Görüş Bildir
Haberler
Başrolde Sevimli Köpekleri Gördüğümüz Birbirinden Keyifli ve Sürükleyici 11 Sinema Filmi

Başrolde Sevimli Köpekleri Gördüğümüz Birbirinden Keyifli ve Sürükleyici 11 Sinema Filmi

11.09.2021 - 07:00

Köpekler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve pek tabii ki en sadık dostlarımız. Sevecen ve tatlı tavırları ile hayatımızı güzelleştirip içimizi kıpır kıpır ediyorlar. Başımızı her çevirdiğimizde gördüğümüz gülüşleri ve soluklanmaları bizleri hayatın sıkıcılığından ve sorunlarımızdan bir nebze olsun uzaklaştırıyor. Köpeklerin bu sevecenliği ve dostluğu yapımcıların da dikkatini çekmiş olacak ki bu minik afacanlar birçok sinema filmine konu oluyor. Bizler de sizlere huzur dolu bir seyir zevki yaşatmak için köpeklerin başrolde olduğu filmleri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lassie (1994) - IMDb: 5.9

11. Lassie (1994) - IMDb: 5.9

Şehir hayatından sıkılıp Virginia eyaletinin kırsal bir bölgesine taşınan Turner ailesi, yeni hayatlarına uyum sorunları yaşıyor. Ailenin küçük çocuğu Matt, yeni evlerinde arkadaş bulmakta zorlandığı sırada eve dahil olan sevimli köpek Lassie ile dostluk kurmaya başlıyor. Filmin başrollerinde Helen Slater, Jon Tenney, Tom Guiry ve sevimli dostumuz Lassie bulunuyor.

10. Cujo (1983) - IMDb: 6.1

10. Cujo (1983) - IMDb: 6.1

Şehrin ıssız taraflarında yaşayan Vic ile Donna, çökmekte olan evliliklerini kurtarmaya çalışırken oğulları Tad panik atak krizleriyle başa çıkmaya çalışıyor. Hayatları bu şekilde sürerken bir gün Donna oğlu Tad ile birlikte bozulan arabalarını tamir ettirmeye gidiyor. Etrafa korku salan köpek Cujo, tamircide Donna ve Tad’ın karşısına çıkıyor. Öfkesine yenik düşen Cujo, etraftaki her şeyi parçaladığı için Donna ve Tad bozuk arabalarının içinde mahsur kalıyor. Filmin devamında Cujo ve Tad'in hayatlarına nasıl devam ettikleri ve sağlıklarının ne durumda olduğu anlatılıyor.

9. Benji (2018) - IMDb: 6.4

9. Benji (2018) - IMDb: 6.4

Sevdikleri söz konusu olduğunda oldukça gözü kara olan tüy yumağı Benji'nin hikayesini izlemek ister misiniz? Sevimli köpeğimiz Benji'yi Carter ve Frankie kardeşler sahipleniyor. Kısa sürede birbirlerine alışan bu üç afacanın saadeti ne yazık ki uzun sürmüyor ve Carter ile Frankie kaçırılıyor. Sevdiği insanların zarar görmesine öfkelenen minik dostumuz, arkadaşlarını kurtarmak için çevresini topluyor ve kötü adamların peşine düşüyor. Dostluğun ve güvenin ne demek olduğunu izleyicisine en güzel şekilde aktaran Benji, alkışları hak ediyor.

8. Bolt (2008) - IMDb: 6.8

8. Bolt (2008) - IMDb: 6.8

Sevimli başrolümüz Bolt, süper güçleri olduğuna inanan ve süper kahraman rolünde oynayan bir köpek olarak seyircilerin karşısına çıkıyor. Oynadığı şov ekranlara veda ettiğinde eski hayatına dönen bu minik dostumuz gerçek hayatta süper güçleri olmadığını fark edince afallıyor. Yaşadığı hayal kırıklığından sonra Bolt, arkadaşları Rhino ve Mr. Mittens ile gerçek dünyayı keşfetmeye başlıyor. Öğrendikleri hayal kırıklıklarına merhem olur mu, ondan emin değiliz ancak Bolt'un ufkunun açılacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Bakalım Bolt, gerçeklerle nasıl yüzleşecek?

7. The Adventure of Milo and Otis / Milo ve Otis'in Maceraları (1986) - IMDb: 7.0

7. The Adventure of Milo and Otis / Milo ve Otis'in Maceraları (1986) - IMDb: 7.0

Köpeklerin başrolde olduğu bütün yapımlar Amerika menşeli mi sandınız? Eğer durum gerçekten buysa bu yazıya dikkat kesilmenizi öneriyoruz. The Adventure of Milo and Otis, Japon yapımı bir komedi drama filmi olarak rakiplerinden sıyrılıyor. Nippon çiftliğinde hayatını sürdüren Otis ve meraklı kedi arkadaşı Milo'nun başından geçenlerin ele alındığı bu film Dudley Moore’un anlatımıyla taçlanıyor. Bu ikilinin maceralarını izlerken kaliteli vakit geçireceğinize eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lady and the Tramp / Lady ve Tramp (1955) - IMDb: 7.3

6. Lady and the Tramp / Lady ve Tramp (1955) - IMDb: 7.3

Lady and Tramp, Disney’in en iyi animasyonlarından biri olarak izleyicisine göz kırpıyor. Bir eli yağda, bir eli balda bir hayat süren Lady; sevgisini paylaşamadığı sahibi, yeni bir köpek sahiplendiği için evden kaçıyor. Sokak ortamına alışkın olmadığından ilk etapta oldukça zorlanan Lady'nin imdadına kalbinin prensi Tramp yetişiyor. Sırt sırta vererek hayata devam eden bu ikilinin hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Charlie Bean oturuyor. Bu iki güzelliğin öyküsünü izlemeye başlamadan önce peçeteleri hazır edin zira fazlasıyla duygulanacaksınız.

5. Eight Below / Kutup Macerası (2006) - IMDb: 7.3

5. Eight Below / Kutup Macerası (2006) - IMDb: 7.3

Antarktika'nın soğuğuyla izleyicisini karşılayan Eight Below, Doktor Davis McClaren ve dostlarının kutuplarda yaşadıklarını konu ediniyor. Bir Antarktika klasiği kar fırtınasından dolayı Davis, uzman kızak köpek eğitmeni arkadaşı Jerry Shepherd ve meslektaşları kutupları terk etmek zorunda kalıyor. Jerry, daha sonra gelip almak kaydıyla kendisine yoldaşlık yapan köpeklerini zincirlerle bağlıyor. Fakat Jerry'nin planı istediği gibi ilerlemiyor ve köpekler aynı şekilde altı ay boyunca orada kalıyor. Altı ayda in cinin top oynadığı bu yerde köpekler adeta ölüme kafa tutuyor. Bir süre sonra Antarktika'ya geri dönen Jerry, köpeklerini bıraktığı şekilde bulabilecek mi?

4. The Art of Racing in the Rain / Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı (2019) - IMDb: 7.3

4. The Art of Racing in the Rain / Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı (2019) - IMDb: 7.3

Simon Curtis'un yönetmen koltuğunda oturduğu Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı, ABD yapımı ve komedi-dram türünde bir film. Baş karakter olarak izlediğimiz Enzo isimli köpek, yaşadığı dünyayı gözlemleyerek günlerini geçiriyor. Sahibi olan araba yarışçısı Denny'nin sıkıntısını da hissediyor ve onun yanında oluyor. Denny'nin eşi Eve, kısa bir süre önce yakalandığı beyin tümörüne karşı mücadele veriyor. Bu tatlı ailenin bir diğer üyesi olan Zoe ise sevimli köpekleri sayesinde annesinin durumundan minimum düzeyde etkileniyor. Gerçek anlamıyla iç ısıtan ve duygulandıran bir film! Mutlaka izleyin.

3. Isle of Dogs / Köpek Adası (2018) - IMDb: 7.9

3. Isle of Dogs / Köpek Adası (2018) - IMDb: 7.9

Günlerden birinde Megasaki City’de yaşayan tüm köpeklerin şehirden uzaklaştırılması kararlaştırılıyor. Evcil veya evcil olmayan ayrımı yapılmaksızın tüm köpekler çöp döküm adasına sürülüyor. 12 yaşında olan Atari Kobayashi’nin köpeği Spots da bu köpeklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Atari, köpeğini kurtarmak için çöp adasına gidiyor ve burada tanıştığı köpek sürüsü ile epik bir maceraya atılıyor. Wes Anderson'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film En İyi Animasyon Oscar’ına aday gösterildi.

2. Togo (2019) - IMDb: 8

2. Togo (2019) - IMDb: 8

Togo, salgına şifa bulabilmek için canını dişine takan kızak köpeği eğiticisi bir adam ve korkusuz köpeğinin hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Amerika'nın soğuğuyla nam salmış Alaska eyaletinde bulunan bir kasabada difteri salgını başlıyor. Bu salgının tek çözüm yolu olan serumlar ise 600 mil uzakta bulunuyor. Kasaba sakinleri, yalnızca Togo ve sahibi Seppala’nın bu zorlu görevi başarabileceği gerçeği etrafında birleşiyor. Kendisinden beklenilenin farkında olan Seppala da köpeğine güvendiği için bunu başarabileceğine inanıyor. Seppala ve Togo, sahiden fırtınalı havanın ve dağlarının üstesinden gelebilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hachiko: A Dog's Story / Haçiko: Bir Köpeğin Hikayesi (2009) - IMDb: 8.1

1. Hachiko: A Dog's Story / Haçiko: Bir Köpeğin Hikayesi (2009) - IMDb: 8.1

Hayvanseverlerin her bir sahnesini ezberlediği aynı isimli bir Japon filmin yeniden çevrimiyle sizlerleyiz. Profesör Parker, tren istasyonunda sahipsiz bir köpek buluyor. Etrafta başıboş gezen bu şirin köpeği sahipleniyor ve birlikte yaşamaya başlıyorlar. Günler ayları kovalıyor ve bu ikili sıkı dost oluyor. Bu mutluluk ne yazık ki uzun sürmüyor ve Profesör dünyaya veda ediyor. Sadık dostumuz Hachiko, Profesör'ün vefatına rağmen istasyonda onu beklemeye devam ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın