaları keşfetmeye gider.

1. Inception (Başlangıç) - IMDb: 8.8

1. Inception (Başlangıç) - IMDb: 8.8

Yine Christopher Nolan ve yine mükemmel bir film, Başlangıç! Dört dalda Oscar alan filimin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Elliot Page, Cillian Murphy, Tom Hardy ve Joseph Gordon-Levitt gibi yıldızlar bulunuyor. Yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb, insanların en zayıf anında yani rüyalarında onların bilinçaltına giriyor ve en derin sırlarını ortaya çıkarır. Cobb'un bu yeteneği onun başına dertler açar ve sevdiklerinden kopmasına neden olur. Ancak bir gün Cobb'a eski hayatını geri kazanması için bir fırsat verilir. Cobb, çocuklarına kavuşabilmek için yapılması neredeyse imkansız olan bu görevi yerine getirmek zorunda kalır. Görev, bu sefer bir zihinden bilgiyi çalmak değil, o zihne bir fikri yerleştirmek olur. Rüya içinde rüya!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
16
8
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın