Görüş Bildir
Haberler
Hollywood'dan Sıkılanlar Buraya: En Sevilen 15 İngiliz Komedi Filmi

Hollywood'dan Sıkılanlar Buraya: En Sevilen 15 İngiliz Komedi Filmi

28.09.2021 - 07:15

ABD şüphesiz ki sinema konusunda en üretken ve en çok tanınan ülke. Ama sürekli maruz kaldığımız Hollywood filmleri ve Amerikan mizahı zaman zaman baymıyor değil! Daha değişik bir tat arayanların ikinci adresi de genelde İngiltere oluyor. Özellikle komedi alanında oldukça zengin olan İngiliz sineması; kara-mizah, romantik komedi, absürt komedi gibi komedinin pek çok türünü barındırıyor. Gelin, gülmekten öleceğiniz İngiliz yapımı komedi filmlerine birlikte göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Trip (Yolculuk) - IMDb: 7.0

15. The Trip (Yolculuk) - IMDb: 7.0

2010 yılında vizyona giren film, hem komedi hem de drama ögeleri içeriyor. Çalıştığı dergi için ülkesindeki restoranları gezip yorumlayan Steve, bir gün ülkesinin kuzeyine gitmek zorunda kalır. Steve, kız arkadaşı onunla gelemeyince en iyi arkadaşı Rob'u davet eder. Böylece bu iki arkadaşın yolculuk serüveni başlar. Filmin başrollerinde Steve Coogan ve Rob Brydon yer alıyor.

14. Frequently Asked Questions About Time Travel (Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular) - IMDb: 7.1

14. Frequently Asked Questions About Time Travel (Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular) - IMDb: 7.1

Bilim kurgu ve komedinin başarılı bir şekilde bir araya getirildiği film, 2009 yılında vizyona girdi. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi, bir barda oturan üç arkadaş zaman makinesini keşfediyor. Üç kafadar zamanda yolculuk yaparken başlarını da bol bol belaya sokuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Chris O'Dowd, Dean Lennox Kelly, Anna Faris ve Paul Adams yer alıyor.

13. Cashback (Zamana Güzellik Kat) - IMDb: 7.1

13. Cashback (Zamana Güzellik Kat) - IMDb: 7.1

Senaristliğini ve yönetmenliğini Sean Ellis'in yaptığı Cashback, 2006 yılında sinemaseverlerle buluştu. Oyuncu kadrosunda Sean Biggerstaff, Emilia Fox ve Shaun Evans gibi isimlerin olduğu film, komedinin yanı sıra dram ve romantizm ögeleri de içeriyor. Aşk acısıyla boğuşan Ben Willis, geceleri uyuyamaz hale geliyor. Ben, uyuyamadığı geceleri değerlendirmek için bir süpermarketin gece vardiyasında işe başlıyor. Başlarda oldukça sıkıcı geçen vardiyalar, iş arkadaşlarını tanımaya başlamasıyla keyifli hale geliyor.

12. Four Lions (Dört Aslan) - IMDb: 7.3

12. Four Lions (Dört Aslan) - IMDb: 7.3

Christopher Morris'in yazıp yönettiği Dört Aslan, 2010 yılında gösterime girdi. Dünyada ses getirecek bir olaya imza atmaya çalışan sözde Müslüman dört arkadaş, bir terör eylemi planlıyor. Fakat oldukça beceriksiz olan bu dört arkadaş, sürekli bir sorun yaşıyor. Film, Batı'da İslam'la özdeşleştirilen terör eylemleriyle dalga geçip terör sorununa ironik dokundurmalar yapıyor. Övgüler kadar eleştiriler de alan filmin oyuncu kadrosunda Riz Ahmed, Arsher Ali, Nigel Lindsay ve Kayvan Novak yer alıyor.

11. In the Loop (Kısır Döngü) - IMDb: 7.4

11. In the Loop (Kısır Döngü) - IMDb: 7.4

Hem senaristliğini hem de yönetmenliğini Armando Iannucci'nin yaptığı film, 2009 yılında vizyona giren politik bir taşlama. Filmde Amerikan başkanı ve İngiliz başbakanı yine Ortadoğu'da savaş çıkarmanın peşinde. Amerikalı General Miller ve İngiliz Uluslararası Kalkınma Bakanı Simon Foster ise başkanlarını durdurmaya çalışıyor. Medyaya savaş çıkmayacağına dair açıklamalar yapan Bakan Foster, daha sonra bu açıklamayı yaptığına pişman oluyor ve mutlak barış için bazı çatışmalar yaşanabileceğini söylüyor. Çelişkili açıklamalarıyla da medyanın hedefi oluyor! Filmin oyuncu kadrosunda Peter Capaldi, Tom Hollander ve Gina McKee var. Film En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday oldu ama kazanamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Death at a Funeral (Cenazede Ölüm) - IMDb: 7.4

10. Death at a Funeral (Cenazede Ölüm) - IMDb: 7.4

Başarılı bir absürt komedi filmi olan Cenazede Ölüm, 2007 yılında vizyona girdi. Ölen babalarının cenazesi için bir araya gelen aile, babaları ve birbirleri hakkında çok ilginç sırlar keşfediyor. Hem de cenaze sırasında! Filmin oyuncu kadrosunda Matthew Macfadyen, Keeley Hawes ve Andy Nyman gibi isimler bulunurken, Game Of Thrones'dan tanıdığımız Peter Dinklage de yer alıyor.

9. Life Is Sweet (Hayat Tatlıdır) - IMDb: 7.5

9. Life Is Sweet (Hayat Tatlıdır) - IMDb: 7.5

Mike Leigh'in yazıp yönettiği Hayat Tatlıdır, 1990 yılında seyirciyle buluştu. Film, Londra'nın kuzeyinde yaşayan iki çocuklu bir ailenin sıradan yaşantısını ele alıyor. Herkesin gündelik yaşantısında karşılaştığı olayları farklı bir bakış açısıyla ele alan film, izleyicisi tarafından oldukça beğenildi. Filmin başrollerinde ise Alison Steadman, Jim Broadbent, Claire Skinner, Stephen Rea ve Jane Horrock yer alıyor.

8. A Fish Called Wanda (Wanda Adında Bir Balık) - IMDb: 7.5

8. A Fish Called Wanda (Wanda Adında Bir Balık) - IMDb: 7.5

Charles Crichton ve John Cleese'in birlikte yazıp yönettiği film, 1988 yılında vizyona girdi. Film üç dalda Oscar adayı olurken, Kevin Kline da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı. Filmin başrollerinde ise Jamie Lee Curtis, Michael Palin ve John Cleese var. Filmde Amerikalı bir çete elmas soygunu için İngiltere'ye geliyor. Soygun başarıyla tamamlansa da Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istiyor. İkili grubun diğer üyesi George'u polise ihbar ediyor. George ise elmasları farklı bir yere saklayınca olaylar iyice karışıyor.

7. Withnail & I (Withnail & Ben) - IMDb: 7.6

7. Withnail & I (Withnail & Ben) - IMDb: 7.6

Senaristi ve yönetmeni Bruce Robinson olan film, 1987 yılında vizyona girdi. Kara mizah türündeki film 1969 Londra'sında geçiyor. Tembel, alkolik ve işsiz olan Withnail ve Marwood adlı iki arkadaş, şehrin kenar mahallelerinden birinde yaşıyor. Başları hiç durmadan belaya giren ikili, Withnail'in amcasının kır evine taşınmaya karar veriyor. Burada da Monty Amca onların başına dert oluyor! Filmin başrollerinde Richard E. Grant, Paul McGann ve Richard Griffiths yer alıyor.

6. Hot Fuzz (Sıkı Aynasızlar) - IMDb: 7.8

6. Hot Fuzz (Sıkı Aynasızlar) - IMDb: 7.8

Edgar Wrigth'ın yazıp yönettiği film, 2007 yılında vizyona girdi. Başrollerinde Simon Pegg, Martin Freeman ve Nick Frost gibi önemli isimleri barındıran film, başarılı polis memuru Nicholas Angel'ı konu alıyor. Fazlasıyla iyi olan Angel, ekibin kalanını kötü etkilememesi için çok fazla suç işlenmeyen bir kasabaya atanıyor. Angel için işler oldukça sakin ilerlerken bir gün iki aktörün kesik başları bulunuyor. Herkes kaza olduğunu söylese de Angel buna ikna olmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. About Time (Zamanda Aşk) - IMDb: 7.8

5. About Time (Zamanda Aşk) - IMDb: 7.8

Richard Curtis'in yazıp yönettiği romantik komedi filmi Zamanda Aşk, 2013 yılında yayınlandı. Filmin başrollerinde Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams yer alırken, güzeller güzeli Margot Robbie de filmde küçük bir rol oynuyor. 21 yaşına gelen Tim, ailesinin erkeklerinin zamanda yolculuk yapabildiğini öğreniyor. Geçmişteki utanç verici anlarına gidip durumu düzeltmeye çalışan Tim, bir süre sonra her sorunun böyle çözülemeyeceğini ve hayatta hatalarında yer alması gerektiğini anlıyor. Londra'ya taşınıp Mary'ye aşık olunca her şey bir anda değişiyor.

4. In Bruges (Brüj'da) - IMDb: 7.9

4. In Bruges (Brüj'da) - IMDb: 7.9

Martin McDonagh tarafından yazılıp yönetilen film, 2008 yılında gösterime girdi. Bir dalda Oscar adayı olan film, Ray ve Ken adlı iki kiralık katilin zorlu bir iş sonrası patronları tarafından Brüj'e tatile yollanmasını konu alıyor. Brüj'den nefret eden Ray, burada yeni insanlarla tanışıyor ve hayatıyla aşkı arasında gelgitler yaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Colin Farrell ve Brendan Gleeson yer alıyor.

3. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı) - IMDb: 7.9

3. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı) - IMDb: 7.9

Korku ve komediyi bir arada sunan film 2004 yılında vizyona girdi. Adından da anlaşılacağı gibi film zombi istilası altındaki Londra'da geçiyor. Shaun da annesini, sevdiği kadını ve arkadaşlarını yanına alarak Winchester'a ulaşmaya çalışıyor. Oraya ulaşabilirlerse hayatta kalacaklarına inanan Shaun, zorlu bir yolculuğa çıkıyor.

2. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana) - IMDb: 8.2

2. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana) - IMDb: 8.2

Guy Ritchie'nin yazıp yönettiği aksiyon-komedi türündeki film, 1998 yılında vizyona girdi. Kadrosunda Jason Statham, Nick Moran, Dexter Fletcher ve Jason Flemyng gibi yıldızlar olan film, uzun yıllardır arkadaş olan dört kafadarı konu alıyor. Dört arkadaş, içlerinde kumarda en yetenekli olarak gördükleri Eddy'e 100 bin pound verip kumarhaneye yollar. Ama oyunda yapılan bir hile yüzünden yüklü miktar para kaybeden Eddy, mafyaya borçlanıyor.

1. Monty Python and the Holy Grail (Monty Python ve Kutsal Kase) - IMDb: 8.2

1. Monty Python and the Holy Grail (Monty Python ve Kutsal Kase) - IMDb: 8.2

Gelmiş geçmiş en absürt filmler listesinde başa oynayan Monty Python ve Kutsal Kase, 1975 yılında vizyona girdi. Kral Arthur ve Şövalyeleri efsanesiyle dalga geçen film sizi gülmekten yerlere yatıracak. Monty Python grubunun diğer filmlerini de kaçırmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?