Görüş Bildir
Haberler
Geceleri Uykusuz Kalmayı Göze Alanlar İçin En Başarılı 14 Korku Dizisi

Geceleri Uykusuz Kalmayı Göze Alanlar İçin En Başarılı 14 Korku Dizisi

04.09.2021 - 09:26

Kimilerinin en büyük tutkusu, kimilerinin fragmanını dahi izlemeye tahammül edemediği korku türündeki yapımlar uyku kaçırmaya devam ediyor. Eğer siz de geceyi uykusuz geçirmekte kararlıysanız işte sizler için hazırladığımız korku dizileri

listesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Lovecraft Country (IMDb - 7.1)

14. Lovecraft Country (IMDb - 7.1)

Matt Ruff’un aynı adlı romanından uyarlanan dizi, 1950’lerde Atticus Black’in, arkadaşı Letitia ve amcası George ile birlikte kayıp babasını bulmak üzere çıktıkları yolculuğu konu ediniyor. Dönemin ırkçı atmosferi nedeniyle birçok zorluk yolda onları bekliyor.

13. The Haunting of Bly Manor (IMDb - 7.4)

13. The Haunting of Bly Manor (IMDb - 7.4)

The Haunting of Hill House'un başarısının ardından, yapımcı Mike Flanagan yine bir korku dizisi olan The Haunting of Bly Manor'u çekti. Dizi, iki çocuğa bakmak için eski bir malikanede işe başlayan genç eğitmen Dani Clyton'un hayatına odaklanıyor. Dani Clyton, malikanede yaşanan paranormal olaylardan kendisini ve bakıcılığını yaptığı iki çocuğu korumaya çalışıyor

12. Masters of Horror (IMDb - 7.5)

12. Masters of Horror (IMDb - 7.5)

Korku ustalarını bir araya getiren dizi, 2 sezon devam etti. Her bölümünde farklı bir hikayeyi işleyen dizinin her bölümü adeta bir film gibiydi. Bu bölümlerin çoğu Clive Barker, Stephen King, Edgar Allan Poe ve H.P. Lovecraft hikayelerinden uyarlanmış.

11. Servant (IMDb - 7.5)

11. Servant (IMDb - 7.5)

Sıradaki dizimiz Apple TV+'da yayınlanan bir internet projesi. Philadelphia’da yaşayan bir çift, bebekleri için bir bakıcı tutar. Ancak işe aldıkları genç kız gizemli ve garip tavırlar sergiler. Garip olayların yaşandığı evde Dorothy ve Sean Turner çiftinin de gariplik konusunda geri kalır yanları yoktur.

10. Marianne (IMDb - 7.5)

10. Marianne (IMDb - 7.5)

Tek sezondan oluşan Fransız yapımı dizi, korku ve gizemi harmanlayarak izleyiciye sunuyor. Dizinin kahramanı Emma, Fransa'nın en başarılı korku yazarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Emma sevgilisi tarafından bir kağıda yazılan notla terk edilir. Her şey kötüye giderken Emma'nın karşısına çocukluk arkadaşlarından biri çıkar ve hayatı değişmeye başlar. Ancak yaşanan olaylar Emma'nın geçmişteki travmalarını tetikler. Diğer yandan da Emma'nın yazdığı kitapta geçen olaylar gerçeğe dönüşür. Emma, çocukluğunun geçtiği kasabaya geri döner ve olayları çözmeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Chilling Adventures of Sabrina (IMDb - 7.5)

9. Chilling Adventures of Sabrina (IMDb - 7.5)

Kahramanımız

tatlı bir cadı! Korku, dram ve fantastik kategorilerine ekleyebileceğimiz

dizimizin ana karakteri Sabrina, kendi ikili benliğiyle dengeli bir şekilde

yaşamaya çalışır. Yarı cadı yarı insan olan Sabrina, bir yandan kendisini

tehdit eden şeytani güçlerle savaşırken bir yandan da ailesiyle uğraşmak

zorunda kalır.

8. Castle Rock (IMDb - 7.6)

8. Castle Rock (IMDb - 7.6)

Sıradaki dizimiz Stephen King ve J.J. Abrams'dan! İki usta ismin imzasını taşıyan dizi, yayınlanan iki sezonuyla izleyicinin beğenisine sunuldu. Dizi, yaklaşık 27 yıl önce kaybolmuş olan Henry isminde bir çocuğun 2018 yılında bir anda sağ olarak dönmesi ile başlıyor. Henry’nin bir anda ortaya çıkmasının ardından o kadar yıldır nerede olduğu ve neler yaşadığı sorulur ancak Henry hiçbir şey hatırlayamaz.

7. Evil (IMDb - 7.7)

7. Evil (IMDb - 7.7)

Suç ve korkuyu başarılı bir şekilde harmanlayan Evil de listemize girme hakkını elde etti! Zorlu bir eğitimin ardından rahip olan David Acosta, adli psikolog Katja Herbers ile birlikte aniden ortaya çıkan birtakım gizemli olayları çözmeye çalışır. Olayların ardında bilimsel bir açıklama var mı yoksa olaylar şeytani güçler tarafından mı gerçekleştiriliyor?

6. American Horror Story (IMDb - 8.0)

6. American Horror Story (IMDb - 8.0)

Korku yapımlarına tutkusu olanların mutlaka 1-2 sezon da olsa izlediği American Horror Story, 2011 yılından beri ekranlarda boy göstermeye devam ediyor. Korkunun ve gerilimin zirve yaptığı dizi, her sezonunda izleyicisine başka bir hikaye anlatıyor. Bir sezonda lanetli bir ev, bir sezonda akıl hastanesi, bir diğerinde geçmiş yıllar, bir diğerinde deniz gibi lokasyonlar olaylara ev sahipliği yapıyor. Başladığı 2011 yılından beri Lady Gaga, Emma Roberts ve Micheal Jackson'ın kızı Paris Jackson gibi ünlü isimler de dizide rol aldı.

5. Bates Motel (IMDb - 8.1)

5. Bates Motel (IMDb - 8.1)

Gizem ve korkuyu bir arada seyirciye veren Bates Motel, en iyi korku dizileri arasına girmeyi başarıyor! Eşini kaybeden Norma Bates, Oregon’da bir otel almaya karar veriyor. Gizemli olayların yaşandığı Bates Motel’in kuruluşuyla birlikte Norma'nın oğlu Norman'la olan ilişkisine de tanık oluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Penny Dreadful (IMDb - 8.2)

4. Penny Dreadful (IMDb - 8.2)

Psikolojik gerilim sevenler ekran başına! Dr. Frankenstein, Dracula, Dorian Gray ve bunun gibi edebiyatın ünlü ve korkunç karakterlerini bir araya getiren dizi, 1800'lü yılların Victoria dönemi Londra'sında geçiyor. Korku ve gerilimi başarılı bir şekilde aktaran dizinin ana konusu kızını arayan bir baba üzerine kurulmuş.

3. Inside No.9 (IMDb - 8.5)

3. Inside No.9 (IMDb - 8.5)

Bir yandan korkmak bir yandan da gülmek istiyorsanız kara mizahı ve korkuyu harmanlayan Inside No.9 tam size göre! Birbirinden bağımsız bölüm ve karakterlerden oluşan dizinin her bölümünde farklı bir konu işlemesine rağmen bütün olaylar 9 numaralı bir evin ya da apartman dairesinin içerisinde geçiyor. Her bölümü şaşırtmacalı bir sonla ya da başta basit gibi görünüp sonradan çok karmaşık bir hale gelen olayların çözülmesiyle bitiyor.

2. Hannibal (IMDb - 8.5)

2. Hannibal (IMDb - 8.5)

Büyük kitleler tarafından beğenilen Hannibal dizisi, midenizi bulandırabilir! Uzman bir FBI ajanı olan Will Graham, bir suçluya dair hiçbir bilgiye erişemeyince daha deneyimli biri olan psikiyatrist Hannibal Lecter'le çalışmaya karar verir. Bir dahi olan Hannibal, üstün zekasıyla kimsenin düşünemeyeceği şekilde düşünür, kimsenin fark edemeyeceği şeyleri fark eder. Birlikte çalışmaya başlayan ikili suçluları bir bir yakalamaya başlar. Ancak Hannibal'ın ufacık bir kusuru var. Onu da izleyince göreceksiniz!

1. The Haunting of Hill House (IMDb - 8.6)

1. The Haunting of Hill House (IMDb - 8.6)

Bir Netflix orijinal yapımı olan The Haunting of Hill House'u izlerken kasılmaktan kaskatı olacaksınız! Dizi, korku sevenlerin yanı sıra, bu kategoriye ilgi duymayanların da beğenisini kazandı. Lanetli bir evde büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeniden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’in laneti onların peşini bırakmaz. Küçük kız kardeşleri Nell bu lanetten en çok etkilenen kişi olur.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın