Görüş Bildir
Haberler
"Bir Daha Çekilse Bir Daha İzlerim" Diyenler İçin Yeniden Çekilen En Başarılı 8 Korku Filmi

"Bir Daha Çekilse Bir Daha İzlerim" Diyenler İçin Yeniden Çekilen En Başarılı 8 Korku Filmi

06.09.2021 - 08:15

Güzel bir film izlemek insana büyük bir keyif verir. Güzel bir korku filminin verdiği keyifse bambaşka. Özellikle geçmişte yapılmış pek çok kaliteli korku filminin yerini doldurmak oldukça zor. Ancak geçmişte yapılan filmlerin daha güzeli, daha iyi şartlarda yapılsa nasıl olur? İşte bu soruyu soranlar boş durmamış ve en beğenilen korku filmlerini tekrardan yapmaya karar vermiş. Tabii ki orijinal versiyonlarının yeri her zaman ayrı. Yine de sevdiğiniz korku filmlerini tekrardan, farklı oyuncularla ve yeni teknolojik imkanlarla izlemek fazlasıyla keyif verici. İsterseniz çok uzatmadan en başarılı ve en sevilen yeniden yapım korku filmlerini beraber inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Thing - IMDb: 6.2

8. The Thing - IMDb: 6.2

Bir fosil bilimci olan Kate, çok önemli bir görev için Antarktika'ya gider. Norveçli bilim adamlarıyla beraber bir araştırma grubuna dahil olur ve buzun altında çok uzun zamandır donmuş olarak kalan bir yaratık keşfederler. Bu yaratık bir deney sırasında uyanır ve etrafa dehşet saçmaya başlar. Hollandalı yönetmen Matthijs van Heijningen Jr.'un yönettiği ilk film olan The Thing, aynı isimli 1982 yapımı filmin yeniden çekilmiş versiyonu. The Thing 2011 yılında vizyona girdi. Oyuncu kadrosundaysa Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton ve Ulrich Thomsen bulunuyor.

7. Fright Night - IMDb: 6.4

7. Fright Night - IMDb: 6.4

Okulda popüler olan ve herkesin imrendiği bir hayatı olan Charlie, bir gün komşusu Jerry ile tanışır. Sıradan bir insan gibi gözüken Jerry'den ilk başta kimse şüphelenmez. Ancak Charlie, Jerry'nin mahallelerinde av peşinde olan bir vampir olduğunu öğrenir ve onu öldürmek için yollar arar. Fright Night'ın orijinali aynı isimle 1985 yılında vizyona girdi. 2011 yılında da yeni yapım olarak tekrar izleyici karşısına çıktı. Filmin yönetmen koltuğunda Craig Gillespie oturuyor. Başrollerde ise Anton Yelchin, Colin Farrell bulunuyor.

6. Suspiria - IMDb: 6.7

6. Suspiria - IMDb: 6.7

Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okuluna katılır. Susie'nin okula katılmasıyla beraber okulun başka bir üyesi aniden ortadan kaybolur. Okulda Sara adında bir arkadaş edinen Susie, arkadaşıyla beraber bu okulun karanlık sırrını keşfeder. Suspiria 2018 yılında vizyona girdi. 1977 yapımı orijinal versiyonunun yeniden uyarlaması olan filmin yönetmeni Luca Guadagnino. Oyuncu kadrosunda Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz ve Tilda Swinton gibi ünlü isimler var.

5. Let Me In - IMDb: 7.1

5. Let Me In - IMDb: 7.1

12 yaşında yalnız, içine kapanık bir çocuk olan Owen'ın hayatı komşusu Abby ile tanışmasıyla tamamen değişir. Abby ile aralarında çok hızlı bir şekilde bir bağ oluşur. İlk başta Owen'a okuldaki arkadaşlarından intikam alması için yardım eden Abby'nin aslında bir vampir olduğunu öğrenir. Ancak Owen, Abby'den korkmasına rağmen ona karşı bir şeyler hissetmeye devam eder. John Ajvide Lindqvist'in romanından uyarlanan film de en başarılı yeniden yapım korku filmlerinden bir tanesi. 2010 yılında vizyona giren Let Me In, İsveç yapımı filmi Let The Right One In'in Hollywood uyarlaması. Oyuncu kadrosunda Kodi Smit-McPhee, Chloe Grace Moretz ve Richard Jenkins gibi oyuncuların bulunduğu filmin yönetmenliğini Mat Reeves yapıyor.

4. Dawn of the Dead - IMDb: 7.3

4. Dawn of the Dead - IMDb: 7.3

Genç hemşire Ana, sıradan bir günün ardından eve gelir ve kocasıyla birlikte uyur. Uyandıklarında kocası komşunun küçük kızı tarafından öldürülür. Tabii ki insanların birer zombiye dönüştüğünü fark etmesi de çok uzun sürmez. Ana, sonradan tanıştığı insanlarla birlikte zorlu bir hayatta kalma savaşı verir. 2004 yılında vizyona giren Zack Snyder imzalı filmin orijinali, aynı isimle 1978 yılında çekildi. Filmde Sarah Polley, Ving Rhames ve Mekhi Phifer gibi isimler rol alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. IT - IMDb: 7.3

3. IT - IMDb: 7.3

Maine'in küçük bir kasabasında 7 çocuk zorlu bir hayat yaşar. Ancak bu arkadaş grubunun yaşadığı sorunlar, başlarına gelen yeni bir olayın yanında ufak kalır. Pennywise adında korkunç bir palyaço bu çocukların peşlerine düşer. Bu palyaço, kurbanlarının korkularına göre şekil alır. Ondan kurtulmak için bir yol ararlar ve bunun içinde birlik olmaları gerekir. Korku ve gerilim kitaplarının usta ismi Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlanan film, 1990 yılında çıkan yine aynı isimli mini dizinin yeniden çekilmiş hali. 2017'de vizyona giren filmin yönetmenliğini Andy Muschietti yapıyor. Filmde Pennywise rolünde Bill Skarsgard muhteşem bir performans sergiliyor. Ayrıca Jaeden Martell, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer gibi genç yıldızlar da oyuncu kadrosunda. Devam filmi olan It Chapter Two da 2019'da vizyona girdi.

2. Invasion of the Body Snatchers - IMDb: 7.4

2. Invasion of the Body Snatchers - IMDb: 7.4

Araştırmacı Elizabeth, gökyüzünden yağan çiçek sporlarını fark eder ve incelemek için eve götürür. Bir süre sonra erkek arkadaşında bir değişiklik fark eden Elizabeth bir arkadaşından yardım ister. Bu olayı birlikte araştıran ikili, sporların aslında uzaydan gelen istilacı bir bitki türüne ait olduğunu öğrenir. Orijinal versiyonu 1956'da çekilen filmin yeniden yapımı 1978'de vizyona girdi. Oyuncu kadrosunda Donald Sutherland, Brooke Adams ve Jeff Goldblum gibi isimler var. Yönetmen koltuğundaysa Philip Kaufman oturuyor.

1. The Fly - IMDb: 7.6

1. The Fly - IMDb: 7.6

İşine bağımlı çılgın bir bilim adamı olan Seth, ışınlanmayı bulmaya çalışır. Çalışmalarının sonucunda, bir şekilde kendisini ışınlamayı başarır. Ancak bu deney sırasında tüpe giren sinek, işleri tamamen farklı bir boyuta taşır. Seth yavaş yavaş bir sineğe dönüşmeye başlar. Orijinal versiyonu 1958'de yapılan film, 1986'da David Cronenberg imzasıyla tekrar çekildi. Oldukça ilginç bir senaryoya sahip olan The Fly'ın oyuncu kadrosunda Jeff Goldblum ve Geena David gibi isimler bulunuyor.

Korku filmi sevenler bunları da inceleyebilir. 😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derin Mevzu

stigmata halka testere serisi