Görüş Bildir
Haberler
"Nasıl Ya" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Oscar Alamadığına Üzüleceğiniz Birbirinden Kaliteli Filmler

"Nasıl Ya" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Oscar Alamadığına Üzüleceğiniz Birbirinden Kaliteli Filmler

16.09.2021 - 09:30 Son Güncelleme: 16.09.2021 - 09:56

Hepimizi çok etkileyen ve aklımızdan bir türlü silemediğimiz filmler var. Bu filmlerin ödüllendirildiğini görmek o filmin yönetmeni kadar bize de gurur veriyor. Hele de bu ödül sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar'sa sizinle aynı duyguları yaşayan milyonlarca insan oluyor. Ama Oscar alan filmlerden daha çok konuşulan bir şey varsa, o da hak ettiği halde Oscar alamadığı düşünülen filmler! Sizin için listelediğimiz filmler izleyenlerini oldukça etkilese de Oscar almaya hak kazanamadı. Eminiz, Oscar alamamış bu filmleri gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Buyurun, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Insomnia - IMDb: 7.2

15. Insomnia - IMDb: 7.2

Insomnia, başrollerinde Robin Williams ve Al Pacino'nun yer aldığı klasikleşmiş bir yapıt. Usta isim Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı film, yayımlandığı yıllarda büyük ses getirdi. Kayıp bir genç kızın ters köşelerle dolu hikayesini izlediğinizde günlerce kendinize gelemiyorsunuz! Böylesine sürükleyici bir filmin 2002 yılında Oscar alamamış olması büyük olay olsa da film, senaryosu sayesinde Edgar Ödülü'nü almaya hak kazanmış.

14. American Psycho - IMDb: 7.6

14. American Psycho - IMDb: 7.6

American Psycho, başrolünde Christian Bale'i izlediğimiz olağanüstü bir popüler kültür eleştirisi. 2000 yılını kasıp kavuran ve ''Kimseye güven olmuyor!'' dedirten bu filmin Oscar almamış olması, Christian Bale'in usta oyunculuğunu gölgeleyemiyor. Başarılı oyuncu bu filmde öylesine iyi bir performans sergilemiş ki, bir süre sonra film yerine ona hayran kalıyorsunuz. İçinde kendinizden ve yaşadığınız toplumdan mutlaka bir parça bulacağınıza emin olduğumuz American Psycho, kesinlikle izlemeye değer bir film.

13. Breathless (Serseri Aşıklar) - IMDb: 7.8

13. Breathless (Serseri Aşıklar) - IMDb: 7.8

Serseri Aşıklar; bir döneme damgasını vurmuş, gençlerin rüyalarını süsleyen ve izleyenlere buradaki gibi bir aşk hayalleri kurduran bir film. Eski Fransız filmlerinden olan Serseri Aşıklar, sinemayı derinden etkileyen Yeni Dalga akımının ilk örneklerinden olsa da ne yazık ki Oscar kazanamadı. Hala türünün sayılı örneklerinden biri olarak nitelendirilen Serseri Aşıklar, suç ve aşkı harmanlayarak izleyenlerine oldukça heyecanlı dakikalar yaşatıyor.

12. Donnie Darko - IMDb: 8.0

12. Donnie Darko - IMDb: 8.0

Karanlık Yolculuk, aklın sınırlarını zorlayan ve gerim gerim geren bir film. Jake Gyllenhaal'ın başrolünde oynadığı bu film, aslında gerçeklikten uzak ve görmeye alışık olmadığımız korku unsurları içeriyor. Bu yüzden de vizyona girdiği yıl bir yandan olumlu görüşler alırken bir yandan da sertçe eleştirilmiş. Film hakkında bu kadar zıt iki fikir ortaya atılsa da Karanlık Yolculuk'un Oscar alamaması herkesi şaşırtan bir durum.

11. Taxi Driver - IMDb: 8.2

11. Taxi Driver - IMDb: 8.2

Hepimiz Taxi Driver'ı hayatımız boyunca en az bir kez izlemişiz ya da duymuş olmalıyız. Yıllara meydan okuyan bu film, hala büyük bir hayran kitlesine sahip. Başrollerinde Robert De Niro ve Jodie Foster'ın yer aldığı Taxi Driver, bir taksi şoföründen çok daha fazlası olan Travis Bickle'ın yaşadığı akılalmaz olaylar silsilesini anlatıyor. 1976'nın en ses getiren filmlerinden biri olmasına rağmen Taxi Driver'ın Oscar alamaması hala hayranlarının içinde derin bir yara olmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Shining- IMDb: 8.4

10. The Shining- IMDb: 8.4

The Shining, psikolojik gerilim filmlerinin babası niteliğinde bir yapıt. Usta Oyuncu Jack Nicholson'ı başrolünde izlediğimiz film, zor beğenen eleştirmenlerin bile gönlünü fethetmeyi başarmış. Filmi hala izlemediyseniz bir an önce izleyip gerilim duygusunu iliklerinize karar yaşamalısınız, filmi izleyenler şu an neyden bahsettiğimizi gayet iyi anlıyorlar! Böylesine kült bir yapımın Oscar alamaması karşısında şaşkınlığımızı hala sürdürüyoruz. The Shining, daha uzun yıllar izleyenlerini kendine hayran bıraktıracak gibi duruyor.

9. The Prestige - IMDb: 8.5

9. The Prestige - IMDb: 8.5

Prestij, hem kamera arkasında hem de kamera önünde dev bir kadroya sahip olan bir film. Yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yapmış olduğu Prestij, içerisinde barındırdığı ters köşeler ile size inanılmaz bir deneyim yaşatıyor. Birbirinden usta iki sihirbazın akılalmaz hikayelerini anlatan bu filmin başrollerinde -namıdiğer Batman- Christian Bale'i ve Hugh Jackman'ı izliyoruz. Eşi benzeri olmayan bu filmin Oscar alamamış olması ise gerçekten üzücü.

8. Léon: The Professional - IMDb: 8.5

8. Léon: The Professional - IMDb: 8.5

Sevginin Gücü, kimsesiz bir kız çocuğu ve soğukkanlı bir seri katilin yürek burkan hikayesini anlatıyor. Natalie Portman'ın çocuk yaşta olmasına rağmen oldukça başarılı bir oyunculuk performansı sergilediği bu film, konusu kadar müzikleriyle de bir dönemi etkisi altına almayı başardı. İzleyen herkesi duygudan duyguya sürükleyen Sevginin Gücü'nün yönetmen koltuğunda Luc Besson oturuyor. Sevginin Gücü, Oscar kazanmayı başaramasa da izleyen herkesin gönlünü kazanabilmeyi başarmış bir film. Siz siz olun, bu filmi sakın kaçırmayın!

7. Psycho - IMDb: 8.5

7. Psycho - IMDb: 8.5

Psycho, sinema dünyasının şüphesiz en iyi yönetmenlerinden olan Alfred Hitchcock'un en çok ses getiren filmlerinden biri. Duştaki cinayet sahnesi, filmi izleyen izlemeyen herkesi oldukça etkilerken böylesine efsaneleşmiş bir filmin Oscar alamamış olması inanılır gibi değil. Psycho, barındırdığı çarpıcı sahneler ve işlediği konu ile sizi derinden etkileyecek bir film.

6. Se7en - IMDb: 8.6

6. Se7en - IMDb: 8.6

Se7en, bitirdiğinizde ''Ne film çekmişler ama!'' diyeceğiniz ve etkisinden günlerce çıkamayacağınız bir film. Sinema tarihinin dahi yönetmeni David Fincher'in yönettiği 1995 yapımı Se7en, günah ve ceza kavramını izleyicilerine bolca sorgulatıyor. Başrollerinde Brad Pitt ve Morgan Freeman'ın yer aldığı Se7en'ın Oscar alamamış olması, şüphesiz hepimizin kanayan yarası!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Green Mile - IMDb: 8.6

5. The Green Mile - IMDb: 8.6

Yeşil Yol, belki de listemizdeki en çok duygulanacağınız film. Tom Hanks'ın başrolünde olduğu bu film, ''Ben ağlamam ya!'' diyen birini bile hüngür hüngür ağlatan cinsten. İşlediği konu nedeniyle sinemada yeni bir çığır açan bu film, nasıl Oscar alamamış anlamak pek de mümkün değil.

4. The Good, The Bad and the Ugly IMDb: 8.8

4. The Good, The Bad and the Ugly IMDb: 8.8

İyi, Kötü, Çirkin; bir dönem televizyonda sürekli yayınlanması nedeniyle pazar sabahlarımızın vazgeçilmez filmlerinden biriydi. Üç silah arkadaşının hikayesini konu edinen bu film izleyenlerin 'Bir daha, bir daha' diyerek izleyebileceği bir film. Her izlediğinizde farklı bir ayrıntısı ile büyüleneceğiniz bu filmin Oscar alamaması, belki de Oscar tarihinin en şaşırtıcı olaylarından biri. Eğer İyi, Kötü, Çirkin'i hala izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz.

3. Fight Club - IMDb: 8.8

3. Fight Club - IMDb: 8.8

Fight Club filmine eminiz ki izlemeseniz bile oldukça aşinasınız. En küçük ayrıntısında bile harikalar barındıran bu film, sinemayla ilgili 'enler' listelerinin vazgeçilmezlerinden. David Fincher'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Fight Club, vizyona girdiği yıldan itibaren milyonlarca kişi tarafından izlendi ve hala büyük bir ilgi görüyor. Başrollerinde Edward Norton ve Brad Pitt'in yer aldığı Fight Club, bu usta oyunculara kariyerlerinde zirveyi görebilmelerini sağladı. Son dakikasına kadar size büyük bir kaos sunan film, son dakikalarında yaşattığı şok ile neden bu kadar başarılı olduğunu ispatlıyor. Listemizdeki tüm filmler Oscar almayı hak ediyor fakat Fight Club'ın Oscar alamamış olması, aralarında en çok şaşırtan durum!

2. 12 Angry Men - IMDb: 9.0

2. 12 Angry Men - IMDb: 9.0

Adalet nedir? İnsanın vicdanı her zaman doğru mu işler? 12 Öfkeli Adam, sizi binbir farklı düşünceyle sarsan ve bu soruları film boyunca sormanıza neden olan bir yapım. Vizyona girdiği yıl büyük ses getiren ve tiyatroya da uyarlanan 12 Öfkeli Adam, bütün kaliteli film listelerinde görebileceğiniz bir yapım. 1957 yılında vizyona girmesine rağmen hala oldukça sevilen ve defalarca izlenmeye değer olan bu filmin Oscar alamaması, eminiz ki filmi izleyen herkesi şaşırttı.

1. The Shawshank Redemption - IMDb: 9.3

1. The Shawshank Redemption - IMDb: 9.3

Esaretin Bedeli filmini duymayan kalmadı. Film gelmiş geçmiş en yüksek IMDB puanına sahip! Durum böyle olunca ''Nasıl Oscar kazanamamış o zaman?'' diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Biz de aynı şaşkınlığı yaşasak da ne yazık ki böylesine güçlü bir film hiç Oscar alamadı. Esaretin Bedeli ''Anlatılmaz, izlenir!'' diyebileceğimiz filmlerden biri. Suçsuz olduğunu ispatlayamayan ve hapishaneye gönderilen bir mahkumun akılalmaz hikayesini izleyeceğiniz bu film, içerisinde barındırdığı farklı hikayelerle sizi derinden sarsacak, bizden söylemesi!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erci_E

Oscar alamamış olmaları asla kötü film yapmaz! Hele ki sonuncusu efsanedir!