Görüş Bildir
Haberler
Yakışıklılığı ve Yeteneğiyle Herkesi Büyüleyen Ryan Gosling'in Birbirinden Başarılı 15 Filmi

Yakışıklılığı ve Yeteneğiyle Herkesi Büyüleyen Ryan Gosling'in Birbirinden Başarılı 15 Filmi

16.09.2021 - 07:30 Son Güncelleme: 16.09.2021 - 16:52

The Notebook filmindeki hepimizi duygulandıran muhteşem oyunculuğuyla kalbimize taht kuran yakışıklı oyuncu Ryan Thomas Gosling, aslen Kanadalı ve 1980 yılında dünyaya geldi. Şu an inanılmaz karizmasıyla hepimizi büyülese de çocukken çok yalnız olduğunu ve arkadaşı olmadığı için mutsuz bir çocukluk geçirdiğini söyleyen Gosling'in La La Land'deki müzikal başarısı da tesadüf değil. Zira kendisi ablasıyla birlikte düğünlerde şarkı söyleyerek ilk sahne tecrübelerini elde etmiş. Yalnız geçen bir çocukluktan dünya çapında şöhrete ulaşan enteresan bir öyküye sahip olan Ryan Gosling'in yer aldığı en başarılı filmleri sizler için derledik. Siz de akşamınızı bu yakışıklının harika oyunculuğuyla ve rol aldığı filmlerin akıcı öyküsüyle şenlendirmek isterseniz hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Ides of March (Zirveye Giden Yol) IMDb 7.1

15. The Ides of March (Zirveye Giden Yol) IMDb 7.1

Senaristliğini ve yönetmenliğini Oscarlı aktör George Clooney'in yaptığı film, 2011 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Ryan Gosling, George Clooney ve Philip Seymour Hoffman gibi isimler yer alıyor. Ohio eyaleti seçimlerinde Başkan Mike Morris'in kampanya ve basın sözcüsü olan Stephen Myers ciddi bir çalışma yürütür. Ancak Myers bir anda kendisini politik bir skandalın içerisinde bulur. Film yayınlandığı yıl 'En İyi Senaryo' Oscar'ına aday olsa da ödüle ulaşamadı.

14. Fracture (Cinayet Gecesi) IMDb 7.2

14. Fracture (Cinayet Gecesi) IMDb 7.2

2007 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda, David Strathairn, Ryan Gosling ve Oscar'lı usta oyuncu Anthony Hopkins yer aldı. Los Angeles'ta yaşayan zengin bir mühendis, karısının kendisini aldattığını öğrenir ve öfkelenerek karısını öldürür. Daha sonra kendisini polise ihbar eder. Polis olay yerine geldiğinde, öldürülen kadının kendi sevgilisi olduğunu görür. Seyirciye nefeslerini tutturacak, gizemlerle dolu bir yargılama süreci başlar.

13. Half Nelson (Tepetaklak Nelson) IMDb 7.2

13. Half Nelson (Tepetaklak Nelson) IMDb 7.2

2006 yılında seyirciyle buluşan filmin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini Ryan Fleck yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda Ryan Gosling, Shareeka Epps ve Jeff Lima gibi isimler yer aldı. Özel hayatında uyuşturucuyla mücadele etmeye çalışan Dan Dunne, yoksul öğrencilerin gittiği bir okulda öğretmenlik yapar. Öğrencileriyle iyi bağlar kurabilen Dan, bir gün öğrencisi Drey'e yakalanır. Drey öğretmenin sırrını saklar ve bu durum ikilinin daha yakın bir bağ kurmasını sağlar. Ryan Gosling göz dolduran performansıyla Oscar'a aday olduysa da ödülü kazanamadı.

12. The Place Beyond the Pines (Babadan Oğula) IMDb 7.3

12. The Place Beyond the Pines (Babadan Oğula) IMDb 7.3

11. First Man (Ay'da İlk İnsan) IMDb 7.3

11. First Man (Ay'da İlk İnsan) IMDb 7.3

2018 yılında vizyona giren film, Neil Armstrong'un 1969 yılında aya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Oyuncu kadrosunda Ryan Gosling, Claire Foy ve Jason Clarke gibi isimleri bulunduran film, göz kamaştıran görsel efektleriyle 'En İyi Görsel Efekt' Oscar'ını kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lars and the Real Girl (Gerçek Sevgili) IMDb 7.3

10. Lars and the Real Girl (Gerçek Sevgili) IMDb 7.3

Romantik-komedi türündeki film, 2007 yılında vizyona girdi. 'En İyi Özgün Senaryo' Oscar'ına aday olan filmin başrollerinde Ryan Gosling, Patricia Clarkson ve Emily Mortimer yer alıyor. Babası öldükten sonra iyice içine kapanan Lars, ağabeyinin evinin garajında yaşar. İnsanlarla iletişim kurmaktan çekinen Lars, bir gün internetten sipariş ettiği plastik bir kadını sevgilisi olarak tanıtır. Lars'ın kötü etkilenmemesi için ağabeyi ve yengesi plastik kadın gerçekmiş gibi davranmak zorunda kalır. Gosling bu filmde canlandırdığı psikolojik sorunları olan Lars ile izleyicilerin içini ısıttı.

9. Blue Valentine (Aşk ve Küller) IMDb 7.3

9. Blue Valentine (Aşk ve Küller) IMDb 7.3

Hem senarist hem de yönetmen koltuğuna oturan Derek Cianfrance, başrol tercihi olarak The Notebook sonrası romantik filmlerin vazgeçilmezi olan Ryan Gosling'i seçti. Yakışıklı aktör Ryan'ın partneri Michelle Williams oldu. Evlilikleri başarısızlıkla sonuçlanan Dean ve Cindy çifti, evliliklerini kurtarmak için birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışırlar.

8. Crazy, Stupid, Love (Çılgın, Aptal, Aşk) IMDb 7.4

8. Crazy, Stupid, Love (Çılgın, Aptal, Aşk) IMDb 7.4

2011 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore ve Emma Stone gibi usta isimler bulunuyor. Mutlu bir hayat süren Cal, iki çocuğunun annesi, çok sevdiği eşinin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrenir. Bir anda bekar kalan Cal, barda tanıştığı Jacob adlı çapkın bir adamdan bekar bir hayat sürdürmenin taktiklerini öğrenir.

7. The Nice Guys (İyi Adamlar) IMDb 7.4

7. The Nice Guys (İyi Adamlar) IMDb 7.4

Shane Black imzalı, 2016 yılında yayınlanan filmin başrollerini Russell Crowe ve Ryan Gosling gibi sevilen isimler paylaştı. 1970’ler Los Angeles'ında geçen film, bir cinayeti çözmek için bir araya gelen özel dedektif Holland March ve araştırmacı Jackson Healy'ın çalışmalarını anlatıyor. İkili, bir cinayet hakkında önemli cevaplara sahip kayıp bir kızın peşine düşüyor.

6. Remember the Titans (Unutulmaz Titanlar) IMDb 7.8

6. Remember the Titans (Unutulmaz Titanlar) IMDb 7.8

Ryan Gosling'in oynadığı ilk önemli filmlerden olan Unutulmaz Titanlar, 2000 yılında vizyona girdi. Irkçılığın hakim olduğu 1970'ler Virgina'sında geçen film, siyahi bir adamın bir lisede Amerikan futbolu koçluğu yapmasını anlatıyor. Gosling'in çok fazla gözükmediği ancak kariyerindeki önemli basamaklardan biri olan filmin başrollerinde Denzel Washington, Will Patton ve Gregory Alan Williams yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Big Short (Büyük Açık) IMDb 7.8

5. The Big Short (Büyük Açık) IMDb 7.8

2015 yılında vizyona giren bu filmin oyuncu kadrosu oldukça güçlü. Filmin başrollerinde Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell ve Brad Pitt gibi yıldızlar yer alıyor. Sektörden olmamalarına rağmen ekonomideki büyük çöküşü gören dört kişi, bundan faydalanılabilecek yollar arar. Film bizleri modern bankacılığın karanlık ve hassas noktalarına götürüyor. Film, 'En İyi Uyarlama Senaryo' Oscar'ını kazanmayı başardı.

4. Drive (Sürücü) IMDb 7.8

4. Drive (Sürücü) IMDb 7.8

Hız tutkunlarının seveceği bir film olan Drive, 2011 yılında vizyona girdi. Yakışıklı oyuncu Gosling'e, Carey Mulligan ve Bryan Cranston eşlik etti. Hem Hollywood'da dublörlük yapan, hem de iyi araba kullandığı için soygunlara katılan sürücünün hayatı, komşusu Irene'nin hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale gelir.

3. The Notebook (Not Defteri) IMDb 7.8

3. The Notebook (Not Defteri) IMDb 7.8

Romantik film sevmeyenlerin bile mutlaka izlemesi gereken The Notebook, 2004 yılında seyirciyle buluştu. Başrollerinde Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın yer aldığı film, en başarılı romantik filmler arasına girmeyi başardı. Ailesiyle birlikte Seabrook Adası'na tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gence aşık olur. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik fark aşklarına engel olamaz. Ancak 2. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle Noah orduya katılır.

2. Blade Runner 2049 (Bıçak Sırtı 2049) IMDb 8.0

2. Blade Runner 2049 (Bıçak Sırtı 2049) IMDb 8.0

Aksiyon ve bilim kurguyu harmanlayan film, 2017 yılında vizyona girdi. 1982 yılında yapılan Blade Runner filminin devamı olan Blade Runner 2049'un başrollerinde Ryan Gosling ve Harrison Ford yer alıyor. Film, ilk filmden 30 yıl sonrasını anlatıyor. Polis K, toplumu kaosa sürükleyecek bir sırrı ortaya çıkarır. K, yaşanabilecek felaketi önlemek için eski ödül avcısı Rick Deckard'dan yardım ister. 'En İyi Görsel Efekt' ve 'En İyi Görüntü Yönetimi' Oscarlarını kazanmayı başardı.

1. La La Land (Aşıklar Şehri) IMDb 8.0

1. La La Land (Aşıklar Şehri) IMDb 8.0

Damien Chazelle'in yazıp yönettiği film, 2016 yılında vizyona girdi. Oscar ödül törenine damgasını vuran La La Land, aday olduğu 14 ödülün 6'sını kazandı. Birlikte çok iyi bir enerji yakalayan Emma Stone ve Ryan Gosling filmin başrollerinde yer aldı. Emma bu filmdeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ının sahibi oldu. Gosling ise sadece Oscar adayı oldu. Los Angeles trafiğinde tanışan Sebastian ve Mia birbirlerinden etkilenirler. Her ikisi de sanata tutkulu olan ikili, ayrı ayrı hayallerin peşinde koşarlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın