Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Bir Çırpıda Bitirebileceğiniz Netflix'in En Güzel Mini Dizileri

Hafta Sonu Bir Çırpıda Bitirebileceğiniz Netflix'in En Güzel Mini Dizileri

11.09.2021 - 11:00

Yoğun iş temposundan vakit bulamıyorsanız ya da 'Uzun soluklu diziler hiç bana göre değil.' diyorsanız bu liste tam size göre! Çünkü bu liste, sadece bir hafta sonunuzu ayırarak bitirebileceğiniz mini dizilerle dolu. Çok çeşitli bu listemizde sizleri hüngür hüngür ağlatacak dram dizilerinden sizleri eğlendirecek komedi dizilerine, geceleri uykunuzu kaçıracak korku dizilerinden içinizi ısıtacak romantik dizilere, ufkunuzu genişletecek bilim kurgu dizilerinden nefesinizi kesecek aksiyon dizilerine kadar her türlü mini dizi bulunuyor. Üstelik içerisinde mutlaka size hitap edecek yapımların bulunduğu bu listemizdeki mini dizilerin hepsi Netflix platformunda yer alıyor. İşte sizler için hazırladığımız en iyi Netflix mini dizileri listemiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker - IMDb: 7.3

16. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker - IMDb: 7.3

2020 yılında yayınlanan biyografik dizi, 1867-1919 yılları arasında yaşayan, çamaşır yıkama işinden milyonerliğe ulaşan Madam C.J. Walker'ın hayatını anlatıyor. Irkçılığın ve cinsiyetçiliğin en üst seviyede olduğu dönemlerde girişimciliğe kalkışan Madam Walker, ilk siyahi kadın girişimci olur. Saç bakım pazarına giren Walker, gece gündüz çalışır ve emeklerinin karşılığını alır. Madam C.J Walker, Guinness Rekorlar Kitabı'na kendi çabasıyla milyoner olan ilk kadın olarak adını yazdırır.

15. The Haunting of Bly Manor - IMDb: 7.4

15. The Haunting of Bly Manor - IMDb: 7.4

The Haunting of Hill House'un yapımcısı Mike Flanagan, Hill House'dan 2 yıl sonra yine korku türündeki The Haunting of Bly Manor dizisini çekti. 2020 yılında yayınlanan dizi, öksüz ve yetim iki çocuğa bakmak için eski bir malikanede işe başlayan genç eğitmen Dani Clyton'un yaşadığı esrarengiz olayları anlatıyor. Dani Clyton, malikanede yaşanan paranormal olaylardan, hem kendisini hem de bakıcılığını yaptığı iki çocuğu korumaya çalışıyor.

14. I Am Not Okay with This - IMDb: 7.5

14. I Am Not Okay with This - IMDb: 7.5

İçerisinde fantastik, dram ve komedi ögeleri barındıran mini dizimiz, 2020 yılında yayınlandı. Lise öğrencisi 15 yaşındaki Sydney, telekinetik güçlere sahip olduğunu fark eder. Sydney bir yandan güçlerini keşfetmeye bir yandan da hayatını yoluna koymaya çalışır.

13. The Serpent - IMDb: 7.5

13. The Serpent - IMDb: 7.5

12. The English Game - IMDb: 7.6

12. The English Game - IMDb: 7.6

Gerçek hayattan uyarlama olan The English Game, 1879 yılında İngiltere'de futbolun başlangıç yıllarını anlatıyor. Henüz o yıllarda amatör bir spor olarak görülen futbol, varlıklı ailelerin kontrolü altında oynanıyor. İşçi sınıfı ise futbolda devrim yapmaya hazırlanıyor. İlk profesyonel futbolcu olarak gösterilebilecek Fergus Suter'in hayatı da dizi içerisinde anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alias Grace - IMDb: 7.7

11. Alias Grace - IMDb: 7.7

11.22.63 dizisiyle tanıdığımız güzel oyuncu Sarah Gadon'un başrolünde olduğu Alias Grace, 2017 yılında yayınlandı. Uzun bir yolculuğun ardından İrlanda'dan Kanada'ya göç eden Grace, Thomas Kinnear adlı bir adamın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra ev sahibi vahşice katledilir ve Grace de suç ortağı olarak hüküm giyer. Cinayeti işleyen kişi idam edilirken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Ancak Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamaz. Dr. Simon Jordan adlı başarılı bir psikolog, Grace'in masumiyetini kanıtlamak için göreve getirilir.

10. Teenage Bounty Hunters - IMDb: 7.7

10. Teenage Bounty Hunters - IMDb: 7.7

Çılgın bir komedi-suç dizisi olan Teenage Bounty Hunters, 2020 yılında yayınlandı. 16 yaşlarındaki liseli ikiz kız kardeş, hayatı sorguladıkları ve kendileri hakkında yeni şeyler keşfettikleri bir dönemden geçerler. Bunun yanında deneyimli bir kelle avcısı tarafından işe alınan Sterling ve Blair, suçluları kovalamaya başlarlar.

9. Maniac - IMDb: 7.8

9. Maniac - IMDb: 7.8

Oscar ödüllü Emma Stone ve Jonah Hill gibi usta isimlerin başrollerde olduğu Maniac, 2018 yılında yayınlandı. İki yabancı, hiçbir yan etki olmaksızın tüm sorunlarını kalıcı olarak çözeceklerinden emin oldukları bir ilaç için gizemli bir deneye katılırlar. Ancak işler beklendiği gibi gitmez.

8. The Innocent - IMDb: 7.9

8. The Innocent - IMDb: 7.9

Son dönemde herkesin konuştuğu İspanyol dizilerinden biri olan The Innocent, Nisan 2021'de vitrindeki yerini aldı. Bir kavgaya karışıp elini kana bulayan Mateo, 9 yıl yattığı cezaevinden çıkar. Karısı ve çocuklarıyla temiz bir sayfa açmak isteyen Mateo, karısının kaçırıldığı haberiyle sarsılır. Bir yandan hüzünlenip bir yandan bulmaca çözüyormuş gibi hissedeceğiniz dizi, izleyicilerinden tam not aldı.

7. The Spy - IMDb: 7.9

7. The Spy - IMDb: 7.9

Tarih ve dram temalı mini dizi, 2019 yılında Netflix'te yayınlandı. 1960'lı yıllardan geçen dizide, İsrail ajanı Eli Cohen'in Suriye'deki faaliyetleri anlatılıyor. Kısa sürede Suriye yüksek sosyetesinde kendisini kabul ettiren Cohen, girdiği role kendisini fazla kaptırıyor ve kimlik sorunları yaşamaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unorthodox - IMDb: 8.0

6. Unorthodox - IMDb: 8.0

Gerçek bir hayat hikayesinden ilham alınarak senaryosu yazılan Unorthodox, 2020 yılında yayınlandı. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç Esther, hayallerinin peşinde koşmaya karar verir ve Berlin'e kaçar. Dini ve toplumsal baskılardan kaçan genç kadının peşini geçmişi bırakmaz.

5. Godless - IMDb: 8.3

5. Godless - IMDb: 8.3

Üç Primetime Emmy Ödülü kazanan Godless dizisi, 2017 yılında yayınlandı. Vahşi Batı'da terör estiren Roy Goode, bir gün ciddi bir şekilde yaralanır. New Mexico'ya dönen Roy, burada Alice Fletcher isimli bir kadının çiftliğinde saklanır. Roy'un eski ortağı Frank Griffin, Roy'u yakalamak için peşine düşer. Ancak Frank kendini bir anda sadece kadınlarla dolu La Belle kasabasında bulur.

4. Unbelievable - IMDb: 8.4

4. Unbelievable - IMDb: 8.4

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Unbelivable, 2019 yılında gösterime girdi. Suç, dram ve gerilim dolu dizi Netflix'in en başarılı dizileri arasına girmeyi başarıyor. Marie isimli bir genç kız, tecavüze uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunur. Ancak elinde bir kanıt olmadığı için suçlamaları asılsız bulunur. İki kadın dedektif yalan söylemekle suçlanan genç Marie'nin davasının peşine düşer.

3. The Haunting of Hill House - IMDb: 8.6

3. The Haunting of Hill House - IMDb: 8.6

Gerilim dolu The Haunting of Hill House, 2018 yılında Netflix'te yayınlandı. Dizi, en beğenilen korku yapımları arasına girerken, sadece korku severlerin değil, diğer insanların da beğenisini kazandı. Küçüklükleri lanetli bir evde geçen ve daha sonra yolları ayrılan beş kardeş, yaşadıkları bir dramatik olay sonrasında yeniden bir araya gelir. Küçüklük yıllarının geçtiği Tepedeki Ev’in laneti onların peşinden gelmeye devam eder. Victoria Pedretti'nin canlandırdığı, küçük kız kardeşleri Nell, bu durumdan en çok etkilenen kişi olur.

2. The Queen's Gambit - IMDb: 8.6

2. The Queen's Gambit - IMDb: 8.6

Son yılların en ses getiren yapımlarından biri olan The Queen's Gambit, 2020 yılında vizyona girdi. Herkes tarafından büyük beğeni toplayan mini dizi, Netflix'in en başarılı dizilerinden biri olarak görülüyor. Dizi, 18 dalda Primetime Emmy Ödülleri'ne aday olsa da, törenden eli boş döndü. Ailesini kaybetmesinin ardından, çocuk esirgeme kurumunda yaşamaya başlayan Beth, buradaki hizmetliden satranç oynamasını öğrenir. Satrançta büyük bir yeteneğe sahip olduğu ortaya çıkan Beth, turnuvadan turnuvaya koşturmaya başlar. Bir yandan da evlat edinilen Beth, satranca konsantre olmaya çalışsa da özel hayatında yaşadığı olaylar kendisini etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. When They See Us - IMDb: 8.9

1. When They See Us - IMDb: 8.9

2019 yılında Netflix'te yayınlanan When They See Us, suçsuz yere tutuklanan beş siyahi gencin hikayesini anlatıyor. Netflix'in IMDb puanı en yüksek mini dizisi olan When They See Us, iki dalda Primetime Emmy Ödülü kazandı. Central Park'ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle beş siyahi genç tutuklanır. Central Park Beşlisi olarak anılmaya başlayan gençler, suçsuz olmalarına rağmen hapis yatar. Central Park Beşlisi suçsuzluklarını ispat etmek için zorlu bir sürece girerler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?