Görüş Bildir
Haberler
Ürpermeye Hazır mısınız? İzlemekten Kendinizi Alamayacağınız Hem Korkutucu Hem Sürükleyici 13 Korku Dizisi

Ürpermeye Hazır mısınız? İzlemekten Kendinizi Alamayacağınız Hem Korkutucu Hem Sürükleyici 13 Korku Dizisi

Begüm
10.03.2021 - 21:00

Yalnız izlememeye dikkat edin!

Not: Dizi açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tepedeki Ev

1. Tepedeki Ev

IMDb: 8,6

Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan’ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson’ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor. Korku türündeki dizinin oyuncu kadrosunda Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw, Julian Hilliard gibi isimlerin yer alıyor.

2. Chilling Adventures of Sabrina

2. Chilling Adventures of Sabrina

IMDb: 7,5

Sabrina the Teenage Witch’in karanlık anlatımı olan dizide Sabrina kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

Pilot bölümünü Roberto Aguirre-Sacasa’nın kaleme kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Lee Toland Krieger oturuyor.

3. American Horror Story

3. American Horror Story

IMDb: 8,0

Her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan American Horror Story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. 2. sezonda ise hikayenin odağında bir akıl hastanesi var. Bu kez yıllar öncesine gidecek ve bu akılalmaz hastanede yaşananlara tanık olacağız..

4. Hannibal

4. Hannibal

IMDb: 8,5

Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

Bu iki adam arasındaki ilişkinin gelişme aşamalarını izleyeceğimiz Hannibal, NBC'nin ara sezonunda ekrana gelecek..

5. Castle Rock

5. Castle Rock

IMDb: 7,6

Stephen King uyarlaması Castle Rock, yazarın unutulmaz romanlarından karakterleri, mekanları ve hikayeleri bir araya getiriyor. Dizinin hikayesi, Cujo, The Dark Half, IT ve Needful Things gibi eserlerinde karşılaştığımız kurgusal Maine kasabasında geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bates Motel

6. Bates Motel

IMDb: 8,2

Sapık (Psycho) filmini izleyip de Norman Bates ve annesinin arasındaki ilişkinin nasıl bulunduğu duruma geldiğini merak etmeyen yoktur. İşte bu yeni dizi, bizi bu meraktan kurtarmayı hedefliyor. Bates Motel izleyiciyi filmin öncesine götürerek, Norman Bates'in sapık olmadan önceki hayatına ışık tutacak..

7. Penny Dreadful

7. Penny Dreadful

IMDb: 8,2

Viktoryan Dönemi Londrası’nda geçecek dizi; Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Dracula gibi birbirinden ikonik karakterleri işliyor.

8. Inside No.9

8. Inside No.9

IMDb: 8,5

Inside No.9, her bölümde birbirinden farklı karakterlerin hikayelerini konu ediyor. Antoloji türündeki her bölümde farklı bir konunun ele alındığı yapımda olayların hepse 9 numararlı bir apartman dairesinde geçiyor. Dizide sıradan gibi gözüken olaylar şaşırtıcı bir son ile bitiyor.

9. The Originals

9. The Originals

IMDb: 8,2

The Originals, The CW tarafından 3 Ekim 2013'te yayınlanmaya başlanan Amerikan televizyon dizisi. Aynı zamanda The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) dizisinin bir yan ürün'üdür. Seri vampir Klaus Mikaelson kendisi ve ailesi New Orleans'in doğaüstü politikalarından ötürü karmakarışık durumunu konu alır.

10. The Outsider (Yabancı)

10. The Outsider (Yabancı)

IMDb: 7,8

11 yaşındaki bir çocuğun hunharca katledilen cesedi bir parkta bulunur. Görgü tanıkları ve cesetten alınan parmak izleri Flint City adındaki kentin en saygın adamlarından birini işaret etmektedir. Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen kişi, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitland’ın ta kendisidir. Soruşturmanın başına geçen dedektif Ralph Anderson düzenlediği bir operasyonla halkın gözleri önünde Terry Maitland’ı tutuklar. Terry, her ne kadar suçsuz olduğunu açıklamaya çalışsa da dava aleyhinde ilerlemektedir. Ancak araştırma devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler ve Tery’nin olay gecesi ile ilgili anlattıkları davanın tüm seyrinin değişmesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marianne

11. Marianne

IMDb: 7,5

Emma, Fransa'da son zamanların en başarılı korku yazarlarından biridir. Ancak özel yaşamında pek başarılı olduğu söylenemez. Sevgilisi tarafından bir kağıt parçasıyla terk edilen Emma'nın karşısına çocukluk arkadaşlarından biri çıkar ve yaşamı tamamen değişir. Gözünün önünde intihar eden arkadaşı, Emma'nın geçmişinden gelen travmalarını gündeme getirecektir. Diğer yandan da Emma'nın yazarı olduğu kitapta geçenlerin gerçeğe dönüştüğü ortaya çıkar. Emma'nın çocukluğunun geçtiği kasabaya geri dönmesi ve olayları çözmesi gerekmektedir.

12. The Following

12. The Following

IMDb: 7,4

Çok ünlü bir seri katil olan Joe Carrol, hücresinden kaçarak diğer seri katillerle iletişime geçebileceği bir ağ kurar. FBI, eski ajan Ryan Hardy'yi davaya danışmanlık yapması için göreve çağırır.

9 yıl önce Carrol'u yakalayan, onun içini dışını bilen Ajan Hardy, artık dokuz yıl önceki çevikliğine sahip değildir. Hardy'nin davası onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaralamıştır.

Bir ekiple beraber çalışmak zorunda kalan Hardy, uzun süre önce mesleği bırakması sebebiyle ekip tarafından çok saygı görmez. Ancak katil Carrol'ın kurduğu ağı ortaya çıkardıktan sonra, ekibe kendini kanıtlayan Hardy, Carrol'ın kaçışının gayet planlı olduğu gerçeği ile yüzleşir. Artık tek bir kişinin değil, adeta bir katiller ordusunun peşindedir. Ne yapıp edip, Carrol'ı tekrar deliğe tıkması gerek Hardy, bir yandan da onunla ilgili bir kitap yazmayı hayal eder.

13. The Innocents

13. The Innocents

IMDb: 6,3

Harry ve June, ergenlik çağında olan iki gençtir. Ailelerinin baskısından bunalan ikili çareyi evden kaçmakta bulur. Büyük umutlarla çıktıkları yolculuk bekledikleri gibi gitmez. Yaşadıkları sıradışı olaylar kendilerinde bilmedikleri güçleri keşfetmelerine neden olur. Ancak ailelerinin kendilerinden sakladıkları sırları öğrendiklerinde, ikilinin birbirine olan aşkını kırılma noktasına getirir. Harry ve June, sahip oldukları güçler sayesinde kendilerini ayırmaya çalışanların amaçlarını ortaya çıkarır.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Aç bi’ film Ruffles’la dalgana bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
20
7
7
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ege Ergün

Imdb de horror yazıp filtreyle bulmuşlar bildiğin tür olarak evet korku diye geçiyor ama çoğu gerilim yani alakası bile yok korku ile

memento mori

Sabrina korku değil gerilim-gençlik dizisi. Hannibal psikoloji-polisiye dizisi. Inside No.9'un korkuyla alakası yok kara mizah yapıyorlar. The Originals zate... Devamını Gör

Ozan Altunöz

Hannibal korku? cidden mi