Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Başka Bir Gözle Göreceksiniz: Hayvanlarla İlgili En İyi Belgeseller

Dünyayı Başka Bir Gözle Göreceksiniz: Hayvanlarla İlgili En İyi Belgeseller

05.10.2021 - 08:15

Son yıllarda belgeseller de filmler ve diziler kadar ilgi görmeye başladı. Birbiriyle yarış halindeymiş gibi bir hızla çekilen belgeseller, milyonlar tarafından izleniyor ve ödül üstüne ödül alıyor. Belki de dizi ve film izlemekten sıkılmış ve rotanızı belgesellere çevirmiş olabilirsiniz diye düşündük ve size Şampiyonlar Ligi tadında bir belgesel listesi hazırladık. Havada, karada ve suda yaşamlarını sürdüren bambaşka hayvanları konu edinen bu belgeseller; genel kültürünüzü kat ve kat arttırırken, size oldukça keyifli dakikalar yaşatacak. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz, buyurun başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ufacık Canlılar - IMDb: 4.9

15. Ufacık Canlılar - IMDb: 4.9

''Şu kocaman evrende biz küçük bir kum tanesi kadarız!'' cümlesini mutlaka duymuş olmalısınız. Bizim küçük olduğumuz konusunda neredeyse herkes hemfikir. Ama biz böylesine küçükken bizden de küçük olanları düşündünüz mü hiç? Görünmeyecek kadar ya da yok sayılacak kadar küçük canlıların olabileceğini mesela... Netflix'in Ufacık Canlılar belgeseli, bunun gibi binbir düşünceyi getiriyor akıllara. İzlerken bir yandan ''Tatlılığa bak!'' diye düşünürken, bir yandan da o canlıların hayatta kalma mücadelesi sizi gerim gerim geriyor.

14. Kuşçular - IMDb: 6.4

14. Kuşçular - IMDb: 6.4

Kuşlar, şüphesiz hepimizi hayrete düşürüyor. Netflix'in Kuşçular adlı belgeselinde birbirinden farklı kuş türlerinin güzelliklerine daha da yakından şahit olma fırsatı yakalıyorsunuz. Onları oturduğunuz yerden, bütün özellikleriyle tanıyorsunuz. Bir grup araştırmacının Amerika-Meksika sınırı çevresindeki kuşları gözlemlemesini ve onların hayatı için mücadele etmesini izlediğimiz Kuşçular belgeseli, Netflix'in en sevilen belgesellerden biri. Eminiz ki bu yapımı hiç sıkılmadan ve hayranlık duyarak izleyeceksiniz.

13. Pacificum: Okyanusa Dönüş - IMDb: 6.5

13. Pacificum: Okyanusa Dönüş - IMDb: 6.5

Pacificum: Okyanusa Dönüş, bu zamana kadar okyanuslar hakkında yapılmış en kapsamlı belgesellerden biri. Hepimiz okyanusların Dünya'daki önemini ve kapladığı alanı biliyor olsak da, onlar hakkında çok kısıtlı bir bilgiye sahibiz. Dört bilim insanının bir araya gelerek Peru'nun sahil şeridini incelemesini bize sunan Pacificum: Okyanusa Dönüş; hem karadan hem havadan hem de sudan görüntüler göstererek okyanusun o büyülü dünyasına şahitlik etmemizi sağlıyor. Pacificum: Okyanusa Dönüş; sizi hayretler içinde bırakacak bir belgesel, izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

12. 72 Tehlikeli Hayvan: Latin Amerika - IMDb: 6.6

12. 72 Tehlikeli Hayvan: Latin Amerika - IMDb: 6.6

Latin Amerika, her yönüyle merak duyulan bir alan. Hem kültürüyle hem de insanları ve barındırdığı canlılarla büyük ilgi gören bu bölge, aynı zamanda oldukça tehlikeli. 72 Tehlikeli Hayvan: Latin Amerika belgeseli sayesinde Latin Amerika'nın işte bu tehlikeli yanını keşfetme fırsatı buluyorsunuz. Netflix'ten izleyebileceğiniz bu belgesel ile hayvanlar dünyasının krallarını tanırken bir yandan da ''Allah göstermesin!'' ifadesini bol bol kullanacaksınız.

11. Monkey Kingdom - IMDb: 7.3

11. Monkey Kingdom - IMDb: 7.3

Maymunlar, her zaman insanların en çok merak ettiği canlılardan biri olageldi. Özellikle bizimle birçok ortak yönleri olması, onlara olan merakımızı daha da arttırdı. Disney yapımı olan bu belgesel, maymunların dünyasına daha da yakından şahitlik etmemizi sağlıyor. Belgeselin bazı noktalarında yüreğiniz cız etse de Monkey Kingdom, size gerçekten çok şey katacak bir belgesel. Öyle ki izledikten sonra yakınlarınıza tavsiye edeceğinize eminiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Crocodile Hunter - IMDb: 7.7

10. The Crocodile Hunter - IMDb: 7.7

Steve Irwin, timsah deyince akla gelen ilk isimlerden biri. Ölümüne kadar timsahlarla uğraşmış olan ve bu hayvanları en yakın dostu olarak gören Steve Irwin, The Crocodile Hunter adlı belgeselde timsahlar ile ilgili bilinmeyenleri anlatıyor ve kendisini büyük tehlikelerin içine atıyor. Kendisi yaşamı boyunca birçok belgeselde yer almış biri. Yine bir belgesel çekimi sırasında büyük bir vatozun kendisini göğsünden sokması sonucunda ölen ünlü maceraperest, herkesi ölümüyle yasa boğmuştu. Böylesine cesur bir adamın normal bir şekilde ölmesi de pek beklenemezdi zaten! The Crocodile Hunter, adrenalin duygusunu size sonuna kadar yaşatan bir belgesel. İzleyin, pişman olmazsınız!

9. Penguen Kolonisi - IMDb: 7.9

9. Penguen Kolonisi - IMDb: 7.9

Penguenler, yaşam tarzlarıyla ve yaptıklarıyla herkesi oldukça şaşırtan hayvanlardan. Netflix'in Penguen Kolonisi belgeseli, Afrika penguenlerinin nesillerini devam ettirebilmek için çıktıkları bir yolculuğu ve bu yolculuk süresince gelişen olaylar anlatılıyor. Güney Afrika'nın belirli bir noktasında her yıl bir araya gelen penguenler, insanların ilgi odağı olmayı başarıyor.

8. Mission Blue - IMDb: 7.9

8. Mission Blue - IMDb: 7.9

Okyanusların devasa bir yaşam alanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Orada yaşayan hayvanlar hakkında oldukça az bilgiye sahip olsak da, insanlığın yarattığı bazı durumlar yüzünden bu hayvanlar tehlikeye girebiliyor. Mission Blue, okyanus bilimci Sylvia Earle'nin başlattığı büyük bir kampanyayı ve canlıların yaşamını kurtarmak için giriştiği mücadeleyi anlatıyor. Belgeselde izleyiciye aktarılan bazı gerçekler oldukça çarpıcı. Bu belgeselin size çok şey katacağına ve okyanuslar hakkındaki farkındalığınızı arttıracağına eminiz!

7. Ahtapottan Öğrendiklerim - IMDb: 8.1

7. Ahtapottan Öğrendiklerim - IMDb: 8.1

My Octopus Teacher, 2021 yılında en iyi belgesel dalında Oscar kazanmış bir yapım. Netflix'in en çok izlenen belgeselleri arasında ilk sıralarda yer alan My Octopus Teacher, bir belgesel yönetmeninin Güney Afrika'nın ıssız sularında bir ahtapotla dostluk kurmasını ve aylar süren bu dostluğun hikayesini anlatıyor. Ahtapotu gözlemleyen yönetmenimiz, derin sular hakkında oldukça bilgi edinirken, kendisini hayatına dahil eden bu ahtapottan çok şey öğreniyor. My Octopus Teacher, bir saniye bile gözünüzü kırpmadan izleyeceğiniz bir yapım.

6. Kingdom Of The White Wolf - IMDb: 8.1

6. Kingdom Of The White Wolf - IMDb: 8.1

Kingdom Of The White Wolf, listemizdeki en vahşi belgesellerden biri. Beyaz kurtların hayatına dair oldukça ayrıntılı inceleme yapan bir ekibin ortaya çıkardığı bu belgesel, beyaz kurtlara ait inanılmaz bilgiler edinmenizi sağlıyor. Kingdom Of The White Wolf, bazı yerlerde gözlerinizin dolmasına neden olurken, bazı yerlerde içinizin gururla dolmasını sağlayan bir belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dünyada Gece - IMDb: 8.2

5. Dünyada Gece - IMDb: 8.2

Gece hayatı hem insanlar için hem de hayvanlar için gündüzlerden çok daha farklı bir hal alıyor. Hayvanların karanlık yönlerini size gösteren Dünyada Gece belgeseli, gerçek anlamda şaşırtan bir yapım. Birçok farklı hayvanı inceleyen Dünyada Gece, Netflix'in en çok merak uyandıran belgesellerinden biri.

4. David Attenborough ile Yaşamın Renkleri - IMDb: 8.3

4. David Attenborough ile Yaşamın Renkleri - IMDb: 8.3

David Attenborough, şüphesiz ki en iyi doğa bilimcilerden birisi. Bu zamana kadar hayvanlar hakkında binlerce araştırma ve onlarca belgesel yapmış olan David Attenborough, bu sefer Yaşamın Renkleri adlı belgeseli ile çıkıyor karşımıza. Hayvanlar hakkında inanılmaz bilgiler veren bu belgesel, her dakikasıyla izleyicilerine görsel bir şölen yaşatıyor. Eğer doğaya karşı ilgi duyuyorsanız ya da doğayı merak ediyorsanız David Attenborough'un el attığı bütün işler tam da size göre.

3. Kuşlarla Dans - IMDb: 8.3

3. Kuşlarla Dans - IMDb: 8.3

Kuşlarla Dans, Netflix'in en neşeli belgesellerinden biri. Onlarca kuşun bambaşka yönlerini bize gösteren Kuşlarla Dans, kuşların eğlenceli taraflarını ve büyüleyici güzelliklerini de bize sunmayı unutmuyor.

2. Africa - IMDb: 8.9

2. Africa - IMDb: 8.9

Afrika kıtası uçsuz bucaksız bir yaşam alanı. Hem insanlar için hem de hayvanlar için büyük önem taşıyan bu kıta, bizler tarafından adım adım keşfedilmeyi bekliyor. Africa belgeseli; tüm dünyada büyük ses getirmiş, oldukça başarılı bir yapım. Afrika'da yaşayan ve hayatlarını sürdürmek için büyük mücadeleler veren yaban hayvanlarını konu alan bu belgesel, size izlerken inanılmaz dakikalar yaşatıyor. Bu belgeseli izlediğiniz süre boyunca birbirinde farklı onlarca duyguyu tadacağınıza eminiz. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

1. Life in the Undergrowth - IMDb: 9.0

1. Life in the Undergrowth - IMDb: 9.0

Ve geldik bir numaraya. Listemizdeki ikinci David Attenborough yapımı olan belgesel, Life in the Undergrowth. Örümcekler ve benzeri canlılar, genel olarak sevilmeyen ve korkulan hayvanlar. Bu yargıların nasıl oluştuğu bilinmez. Ama genellikle bu minik canlıları pek de sevimli bulmayız. David Attenborough, Life in the Undergrowth adlı bu belgeselinde bütün bu omurgasız hayvanlara bambaşka bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Oldukça emek verilerek ve üzerinde uzun süre çalışılarak ortaya çıkarılan bu yapım, eminiz ki bu küçük canlılar hakkındaki fikirlerinizin birçoğunun değişmesini sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Rob Stewart'ın Sharkwater Extinction belgeselinin olmadığı belgesel listesi eksiktir. https://sharkwater.com/