Görüş Bildir
Haberler
Bambaşka Yapımlar İzlemek İsteyen Sinema Aşıklarının Hayran Kalacağı Birbirinden Başarılı 15 İzlanda Filmi

Bambaşka Yapımlar İzlemek İsteyen Sinema Aşıklarının Hayran Kalacağı Birbirinden Başarılı 15 İzlanda Filmi

10.09.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 10.09.2021 - 16:58

Karantina günlerinde herkesin evinde geçirdiği epeyce boş vakti oldu. Bu dönemde çoğu insan kendini dizi ve film izlemeye adadı. Kimileri günde 4-5 film izledi, kimileri yeni başladığı diziyi aynı gün içerisinde bitirdi. Filmlerin peynir ekmek gibi tüketildiği bu günlerde, farklılık arayanlar için İzlanda sinemasından seçmece filmleri listeledik. Kulak aşinalığı olarak İzlandacaya uzak olsak da, listelediğimiz filmler sürükleyiciliğiyle sizleri kendine bağlayacak. İşte sizler için listelediğimiz İzlanda yapımı filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hross í oss (Atlar ve İnsanlar) IMDb: 6.8

15. Hross í oss (Atlar ve İnsanlar) IMDb: 6.8

2013 yılında vizyona giren film, İzlanda'nın Oscar aday adayı oldu. Benedikt Erlingsson tarafından yazılıp yönetilen filmin başrol oyunculuğunu Ingvar Sigurdsson, Charlotte Bøving ve Johann Pall Oddson gibi isimler yaptı. Küçük bir İzlanda kasabasında geçen film, atlar ve insanlar arasındaki duygusal bağı anlatıyor.

14. 101 Reykjavík IMDb: 6.8

14. 101 Reykjavík IMDb: 6.8

Komedi ve romantik türdeki 101 Reykjavik, 2000 yılında gösterime girdi. Hallgrímur Helgason'un aynı adlı romanından uyarlanan film, 30 yaşına gelmiş ve hala annesiyle yaşayan alkolik bir adamın hikayesini anlatıyor. Annesinin lezbiyen bir arkadaşını hamile bırakan Hlynur için işler iyice karışıyor. Filmin başrollerinde Victoria Abril ve Hilmir Snær Guðnason var.

13. The Good Heart (İyi Yürek) IMDb: 6.9

13. The Good Heart (İyi Yürek) IMDb: 6.9

Yönetmen Dagur Kári'nin çektiği ilk İngilizce film olan The Good Heart, 2009 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde ise İskoçyalı oyuncu Brian Cox ve Amerikalı aktör Paul Dano var. Bir barda geçen filmde evsiz Lucas, bar sahibi olan Jacques tarafından korumaya alınıyor. Beşinci kez kalp krizi geçiren Jacques çok fazla yaşayamayacağını düşünüp, barın bir sonraki sahibi olması için Lucas'ı eğitmeye başlıyor.

12. Mýrin (Bataklık) IMDb: 6.9

12. Mýrin (Bataklık) IMDb: 6.9

Suç, gizem ve drama dolu Myrin, 2006 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde Ingvar Sigurdsson, Ágústa Eva Erlendsdóttir ve Björn Hlynur Haraldsson gibi isimler vardı. Arnaldur Indridason'un aynı adlı eserinden uyarlanan film, tecrübeli dedektifin bir cinayeti araştırırken, çok daha büyük bir sırrı ortaya çıkarmasını anlatıyor. Öte yandan, kızının yasını tutmakta olan bir baba da, cinayetle ilgili araştırma yapmaya başlıyor.

11. Málmhaus (Metalci) IMDb: 7.1

11. Málmhaus (Metalci) IMDb: 7.1

Ragnar Bragason'un hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yaptığı Málmhaus, 2013 yılında yayınlandı. Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Ingvar Sigurðsson, Thorbjörg Helga Dyrfjörd ve Sveinn Ólafur Gunnarsson gibi isimler bulunuyor. Film, İzlanda'nın ıssız bir köşesinde çiftlikte büyüyen Hera Karlsdottir'in hikayesini anlatıyor. Ailesini bir kazada kaybeden Hera, yaşadığı kaybın yasını tutarken, acısını dindiren tek şey heavy metal oluyor. En büyük hayali rock yıldızı olmak olan Hera, bu hayalini gerçekleştirmek için çabalamaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Eldfjall (Volkan) IMDb: 7.2

10. Eldfjall (Volkan) IMDb: 7.2

2011 yılında vizyona giren filmin senaristliğini de yönetmenliğini de Rúnar Rúnarsson yapıyor. Başrollerde ise Theodór Júlíusson, Margrét Helga Jóhannsdóttir ve Þorsteinn Bachmann var. Hayatı boyunca aksi ve agresif olan Hannes, temizlik görevlisi olarak çalıştığı işinden emekli oluyor. Emeklilik sonrası boşluğa düşen Hannes, agresif karakteri yüzünden kimse tarafından istenmiyor. Karısı ve çocukları ondan uzak durabildiği kadar uzak duruyor, torunları ise yüzüne dahi bakmıyor.

9. Voksne Mennesker (Tutunamayanlar) IMDb: 7.2

9. Voksne Mennesker (Tutunamayanlar) IMDb: 7.2

2006 yılında yayınlanan filmin yönetmen koltuğunda Dagur Kári var. Dram ve romantizmin harmanlandığı filmde başrolleri Jakob Cedergren, Bodil Jørgensen ve Mikael Bertelsen paylaşıyor. Duvarlara resim çizerek geçinen Daniel, Franc'e aşık olana kadar hayatında önem verdiği tek şey Fiat 500 arabası. Franc'e aşık olduktan sonra bütün hayatı değişen Daniel, arkadaşının da Franc'e aşık olduğunu fark etmiyor ve işler karışıyor.

8. Hrútar (İnatçılar) IMDb: 7.3

8. Hrútar (İnatçılar) IMDb: 7.3

Senaristliğini ve yönetmenliğini Grímur Hákonarson'un yaptığı film 2015 yılında vizyona girdi. Dram ve komedi türündeki filmin başrollerini Sigurður Sigurjónsson ve Theodór Júlíusson paylaşıyor. Film, birbirleriyle 40 yıldır konuşmayan iki kardeşin, soğuk havalar dolayısıyla çiftliklerini ve koyunlarını kurtarmak için giriştiği mücadeleyi konu alıyor. Film, 2015 yılında Cannes Festivali'nde 'Belirli Bir Bakış' ödülünü kazandı.

7. Nói albinói (Buzdan Hayaller) IMDb: 7.3

7. Nói albinói (Buzdan Hayaller) IMDb: 7.3

Film İzlanda'nın en başarılı yönetmenlerinden biri olan Dagur Kári'nin yazıp yönettiği bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. 2004 yılında vizyona giren film, bir dram hikayesi. Filmin başrollerinde Tómas Lemarquis, Thröstur Leó Gunnarsson ve Elín Hansdóttir bulunuyor. İzlanda'nın kuzeyinde bir kasabada yaşayan Noi, etrafı buzullarla çevrili bu soğuk yerden kaçmanın yollarını arıyor. Benzincide çalışan Iris'e aşık olan Noi, kaçış planlarına onu da dahil ediyor. Kasabada yaşanan olaylar onlara kaçış için bir fırsat sunuyor.

6. Den Brysomme Mannen (Sorun Yaratan Adam) IMDb: 7.3

6. Den Brysomme Mannen (Sorun Yaratan Adam) IMDb: 7.3

2006 yılında vizyona giren Den Brysomme Mannen, İzlanda ve Norveç ortak yapımı olarak çekildi. Fantastik ve dram türünün başarıyla harmanlandığı filmin senaristi Per Schreiner, yönetmeni ise Jens Lien. Başarılı filmin oyuncu kadrosunda ise Petronella Barker, Birgitte Larsen ve Per Schaaning gibi isimler bulunuyor. Andreas günün birinde kendini hiç bilmediği bir şehirde buluyor. Buraya nasıl geldiği hakkında hiçbir fikri olmayan Andreas, burada bir işinin, bir evinin ve bir de eşinin olduğunu öğreniyor. Kendisine ait olmayan bu hayatı yaşamak istemeyen Andreas, şehirden kaçmaya karar veriyor ancak şehirden kaçmanın hiçbir yolunu bulamıyor. Bir süre sonra Hugo isimli bir adamla tanışan Andreas, ondan öğrendiği bilgilerle, tekrar şehirden kaçmanın yollarını aramaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hjartasteinn (Gençlik Başımda Duman) IMDb: 7.4

5. Hjartasteinn (Gençlik Başımda Duman) IMDb: 7.4

Senaristliğini ve yönetmenliğini Guðmundur Arnar Guðmundsson'un yaptığı film, 2016 yılında vizyona girdi. Romantik ve dram türündeki film iki genç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bu iki genç arkadaşı Baldur Einarsson ve Blær Hinriksson canlandırıyor. İzlanda'nın bir balıkçı köyünde yaşayan iki genç arkadaş, günlerini birlikte geçiriyor. Gençlerden biri yaz tatilinde bir kıza aşık oluyor. Biri aşık olduğu kızı elde etmeye çalışırken, diğeri arkadaşına beslediği duyguların arkadaşlıktan öte duygular olduğunu fark ediyor.

4. Kona fer í stríð (Woman at War) IMDb: 7.4

4. Kona fer í stríð (Woman at War) IMDb: 7.4

2018 yılında yayınlanan filmin, senaristi de yönetmeni de Benedikt Erlingsson. Filmin oyuncu kadrosunda Halldora Geirhardsdottir, Jóhann Sigurðarson ve Juan Camillo, Roman Estrada gibi isimler yer aldı. Halla, bir koro şefi olmasının yanı sıra, aynı zamanda İzlanda’nın tabiatını sanayileşmeden kurtarmaya çalışan eylemler de yapıyor. Genç kadın, doğayı korumak için alüminyum endüstrisiyle bir savaşa girişiyor. Halla fabrikaların işlemeye başlamasını engellemeye çalışırken, uzun zamandır beklediği evlat edinme başvurusundan olumlu yanıt alıyor. Bu aşamada da mücadelesini sonlandırmak ve evlat edinmek arasında bir ikilemde kalıyor.

3. Fúsi (Bakire Dev) IMDb: 7.4

3. Fúsi (Bakire Dev) IMDb: 7.4

Yine Dagur Kári'nin kaleme aldığı bir film olan Fúsi, 2015 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir ve Sigurjón Kjartansson gibi oyuncular yer alıyor. 43 yaşında hala annesiyle yaşayan Fusi, evden işe, işten eve asosyal bir hayat yaşıyor. Annesinin erkek arkadaşının desteğiyle dans kursuna yazılan Fusi, değişim göstermeye başlıyor.

2. Englar Alheimsins (Evrenin Melekleri) IMDb: 7.5

2. Englar Alheimsins (Evrenin Melekleri) IMDb: 7.5

Einar Már Guðmundsson'un kardeşinin hayatından ilham alarak yazdığı kitaptan uyarlanan film, 2000 yılında gösterime girdi. Pek çok ülkenin ortak yapımı olan filmin başrollerinde Ingvar Sigurdsson, Hilmir Snær Guðnason ve Baltasar Kormákur gibi oyuncular var. Hayatında her şey yolunda giden Pall, davranış bozukluğu sebebiyle akıl hastanesine kapatılıyor. Burada da birbirinden ilginç arkadaşlar ediniyor.

1. Dancer in the Dark (Karanlıkta Dans) IMDb: 8.0

1. Dancer in the Dark (Karanlıkta Dans) IMDb: 8.0

Birçok ülkenin ortak yapımı olan film, 2000 yılında vizyona girdi. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Danimarkalı Lars von Trier yaptı. Filmin başrollerinde Björk, Catherine Deneuve ve Peter Stormare vardı. 10 yaşındaki oğluyla yaşayan Selma, genetik ve kalıtsal hastalığı nedeniyle kör olma riskiyle karşılaşıyor. Genetik bir hastalık yaşadığını bilen Selma, bir gün oğlunun da bu hastalığa yakalanacağını düşünüyor. Bu sebeple kazandığı bütün parayı oğlunun ameliyatı için saklıyor. Ancak hayat onları beklenmedik bir yöne doğru savuruyor. Film, müziğiyle Oscar adayı oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?