Görüş Bildir
Haberler
Korkarken Gülmek de Mümkün: En Eğlenceli 16 Zombi Filmi

Korkarken Gülmek de Mümkün: En Eğlenceli 16 Zombi Filmi

18.09.2021 - 08:15

Korku filmlerinin olmazsa olmazlarında zombiler, bu filmlerde gece ışık açık uyumamıza neden olmak için değil, bizleri eğlendirmek için var. Komediyi her ortama uygulayabilen usta senarist ve yönetmenler, izleyicisini zombilerle bile güldürmeyi başarıyor. Siz de 'Sıradan komedi filmlerinden sıkıldım.' diyorsanız ama komedi filmlerinden de vazgeçemiyorsanız, bu listedeki sıra dışı komedi filmleri tam size göre! Sizler için özenle hazırladığımız, komedi ve zombi ikilisinin bir arada olduğu 16 filmlik listemiz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pride and Prejudice and Zombies (Aşk ve Gurur ve Zombiler) - IMDb: 5.8

16. Pride and Prejudice and Zombies (Aşk ve Gurur ve Zombiler) - IMDb: 5.8

2016 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Lily James, Sam Riley ve Jack Huston gibi isimler var. 19. yüzyıl İngiltere'sinde geçen film, Seth Grahame-Smith'in aynı adlı romanından uyarlandı. Britanya'yı gizemli bir hastalık sarar ve insanlar zombilere dönüşür. Başkahramanlarımız kılıç ustası Elizabeth Bennet ve üst sınıftan zombi avcısı Mr. Darcy, bu salgına karşı koyabilmek için gururlarını bir kenara bırakıp iş birliği yapmak zorunda kalır.

15. Doghouse - IMDb: 6.0

15. Doghouse - IMDb: 6.0

İngiliz yapımı korku-komedi filmi Doghouse, 2009 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Danny Dyer, Noel Clarke ve Emil Marwa yer alıyor. Bir grup arkadaş yeni boşanmış ve depresyona girmiş Vince'e moral vermek için bir gezi planlar. Kadınların sayısının erkeklerden üç kat fazla olduğu bir kasabaya giden Vince ve arkadaşları, burasının zombi kadınlar tarafından istila edildiğini görür. Tüm erkekleri tüketen zombiler erkek etine susamış bir şekilde Vince ve arkadaşlarına saldırır.

14. Dead Snow (Ölü Kar) - IMDb: 6.3

14. Dead Snow (Ölü Kar) - IMDb: 6.3

Norveç yapımı Ölü Kar, 2009 yılında vizyona girdi. Zombi konseptini Nazilere uygulayan film, korku ve komediyi aynı anda sunuyor. Norveçli bir grup öğrenci zamanında Nazi istilasına uğramış bir bölgeye tatile gider. Halkın direnişiyle öldürülen Naziler, tatile giden genç öğrencilerin karşısına zombi olarak çıkar.

13. Go Goa Gone - IMDb: 6.7

13. Go Goa Gone - IMDb: 6.7

Hindistan'ın ikinci zombi filmi olan Go Goa Gone, 2013 yılında vizyona girdi. Birlikte tatile çıkan bir arkadaş grubu Goa’da bir Rus mafyası tarafından düzenlenen partiye katılır. Partide dağıtılan uyuşturucunun etkisiyle insanlar zombiye dönüşmeye başlar. Böylece adada mahsur kalan arkadaşlar hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalır.

12. Zombieland: Double Tap - IMDb: 6.7

12. Zombieland: Double Tap - IMDb: 6.7

İlk filmin beğenilmesi üzerine tam 10 yıl sonra çekilen Zombieland: Double Tap, 2019 yılında vizyona girdi. Filmin başrollerinde Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Abigail Breslin ve Oscar ödüllü Emma Stone yer alıyor. Bir zombi istilasında hayatta kalma mücadelesi veren 4 arkadaş, Beyaz Saray'ı zombilerden arındırarak ele geçirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fido - IMDb: 6.7

11. Fido - IMDb: 6.7

Bir Kanada filmi olan Fido, 2006 yılında gösterime girdi. 1950'ler Amerika'sında geçen filmde, zombiler günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. Hatta zombiler boyunlarına takılan bir çiple insanlar tarafından kontrol edilir. Artık Robinson ailesinden biri olarak görülen zombi Fido, bir gün yan komşusunu yer. Bunun üzerine evden kovulur ve macera başlar.

10. Warm Bodies (Sıcak Kalpler) - IMDb: 6.8

10. Warm Bodies (Sıcak Kalpler) - IMDb: 6.8

Jonathan Levine tarafından yazılıp yönetilen romantik komedi ve korku türündeki Sıcak Kalpler, 2013 yılında sinemaseverlerle buluştu. 8 yıl önce nasıl başladığı bilinmeyen bir zombi istilası sebebiyle zombilerin sayısı insanların sayısını geçer. Bir gün beslenmeye çıkan zombi R, Julia'ya aşık olur. Julia'ya aşık olmasıyla birlikte tekrar kalbi atmaya başlayan R, insani duygularını geri kazanmaya başlar.

9. Dead Snow 2: Red vs. Dead (Ölü Kar 2: Kızıllar Ölülere Karşı) - IMDb: 6.9

9. Dead Snow 2: Red vs. Dead (Ölü Kar 2: Kızıllar Ölülere Karşı) - IMDb: 6.9

İlk filmden 5 yıl sonra çekilen Ölü Kar 2, 2014 yılında seyircisiyle buluştu. İlk filmde hayatta kalmayı başaran Martin, gözünü bir hastane odasında açar. Martin uyandığında enfeksiyon kapan kolunun yerine bir Nazi zombinin kolunun dikildiğini görür. İşler bununla da sınırlı kalmaz. Martin'e takılan kol bağımsız bir şekilde hareket eder ve Hitler'in emirlerini yerine getirmeye çalışır. Hastaneden kaçan Martin bir grup zombi avcısıyla karşılaşır.

8. Planet Terror (Dehşet Gezegeni) - IMDb: 7.0

8. Planet Terror (Dehşet Gezegeni) - IMDb: 7.0

Robert Rodriguez'in yazıp yönettiği korku, komedi ve aksiyon türündeki film 2007 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Rose McGowan, Freddy Rodriguez ve Josh Brolin yer aldı. Yaşanan bir patlamayla etrafa esrarengiz bir gaz salınır. Bu gazı soluyan insanlar saldırganlaşarak zombiye dönüşür. Saldırılarda bacağı kopan dansçı Cherry ve erkek arkadaşı, doktor William ve Dakota'nın araştırmalarına yardımcı olmaya başlar.

7. Cemetery Man (Mezarcı) - IMDb: 7.1

7. Cemetery Man (Mezarcı) - IMDb: 7.1

İtalyan korku ve komedi filmi Mezarcı, 1994 yılında vizyona girdi. İtalya'nın kuzeyinde bir mezarlıkta bekçilik yapan Francesco Dellamorte'nin çalıştığı mezarlık sıradan bir mezarlık değil. Bu mezarlıkta geceleri ölüler mezarlarından çıkıyor! Dellamorte ise bu ölüleri tekrar öldürür. Filmde Sezen Aksu'nun 'Hadi Bakalım' şarkısını da duyabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Re-Animator (Diriltici) - IMDb: 7.2

6. Re-Animator (Diriltici) - IMDb: 7.2

H.P Lovecraft'ın roman serisinden uyarlanan Diriltici, 1985 yılında vizyona girdi. Başarılı bir tıp öğrencisi olan Dan, İsviçreli bilim adamı Herbert West'i ev arkadaşı olarak alır. Çılgın deneyler yapan West, ölüleri diriltmeye çalışır. West'in deneyleri Dan'in ilgisini çeker ve bodrumda deneyler yapmasına izin verir. Ancak işler çok kanlı bir hal almaya başlar.

5. The Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü) - IMDb: 7.3

5. The Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü) - IMDb: 7.3

Senaristliğini ve yönetmenliğini Dan O'Bannon'un yaptığı film, 1985 yılında vizyona girdi. İki arkadaş Frank ve Freddy yaptıkları bir kaza sonucu şehre ölümcül bir gazın yayılmasına neden olur. Gazı soluyan insanlar zombiye dönüşür ve insan beyni yemeye çalışır. Filmin oyuncu kadrosunda John Philbin, Brian Peck ve Jonathan Terry gibi isimler yer alıyor.

4. Dead Alive (Yaşayan Ölü) - IMDb: 7.5

4. Dead Alive (Yaşayan Ölü) - IMDb: 7.5

Yüzüklerin Efendisi serisinin usta yönetmeni Peter Jackson tarafından çekilen film, 1992 yılında vizyona girdi. Annesi Vera ile birlikte yaşayan Lionel, annesinin itirazlarına rağmen Paquita isimli bir kadına aşık olur. Paquita ile hayvanat bahçesine giden Lionel'in peşini annesi bırakmaz. Vera bu esnada farklı bir türe ait bir maymun tarafından ısırılır ve zombiye dönüşür. Annesini bu halde bırakamayan Lionel onu eve alır. Ancak annesi insanları ısırmaya ve onları zombiye çevirmeye devam eder. Lionel de annesinin kurbanlarını bodrumda saklar. Ancak işler bir süre sonra kontrolden çıkar.

3. Zombieland - IMDb: 7.6

3. Zombieland - IMDb: 7.6

Macera-komedi filmi Zombieland, 2009 yılında sinemaseverlerle buluştu. Filmin başrollerinde Emma Stone, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson ve Abigail Breslin gibi yıldız isimler var. Film, zombiler tarafından istila edilen dünyada hayatta kalmaya çalışan 4 arkadaşın eğlenceli hikayesini anlatıyor.

2. Evil Dead II (Vahşet) - IMDb: 7.7

2. Evil Dead II (Vahşet) - IMDb: 7.7

Senaristi ve yönetmeni usta isim Sam Raimi olan Vahşet, 1987 yılında vizyona girdi. The Evil Dead filminin devam filmi olan Vahşet, korku ve komediyi bir arada sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Campbell, Sarah Berry ve Dan Hicks gibi isimler yer alıyor. İlk filmin yeni versiyonu olarak kabul edilebilecek film, aynı hikayeyi anlatıyor. Ancak bu sefer Ash ve iblise dönüşen Linda hayatta kalıyor. Kan ve vahşet dolu geceye ilk filmde kötülüğü icat edip dünyaya yayan Profesör’ün kızı ve ortağı, bir tamirci ve kız arkadaşı da bir şekilde karışır. Ash ise en büyük kabusu Linda'yla uğraşır. Oluk oluk kan akan gecede karakterler hayatta kalmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı) - IMDb: 7.9

1. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı) - IMDb: 7.9

En iyi İngiliz komedi filmlerinden biri olan Zombilerin Şafağı, 2004 yılından vizyona girdi. Korku ve komediyi bir arada sunan filmde, bir gün Londra'yı zombiler sarar. Güvenli bölge olarak Winchester'ı gören Shaun sevdiği kadını, annesini ve arkadaşlarını beraberinde götürerek yollara düşer. Hayatta kalmak mücadelesinde Shaun ve beraberindekiler ciddi engellerle karşılaşır. Filmin başrollerinde Simon Pegg, Nick Frost ve Kate Ashfield yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?