Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'ın Yıldızı Aamir Khan'ın Hem Ağlatıp Hem Güldüren En Güzel Filmleri

Hindistan'ın Yıldızı Aamir Khan'ın Hem Ağlatıp Hem Güldüren En Güzel Filmleri

17.09.2021 - 10:30

Hint filmleri, ülkemizde yediden yetmişe birçok kişinin merakla takip ettiği filmler arasında yer alıyor. Bize her türlü duyguyu hissettiren ve kaliteli zaman geçirme ihtiyacımızı karşılayan bu filmler arasında özel olarak dikkat çeken ve neredeyse ayrı bir türe dönüşen filmler de var: Aamir Khan filmleri! Türkiye'yi çok seven ve sık sık ziyaret eden Aamir Khan ve bizim aramızdaki sevgi bağı da gün geçtikçe büyüyor. Eğer Hindistan sinemasının büyük aktörüyle hala tanışmadıysanız, sizin için hem güldüren hem de ağlatan Aamir Khan filmlerini derledik. Gelin, bu büyük yıldızın oynadığı filmlere hep birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ghulam - IMDb: 7.3

15. Ghulam - IMDb: 7.3

İki kişi arasında kalırsanız nasıl bir yol izlersiniz? Aamir Khan, Ghulam filminde bize bunun cevabını veriyor. Ana karakterimiz Siddrath hırsızlıktan ve boks yapmaktan başka bir şey düşünmeyen bir genç. Ama Alisha'ya aşık olduktan sonra her iki gencin hayatı da hiç beklemedikleri bir şekilde değişiyor.

14. Hum Hain Rahi Pyar Ke (We Are Travelers on the Path of Love) - IMDb: 7.4

14. Hum Hain Rahi Pyar Ke (We Are Travelers on the Path of Love) - IMDb: 7.4

Rahul Malhotra, bir hazır giyim şirketinin bekçisi. Ama asıl önemlisi muazzam koruyucu bir dayı olması! Anneleri hayatını kaybettiği için yeğenlerine kol kanat geren Rahul, oldukça koruyucu ve şefkatli bir dayı. Son derece yaramaz olan yeğenleri Sunny, Munni ve Vicky ise yerlerinde duramıyor. Bir gün dayıları o kadar bunalıyor ki, onları odalarına kilitliyor. Rahul, bu cezanın onları sakinleştireceğini düşünse de fazlasıyla yanılıyor. Çünkü çocuklar bu kez de evden kaçıp karnavala gidiyor! Peki Rahul bu çocuklarla nasıl başa çıkacak?

13. Rangeela - IMDb: 7.5

13. Rangeela - IMDb: 7.5

Oyunculuk tutkusu ile yanıp tutuşan Mili, hayallerinin peşinden giderek dans okulunu bitiriyor ve bir sette çalışmaya başlıyor. Görenlerin sokak serserisi yaftasını yapıştırdığı komşusu Munna ise hayatını karaborsadan bilet satarak idame ettiriyor. İki zıt yaşama sahip bu karakter, gün geçtikçe birbirlerini çok iyi tanıyor ve Munna'nın kalbine bir ateş düşüyor. Munna nihayet cesaret göstererek kalbinin sesine kulak veriyor ve Mili'ye açılmaya karar veriyor. Ama aşktan ziyade işine odaklanan ve şöhret basamaklarını tırmanmaya başlayan Mili, bu aşka nasıl karşılık verecek?

12. Earth (Toprak) - IMDb: 7.7

12. Earth (Toprak) - IMDb: 7.7

Element serisinin ikinci filmi olarak sinema tutkunlarıyla buluşan Toprak; Pakistan ve Hindistan'ın ayrılmasını bir çocuğun perspektifinden bizlere sunuyor. Çocuk felci geçirmiş küçük Lenny, güzeller güzeli dadısı Shanta'nın destekleri ve ilgisi sayesinde hayatına devam ediyor. Öte yandan Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan kanlı olaylar herkesin olduğu gibi onların da hayatına kuvvetli bir darbe vuruyor. Irkçılık ve din ayrımcılığının etkisini en ince detaylarıyla bizlere aktaran Toprak, derin mesajlarıyla ekran başında hüngür hüngür ağlatıyor. İzlemeden önce kendinizi buna hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

11. Secret Superstar (Süperstar) - IMDb: 7.8

11. Secret Superstar (Süperstar) - IMDb: 7.8

Secret Superstar, sınırlı bütçesine rağmen dünyada ses getiren ve rekorlar kıran filmlerden bir tanesi. Kız çocuklarının yaşadıkları ayrımcılığı en çarpıcı haliyle ortaya koyan bu şahane yapım, izleyicisinin vicdan muhasebesi yapmasına olanak tanıyor. Toplumsal baskıları, aile içi şiddeti ve cinsiyet ayrımcılığını dibine kadar yaşayan genç bir kız, önüne çıkan engelleri bir bir aşıyor ve başarılı bir şarkıcı oluyor. Kadına karşı her türlü şiddetin hala devam ettiği 2021 yılında, umarız ki bu muazzam yapıt birilerinin yüzüne bir tokat gibi çarpar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sarfarosh - IMDb: 8.1

10. Sarfarosh - IMDb: 8.1

9. Dil Chahta Hai (Kalbin Arzusu) - IMDb: 8.1

9. Dil Chahta Hai (Kalbin Arzusu) - IMDb: 8.1

Arkadaşlığın arasına aşk girerse ne olur? Üç yakın arkadaş, birbirinden farklı ve sıra dışı aşklara kalplerinin kapılarını açarken arkadaşlıklarını geri plana atıyorlar. İhmalkarlıktan dolayı zamanla aralarındaki o kıymetli bağ yok oluyor. Hayat bu kadar kısayken bu üç dost birbirlerinin kıymetini anlayabilecek mi?

8. Lagaan: Once Upon a Time in India - IMDb: 8.1

8. Lagaan: Once Upon a Time in India - IMDb: 8.1

7. Andaz Apna Apna - IMDb: 8.1

7. Andaz Apna Apna - IMDb: 8.1

6. Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya) - IMDb: 8.1

6. Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya) - IMDb: 8.1

Hindistan’a karşı oldukça ilgili olan Sue, ülkenin bağımsızlık hikayesiyle ilgili bir belgesel çekmek için kolları sıvıyor. Hindistan'a doğru yol alırken dedesinin günlüğünden de son derece etkileniyor. Çekeceği belgeselde üniversite öğrencilerinin rol almasını istiyor fakat işler sarpa sarıyor. Hayallerinden bir an olsun vazgeçmeyen Sue, amacına ulaşabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. PK - IMDB: 8.1

5. PK - IMDB: 8.1

Yolu beklenmedik bir şekilde dünyaya düşen PK, mistik konulara eleştirel bir gözle bakmamıza olanak sağlıyor. Bu sevimli uzaylı dönüş yolunu bulamayınca çözümü inanç sistemlerinde arıyor. Tanrı inancının üstünde duran PK, dünyadaki inançlara bel bağlayan insanları eleştirmekten de geri durmuyor. Düşüncelerini bas bas bağıran PK bu dönemde aşkı da yakalıyor. Fakat saadet uzun sürmüyor ve aşkına karşılık bulamıyor. Uzaylı dostumuz burada arzu ettiğini bulamayınca ait olduğu gezegenine dönecek mi?

4. Jo Jeeta Wohi Sikandar - IMDb: 8.2

4. Jo Jeeta Wohi Sikandar - IMDb: 8.2

Zengin ve fakir öğrenciler arasındaki rekabet nereye kadar sürebilir? Hindistan her yıl kolejler arası yapılan müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Ballı çocukların okulu Rajput Koleji iki yıldır şampiyonluğu elinde tutuyor. Rekabette üçüncü yıla girerken fakir çocukların okulu Model Koleji nasıl bir yol izleyecek?

3. Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir) - IMDb: 8.4

3. Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir) - IMDb: 8.4

Ishaan, öğrenme güçlüğü çeken bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Durumun farkında olan ailesinin aşağılayıcı tavırları Ishaan'ın durumunu daha da kötüleştiriyor. Tam her şey bitecek gibi görünürken Ishaan’ın resim öğretmeni her şeyi değiştiriyor. Ishaan'a kucak açan ve onu sevgisiyle sarmalayan bu güzel öğretmen çok büyük işler başarıyor. Atatürk ''Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.'' diye boşuna söylememiş!

2. Dangal - IMDb: 8.4

2. Dangal - IMDb: 8.4

Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır! Dangal iki kadın güreşçinin başarıya ulaşma hikayesini ekranlara taşıyor. Hintli güreşçi Mahavir Singh Phogat, kızları Geeta ve Babita'ya küçüklüklerinden beri güreş eğitimi veriyor. Bu iki küçük kız babalarından aldıkları eğitimleri boşa çıkarmıyor ve genç bir kız olduklarında güreşte adlarından söz ettiriyor. 2010 Commonwealth Oyunları’nda Geeta altın madalya, Babita ise gümüş madalya sahibi oluyor. Filenin Sultanları'ndan alışık olduğumuz kadın sporcuların başarıları Dangal'da da içimizi hoş ediyor.

1. 3 Idiots (3 Aptal) - IMDb: 8.4

1. 3 Idiots (3 Aptal) - IMDb: 8.4

3 Idiots, başkası için eğitim hayatına atılan ve diploma sahibi olan Rancho karakterini ele alıyor. Bu zeki adamın elinden hiçbir şey kaçamıyor ve şans yüzüne gülüyor. Arkadaşları Raju ve Farhan ile muhteşem bir takım olan Rancho, eğitim sistemine ve ailelerin bu konudaki baskılarına dair verdiği mesajlarla çok önemli bir noktaya parmak basıyor. Kim bilir belki bu kült film bazı şeylerin önünü açar!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
18
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın