Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Dizileri Sevenler Buraya: Gizemli Mekanlarda Geçen En İlgi Çekici 14 Fantastik Dizi

Fantastik Dizileri Sevenler Buraya: Gizemli Mekanlarda Geçen En İlgi Çekici 14 Fantastik Dizi

08.10.2021 - 18:08

IMDb puanı yüksek ve gizemli diziler mi arıyorsunuz? Birbirinden ilginç mekanlarda geçen ve fantastik kurgunun en güzel örneklerini oluşturan dizileri sizin için araştırdık. Toplamda 14 diziden oluşan bu listede aradığınız diziyi bulacağınıza inanıyoruz. Haydi, ne bekliyorsunuz sayfayı aşağı kaydırın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Riverdale - IMDb: 6.8

14. Riverdale - IMDb: 6.8

Sevilen dizi Riverdale ile başlıyoruz. Riverdale isminde sessiz ve sakin görünen bir kasabada baş gösteren olaylar, bu kasabanın aslında hiç de öyle bir yer olmadığını gösteriyor. Dizimizin ana karakterleri Betty, Archie, Jughead ve Veronica. Dizi, Riverdale kasabasında gerçekleşen son derece trajik bir ölümle başlıyor. Bu yüzden herkes olaylı bir yaz geçiriyor. İlerleyen dönemlerde ise karakterlerin büyümesiyle birlikte olaylar daha da hız kazanıyor. Bakalım maceraperest karakterlerimizin başına daha neler gelecek?

13. Atiye - IMDb: 7.2

13. Atiye - IMDb: 7.2

Atiye, Netflix'in çok beğenilen Türk dizilerinden biri. Fantastik ve bilim kurgu türlerinde hep zayıf kalan Türk dizi sektörünün yeterli destek verilince neler yapabileceğinin de kanıtı! Star oyuncu Beren Saat'in başrolde oynadığı dizi mistik olayları ve Anadolu'nun kadim tarihini, aksiyon ve fantastik ögelerle dolu bir kurguyla ele alıyor. Atiye İstanbullu bir ressam. Dünyadaki en eski kült yapılar olan ve insanlık tarihini değiştiren Göbeklitepe'yle olan bağını keşfeder ve bu sırrı çözmek için bir maceraya atılır.

12. Pretty Little Liars (Tatlı Küçük Yalancılar) - IMDb: 7.4

12. Pretty Little Liars (Tatlı Küçük Yalancılar) - IMDb: 7.4

Hatırlarsanız birkaç yıl önce Türkiye'de Pretty Little Liars'ın uyarlaması olan bir dizi vardı: Tatlı Küçük Yalancılar. Dizinin Türkiye versiyonu çok tutmadı. Ama orijinali tüm dünyada ses getirdi. Biz de şimdi gerçek Pretty Little Liars'tan bahsedeceğiz! Rosewood kasabasında yaşayan Alison ismindeki liseli bir kızın öldürülmesi ile tuhaf olayların ilk habercisi. Nasıl oluyorsa 'A' lakaplı biri Alison'un yakın arkadaşlarının büyün sırlarını biliyor! Onlara olmadık zamanlarda olmadık notlar bırakarak şüphe uyandırıyor. Yakın arkadaşlar da Alison'un ölmediğini ve notların ondan geldiğini düşünmeye başlıyor. Ne dersiniz, acaba Alison yaşıyor mu?

11. Once Upon A Time - IMDb: 7.7

11. Once Upon A Time - IMDb: 7.7

Once Upon A Time listedeki en ilginç dizilerinden biri. Bir o kadar da sürükleyici ve eğlenceli! Dizi sevdiğimiz masalların kahramanlarını konu alıyor. 28 yaşındaki Emma Swan bebekken terk ediliyor. Terk edildiği yerde ise bilinmeyen bir lanet var. Tabii ki laneti kırma görevi Emma Swan'a kalıyor. Ancak bilin bakalım ters giden durum ne? Hemen söyleyelim, Emma Swan sihirli dünyayı ve bir lanet olduğunu bilmiyor! 10 yaşındaki oğlu Henry ise her şeyi biliyor ve daha önce hiç görmediği annesi Emma'nın yanına gidip onu laneti kaldırması için ikna etmeye çalışıyor. Once Upon A Time dizisi sizi masallar dünyasındaki maceralara tekrar gönderiyor.

10. The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) - IMDb: 7.7

10. The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) - IMDb: 7.7

The Vampire Diaries, yıllarca doğaüstü varlıklara ev sahipliği yapmış Mystic Falls isimli kasabada geçen olayları anlatıyor. Dizi öyle geniş bir zaman diliminde geçiyor ki 1864'ten günümüze kadar pek çok olayı içinde barındırıyor. İzlerken adeta zaman yolculuğuna çıkıyoruz. The Vampire Diaries dizisinin baş karakterleri Elena, Stefan ve Damon arasında da bir aşk üçgeni yaşanıyor. Bir yandan ilişkilerinin sorunlarıyla boğuşan karakterler bir yandan da yaşadıkları kasabanın gizemini çözmeye başlıyor ve olaylar daha da ilginçleşiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. True Blood - IMDb: 7.8

9. True Blood - IMDb: 7.8

ABD yapımı ve fantastik dram konulu dizide olaylar Amerika'nın Louisiana eyaletinde geçiyor. Bon Temps ismindeki küçük kasabada vampirler ve insanlar bir arada yaşamaya başlıyor. True Blood dizisi de vampirler ve insanların aralarındaki etkileşimi anlatmaya çalışıyor. Vampirler ve insanlar arasındaki aşk da buna dahil!

8. The Witcher - IMDb: 8.2

8. The Witcher - IMDb: 8.2

Fantastik drama konulu Amerikan yapımı The Witcher, Andrzej Sapkowski'nin kitap serisine dayanıyor. Gerald yalnız bir canavar avcısı. İnsanların yaratıklardan çok daha kötü olduğu bir dünyada kendine yer bulmaya ve yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Güçlü bir büyücü ile tehlikeli ve sır saklayan bir prenses de onun yol arkadaşı oluyor.

7. The Good Place - IMDb: 8.2

7. The Good Place - IMDb: 8.2

Sıra son zamanların en sevilen fantastik dizilerinden birine geldi. The Good Place, öldükten sonra kendini Good Place adlı bir yerde bulan Eleanor'un hikayesini anlatıyor. Eleanor hayattayken çok da iyi bir 'sicile' sahip değildi. Ama gittiği yer iyi insanların olduğu bir kasaba. Eleanor buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark ediyor ve olanlar oluyor. The Good Place, güçlü komedisiyle de öne çıkıyor. Ayrıca görmesini bilenlere nokta atışı öğütler de veriyor.

6. Lost - IMDb: 8.3

6. Lost - IMDb: 8.3

Bir yolcu uçağının kaza yaparak Güney Pasifik'te son derece gizemli bir adaya düşmesiyle gelişen olayları anlatan Lost; şüphesiz herkesin bir dönem izlediği ya da adını duyduğu dizilerden biri. Yayınlandığı dönemde dünya çapında bir fenomene dönüşen ve bitmeyen gizemleriyle hayranlarının beynini yakan Lost, final bölümüyle de izlenme rekorları kırdı. Adada yaşam mücadelesi veren kazazedelerin başına gelenler 6 sezon ve 121 bölüm boyunca izleyicileri ekran başına kilitledi. Hala geç değil, Lost'u izlediğinize pişman olmayacaksınız!

5. Outlander - IMDb: 8.4

5. Outlander - IMDb: 8.4

Outlander, Diana Gabaldon'un aynı isimdeki kitabından uyarlanan bir dizi. İkinci Dünya Savaşı'nda hemşirelik görevi üstlenen Claire, eşi Frank ile birlikte tarihi taşların bulunduğu bir yeri gezmeye başlıyor. Daha sonra Claire bir taşa dokunuyor ve zamanda yolculuk yaparak 1743 yılına gidiyor. Claire, gittiği bu yerde neye uğradığını şaşırıyor. Eşini farklı bir karakterde görüyor ve uyum sağlamaya çalışıyor. Bir yandan da oradan kurtulmanın yollarını arıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Broadchurch - IMDb: 8.4

4. Broadchurch - IMDb: 8.4

Yine gizemli bir kasaba dizisi ile birlikteyiz. Dizimiz Broadchurch ismindeki kasabada geçiyor. Kasabada bir çocuk cinayeti işleniyor. Bu cinayeti soruşturmak için kasabaya gelen ajan Alec Hardy ve tüm kasaba halkı sıra dışı olaylara tanık oluyor. İlk bakışta sakin bir sahil kasabası gibi görünen Broudchurch'un, dizinin ilerleyen bölümlerinde hiç de sakin bir yer olmadığı, aksine hem çok gizemli hem de çok olaylı bir kasaba olduğu anlaşılıyor.

3. Stranger Things - IMDb: 8.7

3. Stranger Things - IMDb: 8.7

Stranger Things, bilim kurgu türünün en sevilen ve IMDb puanı yüksek olan dizilerinden biri. Dizi kurgusal bir kasaba olan Hawkins'te geçiyor. ABD Enerji Bakanlığı sözde bilimsel araştırmalar yürütüyor ancak aslında insanlar üzerinde gizlice deneyler yapıyor. Böylece yanlışlıkla 'Baş Aşağı' olarak adlandırılan paranormal bir evren yaratıyorlar. Dizi de Baş Aşağı adı verilen evrenden gelen yaratığın kaçırılmasıyla başlıyor. Sonra da olayların önü alınamıyor.

2. Dark - IMDb: 8.8

2. Dark - IMDb: 8.8

Şimdi ise bir dünya fenomeninden bahsediyoruz. Dark dizisi son dönemlerde tüm dünyada büyük ses getirdi. Dark, Winden isimli bir kasabada geçen olayları anlatıyor. Winden kasabasının en önemli özelliği 33 yılda bir kasabada yaşayan çocukların kaybolması. Bu nedenle dizi bize üç farklı dönemi gösteriyor: 1953, 1986, 2019. Bu üç dönem birbirinden son derece farklı. Tabii yaşanan olaylar da...

1. Game of Thrones - IMDb: 9.2

1. Game of Thrones - IMDb: 9.2

Listemizin zirvesinde Game of Thrones olmasın da hangi dizi olsun? George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı adlı seriden uyarlanan dizi toplamda 8 sezon ve 73 bölüm ile izleyici karşısına çıktı. Özellikle ilk sezonlarındaki anlatım tarzıyla ilgi çeken Game of Thrones, bir krallığı ve taht için yaşanan ölüm kalım savaşlarını konu alıyor. Dostlukları, düşmanlıkları, aşk ve iktidar ilişkilerini de başarılı bir şekilde işliyor. Dünya çapında bir fenomene dönüşen ve izlenme rekorları kıran Game of Thrones, son sezonuyla hayranlarını üzse de kesinlikle kaçırılmaması gereken bir dizi! Hala izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın