Görüş Bildir
Haberler
Güzelliği ve Başarılı Oyunculuğuyla Milyonların Sevgilisi Haline Gelen Emma Stone'un En İyi Filmleri

Güzelliği ve Başarılı Oyunculuğuyla Milyonların Sevgilisi Haline Gelen Emma Stone'un En İyi Filmleri

19.09.2021 - 07:45 Son Güncelleme: 21.09.2021 - 18:13

La La Land ile Oscar'a kavuşan ABD'li aktris Emily Jean Stone, 1988 yılında dünyaya geldi. Günümüzde büyük bir üne sahip olan Stone, geçmişte sosyalleşmekte ciddi sıkıntılar yaşayınca kendisini sanata adamış ve oyunculuk yapmaya karar vermiş. Oldukça inatçı olan Stone, oyunculuğun tek tutkusu olduğunu anlayınca ne yapıp edip ailesini Los Angeles'a taşınmaya ikna etmiş ve bütün çocuk rollerine başvurmuş. Nasıl bir istek, değil mi? Stone'un hayatımın en kötü dönemi diye bahsettiği üç yılda, bütün başvuruları reddedilmiş, kabul edildiği nadir projeler ise maalesef iptal edilmiş. Ancak güzel olduğu kadar inatçı ve hedef odaklı da olan Emma, vazgeçmemiş ve kendisini gösterebileceği roller kapmış. Sonrasını zaten biliyorsunuz! Emma, herkesin tanıdığı en başarılı oyunculardan biri haline geldi. İşte güzel ve inatçı Emma'nın en iyi filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Irrational Man (Mantıksız Adam) - IMDb: 6.6

15. Irrational Man (Mantıksız Adam) - IMDb: 6.6

Woody Allen'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Emma Stone ve Joker filmiyle 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ı kazanan Joaquin Phoenix'in yer aldığı film, 2015 yılında vizyona girdi. Film, bir üniversitede profesörlük yapan Abe Lucas'ın üst üste yaşadığı problemler sonrası hayatını değiştirme çabasını anlatıyor. Emma Stone'un canlandırdığı başarılı öğrenci Jill de, profesör Abe'in derslerinden birini alıyor ve bu ikili arkadaşlıktan öteye giden bir bağ kuruyor.

14. The Amazing Spider Man 2 (İnanılmaz Örümcek Adam 2) - IMDb: 6.6

14. The Amazing Spider Man 2 (İnanılmaz Örümcek Adam 2) - IMDb: 6.6

Emma Stone'un Örümcek Adam'ın kız arkadaşı Gwen Stacy'i canlandırdığı, başrolünde Andrew Garfield'ın yer aldığı, İnanılmaz Örümcek Adam 2, 2014 yılında vizyona girdi. Peter Parker, ilk filmde Gwen'in babasına Gwen'den uzak duracağının sözünü vermişti. Bu sözü tutmakta zorlanan Peter, Gwen'in İngiltere'ye taşınacağını öğrenmesiyle ne yapacağını bilemez. Bir yandan aşk acısı çeken bir yandan da kötü adamlarla savaşan Peter'ın bu sefer 'Electro' adında ciddi bir düşmanı da ortaya çıkar.

13. Paper Man (Karton Adam) - IMDb: 6.6

13. Paper Man (Karton Adam) - IMDb: 6.6

Oyuncu kadrosunda Ryan Reynolds, Jeff Daniels ve Emma Stone gibi isimlere yer veren film, 2009 yılında vizyona girdi. Richard Dunne adında başarısız bir yazarın hayatını konu alan film, hayali bir süper kahramanın ortaya çıkmasıyla ilginç bir hal alır.

12. Zombieland: Double Tap - IMDb: 6.7

12. Zombieland: Double Tap - IMDb: 6.7

Zombieland'in devamı niteliğinde olan film, 2019 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Emma Stone, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson ve Abigail Breslin gibi yıldız isimler bulunuyor. Film, zombi istilasında hayatta kalmaya çalışan 4 arkadaşın mücadelesini anlatıyor. 4 arkadaş terk edilmiş olan Beyaz Saray'ı zombilerden temizleyerek, ele geçiriyor.

11. Gangster Squad (Suç Çetesi) - IMDb: 6.7

11. Gangster Squad (Suç Çetesi) - IMDb: 6.7

2013 yılında vizyona giren film, oyuncu kadrosunda Ryan Gosling, Josh Brolin, Sean Penn ve Emma Stone gibi başarılı oyuncuları buluşturuyor. Film, 1949 Los Angeles'ında geçiyor. Uyuşturucu, silah ve kadın ticaretinin kontrolünü elinde bulunduran Cohen'e kimse karşı çıkamaz. Birçok polisi ve siyasetçiyi de arkasına alan Cohen, şehrin tek hakimi olur. Ancak Los Angeles Polis Departmanı'na iki yeni polis atanır. John O'Mara ve Jerry Wooters bu düzeni bozmayı hedefler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Amazing Spider Man (İnanılmaz Örümcek Adam) - IMDb: 6.9

10. The Amazing Spider Man (İnanılmaz Örümcek Adam) - IMDb: 6.9

En sevilen süper kahramanlardan Örümcek Adam, yeni bir yapımla 2012 yılında izleyicisiyle buluştu. Başrollerinde Andrew Garfield ve Emma Stone'un bulunduğu ilk film, Peter Parker'ın bir örümcek tarafından ısırılıp Örümcek Adam'a dönüşmesini konu alıyor. Filmin kötüsü ise Peter'ın babasının laboratuvar arkadaşı Dr. Curt Connors. Aslında kötü niyeti olmayan Dr. Connors, yaptığı deney sonrası dev bir kertenkeleye dönüşüyor ve olaylar başlıyor.

9. Easy A (Adı Çıkmış) - IMDb: 7.0

9. Easy A (Adı Çıkmış) - IMDb: 7.0

2010 yılında vizyona giren filmin başrollerinde Emma Stone, Penn Badgley ve Amanda Bynes yer alıyor. Film, Olive'in uğradığı iftira ve dedikodular sonrası başından geçen komik olayları anlatıyor. Uğradığı iftiralar sonrası daha popüler ve daha zengin olan Olive bir anda okulun en havalı kızı haline gelir.

8. Crazy, Stupid, Love (Çılgın, Aptal, Aşk) - IMDb: 7.4

8. Crazy, Stupid, Love (Çılgın, Aptal, Aşk) - IMDb: 7.4

Oyuncu kadrosunda Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore ve Emma Stone gibi usta isimleri buluşturan film, 2011 yılında vizyona girdi. Mutlu bir hayat süren Cal, sevdiği kadınla evlenmiş, iki tane de çocuğu olmuştu. Hayatta her şey yolunda giderken Cal, karısının onu aldattığını ve boşanmak istediğini öğrenir. Bir anda bekar kalan Cal, bir barda tanıştığı Jacob'dan bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını öğrenir.

7. Cruella - IMDb: 7.4

7. Cruella - IMDb: 7.4

Başrollerinde Emma Stone ve Emma Thompson'ın olduğu Cruella, Temmuz 2021'de vizyona girdi. Yapım, Disney'in 101 Dalmaçyalı çizgi filminde yer alan Cruella'yı konu alıyor. Başarılı bir tasarımcı olan Estella'nın hayatı, iki hırsızla arkadaş olmasından sonra değişir. Arkadaşlarıyla birlikte Londra'da yaşayan Estella, bir moda efsanesi olan Barones Von Hellman'ın dikkatini çeker. İkilinin kurduğu ilişki sonrası, Estella kötü tarafını kabullenip Cruella’ya dönüşür.

6. The Favourite (Sarayın Gözdesi) - IMDb: 7.5

6. The Favourite (Sarayın Gözdesi) - IMDb: 7.5

2018 yılında vizyona giren film, 10 dalda Oscar'a aday olurken sadece birini kazandı. Filmin başrol oyuncusu, Olivia Colman 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanırken Emma Stone ve Rachel Weisz 'En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu' Oscar'ı adaylığı kazandı. 18. yüzyılda, İngiltere ve Fransa'nın savaş halinde olduğu bir dönemde geçen film, Kraliçe Anne'in yardımcısı Lady Sarah ve saraya yeni gelen hizmetçi Abigail arasındaki çekişmeyi konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zombieland - IMDb: 7.6

5. Zombieland - IMDb: 7.6

Fantastik-komedi türündeki Zombieland, 2009 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Emma Stone, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson ve Abigail Breslin gibi isimler bulunuyor. Film, zombilerin istila ettiği bir dünyada, hayatta kalmaya çalışan 4 kişinin eğlenceli mücadelesini anlatıyor.

4. Superbad (Çok Fena) - IMDb: 7.6

4. Superbad (Çok Fena) - IMDb: 7.6

Emma Stone'un adını duyurmasında büyük rol oynayan Superbad, 2007 yılında vizyona girdi. Eğlenceli bir gençlik filmi olan Superbad'in oyuncu kadrosunda Jonah Hill, Michael Cera ve Cristopher Mintz-Plasse bulunuyor. Liseden mezun olmak üzere olan, üç asosyal arkadaş, okulun popüler kızlarından birinin düzenlediği partiye davet edilir. Partiye alkol götürmek isteyen ancak yaşları alkol almaya yetmeyen gençlerin başından tuhaf ve komik olaylar geçer.

3. Birdman - IMDb: 7.7

3. Birdman - IMDb: 7.7

Emma Stone'un oynadığı en başarılı filmlerden biri olarak görülen Birdman, 2014 yılında vizyona girdi. 87. Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuran Birdman, tam 4 Oscar ödülü kazandı. Emma Stone da bu filmle ilk kez 'En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu' Oscar'ına aday oldu. Filmin yönetmenliğini Alejandro G. Iñárritu yaparken oyuncu kadrosunda ise Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough ve Emma Stone gibi isimler yer aldı. Birdman adlı süper kahraman filmleriyle ünlenen oyuncu Riggan, kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir tiyatro oyunun son hazırlıklarını yaparken, bir oyuncusu yaralanır. Riggan yakın arkadaşlarının tavsiyesiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşır. Birçok sorunla baş eden Riggan, kendisine prestij kazandıracak bu oyunun başarılı olması için elinden geleni yapar.

2. The Help (Duyguların Rengi) - IMDb: 8.0

2. The Help (Duyguların Rengi) - IMDb: 8.0

Başrollerinde Emma Stone, Octavia Spencer ve Viola Davis'in bulunduğu film, 2011 yılında vizyona girdi. Okuldan mezun olduktan sonra diğer kız arkadaşları gibi evlenmek yerine yazarlık yapmak isteyen Eugenia, bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başlar. Ev işlerinin püf noktalarını yazdığı köşe yazıları için en yakın arkadaşının hizmetçisi Aibileen'dan yardım alır ve bir anda kendini bambaşka bir projenin başlangıcında bulur. Octavia Spencer buradaki rolüyle 'En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu' Oscar'ını kazandı.

1. La La Land (Aşıklar Şehri) - IMDb: 8.0

1. La La Land (Aşıklar Şehri) - IMDb: 8.0

14 dalda Oscar'a aday olup 6'sını kazanan La La Land, 2016 yılında vizyona girdi. İzleyicisine iyi bir enerji yansıtan Emma Stone ve Ryan Gosling ikilisi bu filmle tekrar bir araya geldi. Emma bu filmle 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ının sahibi oldu. Los Angeles trafiğinde Sebastian ve Mia'nın yolları kesişir. Her ikisi de sanata tutkulu olan ikili ayrı yollara savrulurken birbirlerini akıllarından çıkaramazlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın