Görüş Bildir
Haberler
Hız Tutkunları Buraya: İzlerken Nefesinizi Kesecek 15 Yarış Filmi

Hız Tutkunları Buraya: İzlerken Nefesinizi Kesecek 15 Yarış Filmi

19.09.2021 - 08:00

Arabalara ve hıza sevdalısınız ama izleyecek film mi bulamıyorsunuz? Merak etmeyin, sizin için bol aksiyonlu, merkezinde hızın ve arabaların olduğu bir sürü yarış filmi derledik! Gelin, gelmiş geçmiş en güzel 15 yarış filmine birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Death Race (Ölüm Yarışı) - IMDb: 6.3

15. Death Race (Ölüm Yarışı) - IMDb: 6.3

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Jason Statham'ın başrolünde olduğu Ölüm Yarışı, 2008 yılında vizyona girdi. Yozlaşmış bir dünyada, bir hapishane yönetimi para kazanmak için mahkumları ölümüne yarıştırır. Daha önce bu yarışlarda üç şampiyonluk yaşamış Jensen Ames, yöneticilerin hedefi olur. Jensen, hayatta kalmak için diğer mahkumları yarışlarda öldürmek zorunda kalır. Aksiyon, bilim kurgu ve gerilim türündeki Ölüm Yarışı, hız tutkunlarının favori filmlerinden biri.

14. Need For Speed (Hız Tutkusu) - IMDb: 6.4

14. Need For Speed (Hız Tutkusu) - IMDb: 6.4

Dünyanın en sevilen araba yarışı oyunu Need For Speed'den uyarlanan Hız Tutkusu, 2014 yılında vizyona girdi. Filmin başrolünde Breaking Bad dizisindeki başarılı performansıyla tüm dünyanın tanıdığı Aaron Paul var. Ailesinin otomobil tamirhanesini işleten Tobey Marshall, babasının ölümünün ardından borçları temizlemek için geceleri illegal araba yarışlarına katılır. Tobey, yarışlara katıldıkça gerçek tutkusunun bu olduğuna karar verir.

13. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (Talladega Geceleri: Ricky Bobby Hikayesi) IMDb: 6.6

13. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (Talladega Geceleri: Ricky Bobby Hikayesi) IMDb: 6.6

Komedi ve aksiyon türündeki film, 2006 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Will Ferrell, John C. Reilly ve Sacha Baron Cohen yer alıyor. Başarılı bir NASCAR yarışçısı olan Ricky Bobby neredeyse her yarışı kazanır. Çocukluk arkadaşı Cal Naughton ile iyi bir ikili olan Ricky'e, Fransız Formula 1 yarışçısı Jean Girard meydan okur. İki arkadaş bu yarışı kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapar.

12. Taxi (Taksi) - IMDb: 7.0

12. Taxi (Taksi) - IMDb: 7.0

Fransa'nın en ünlü filmlerinden olan Taksi, 1998 yılında vizyona girdi. Aksiyon ve komediyi başarılı bir şekilde harmanlayan Taksi, beş filmlik bir seriye dönüştü. Filmin oyuncu kadrosunda Samy Naceri, Frédéric Diefenthal ve Marion Cotillard bulunuyor. Hız tutkunu olan Daniel, pizza kuryeliğini bırakıp taksiciliğe başlar. Daniel'in kullandığı araba o kadar hızlıdır ki, polis radarlarına takılmaz! Daniel bir gün polis memuru Emilien ile karşılaşır. Ehliyet sınavını geçemeyen Emilien, Daniel'den ona şoförlük yapmasını ister. Aksi takdirde arabasını elinden alacağını da ekler! Teklifi çaresizce kabul eden Daniel, aksiyon dolu bir maceraya sürüklenir.

11. Logan Lucky (Şanslı Logan) - IMDb: 7.0

11. Logan Lucky (Şanslı Logan) - IMDb: 7.0

Kadrosunda birçok yıldızı barındıran Şanslı Logan, 2017 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde Channing Tatum, Adam Driver ve Daniel Craig gibi önemli isimler var. En büyük NASCAR yarışlarından birinde soygun yapmayı planlayan Jimmy Logan, kardeşleri Clyde ve Mellie'yi de işin içine sokar. Soygunda işlerine yarayacak yıkım uzmanı Joe Bing'i de işe alırlar. Logan ailesi henüz soygunu planlarken bir FBI ajanı onları araştırmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cars (Arabalar) - IMDb: 7.1

10. Cars (Arabalar) - IMDb: 7.1

En sevilen animasyon filmlerinden biri olan Arabalar, 2006 yılında gösterime girdi. İlk film tutunca iki film daha geldi! Disney ve Pixar'ın ortak yapımı olan filmde, insanların yerini arabalar alır. Piston Kupası için Kaliforniya'ya doğru giden yarış arabası Şimşek McQueen, birtakım aksilikler sonucu Radiator Springs kasabasına gelir. Hem kasabanın yollarına hem de kendine zarar vermeyi başarır. Zararın telafisi için bir süre kasabada kalması gereken McQueen, burada hem dostlar edinir hem de büyük değişimler yaşar.

9. The 24 Hour War - IMDb: 7.2

9. The 24 Hour War - IMDb: 7.2

1960'lı yıllarda Henry Ford II ve Enzo Ferrari arasında geçen Le Mans yarışı rekabetinin anlatıldığı belgesel 2016 yılında yayınlandı. Henry Ford II, hem satışlarda hem pistlerde zor zamanlar geçiren Ford Motor Company'i kurtarmak için Ferrari'yi satın almak ister. O dönemin en başarılı yarış takımı olan Ferrari, bu satın alma teşebbüsünü bir savaş ilanı olarak görür. Bu belgeselde meşhur rekabetin yanı sıra, birçok sürücünün nasıl hayatını kaybettiğini ve yeni arabaların geliştirilme yöntemlerini göreceksiniz.

8. Veloce Come Il Vento (Büyük Yarış) - IMDb: 7.2

8. Veloce Come Il Vento (Büyük Yarış) - IMDb: 7.2

İtalyan yapımı Büyük Yarış filmi, eski ralli yarış pilotu Carlo Capone'un hayat hikayesine dayanıyor. 2016 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Matilda De Angelis, Stefano Accorsi ve Paolo Graziosi yer alıyor. Sürekli yarışçın yetiştiren bir aileden gelen Giulia De Martino, babasının rehberliğinde henüz 17 yaşındayken GT şampiyonasına katılır. Giulia'nın olağanüstü bir yeteneği olsa da işler yolunda gitmez. Uyuşturucu bağımlısı abisinin de eve dönmesiyle işler Giulia için iyice zorlaşır.

7. Baby Driver (Tam Gaz) - IMDb: 7.6

7. Baby Driver (Tam Gaz) - IMDb: 7.6

Üç dalda Oscar adayı olan Tam Gaz, 2017 yılında seyircisiyle buluştu. Film oyuncu kadrosunda Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James ve Jon Bernthal gibi birçok deneyimli ismi var. Soygunlarda kaçış sürücülüğü yapan yetenekli Baby, genç görünümünden dolayı bu lakabı alır. Uzun süredir Doc isimli bir adama çalışan Baby, yapılacak son vurgundan sonra bu işleri bırakmak ister. Baby, bu işi tamamladıktan sonra aşık olduğu garson Debora'yla birlikte yeni bir hayat kurmayı düşler. Fakat Doc, Baby'yi son bir soygun için tekrar çağırır ve bu sefer işler yolunda gitmez.

6. 1 - IMDb: 8.0

6. 1 - IMDb: 8.0

2013 yılında yayınlanan belgesel film, Formula 1 yarışlarının tarihini ve bazı sezonlarda çok fazlalaşan ölüm olaylarını anlatıyor. Paul Crowder'ın yönettiği ve Michael Fassbender'in sunduğu 1, özellikle de Formula 1'in ilk yıllarında yaşanan olaylara ışık tutuyor. Ayrıca belgeselde güvenlik önlemlerinin alınmadığı yıllarda bile önlemlerin önemini vurgulayan yarışçılara da yer veriliyor. Hıza sevdalı olsanız da tedbir önemli sonuçta!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rush (Zafere Hücum) - IMDb: 8.1

5. Rush (Zafere Hücum) - IMDb: 8.1

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Zafere Hücum, 2013 yılında vizyona girdi. Film, iki Formula 1 yarışçısı Niki Lauda ve James Hunt arasında geçen efsanevi rekabeti anlatıyor. Başrollerinde Daniel Brühl ve Chris Hemsworth'un bulunduğu filmi, Oscar'lı yönetmen Ron Howard yönetti. Birbirinden zıt iki karakterin dünya şampiyonluğu için giriştiği rekabet izleyiciye nefes kestiriyor. 1970'lerde geçen film zaman zaman yarışçıların özel hayatına da yer veriyor ve kariyerlerini nasıl etkilediğini anlatıyor.

4. Ford v Ferrari (Asfaltın Kralları) - IMDb: 8.1

4. Ford v Ferrari (Asfaltın Kralları) - IMDb: 8.1

Başrollerinde iki yıldız isim Christian Bale ve Matt Damon'ın yer aldığı film iki de Oscar ödülü kazandı. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Ford v Ferrari, 24 saat süren ve 1966 yılında yapılan Le Mans yarışını anlatıyor. Henry Ford II, Le Mans yarışında Ferrari'yi yenebilecek bir arabanın yapılmasını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ve İngiliz şoför Ken Miles’ın başında bulunduğu ekip, gecesini gündüzüne katarak çalışmaya başlar.

3. Truth in 24 - IMDb: 8.2

3. Truth in 24 - IMDb: 8.2

Audi'nin en önemli yarışlardan biri olan 24 saatlik Le Mans yarışı için hazırladığı belgesel, 2008 yılında vizyona girdi. Seslendirmesini Jason Statham'ın yaptığı belgesel, Audi'nin üst üste beşinci kez Le Mans yarışını kazanmaya çalışmasını anlatıyor. O dönemin favorisi Team Peugeot ile Audi arasındaki rekabetten de bahsediliyor.

2. Senna - IMDb: 8.5

2. Senna - IMDb: 8.5

Gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 yarışçılarından biri olarak kabul edilen Ayrton Senna'nın hayatının anlatıldığı belgesel film, 2010 yılında yayınlandı. Belgesel, tam üç kere şampiyonluk yaşayan Senna'nın 1980'lerde Formula 1'e başladığı yıllardan başlıyor. Senna'nın en büyük rakibi olarak görülen, Dünya Şampiyonu Alain Prost ile aralarında rekabet de belgesele yansıyor.

1. The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli)

1. The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli)

Yayınlandığı 2001 yılından beri en popüler yarış filmi olan Hızlı ve Öfkeli, IMDb puanından bağımsız bir şekilde listenin ve hız tutkunlarının gönlünde bir numaraya yerleşti. Bir seriye dönüşen Hızlı ve Öfkeli'nin bugüne kadar çekilmiş dokuz filmi bulunuyor. En son Haziran 2021'de dokuzuncu filmiyle seyirci karşısına çıkan Hızlı ve Öfkeli'nin başrollerinde Vin Diesel ve Paul Walker yer alıyordu. Serinin ilk filminde polis Brian O'Conner bir soygundan sorumlu tutulan Dominic Toretto'nun ekibine sızar. Gün geçtikçe bu ekiple samimi olan Brian, Dominic'in kız kardeşine aşık olur. Böylece bol yarışlı ve bol soygunlu Hızlı ve Öfkeli serisi de başlar!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın