Görüş Bildir
Haberler
Festival Zamanı Nihayet Geldi: Bu Yılki Filmekimi'nin En Gözde Filmleri

Festival Zamanı Nihayet Geldi: Bu Yılki Filmekimi'nin En Gözde Filmleri

21.10.2021 - 09:45 Son Güncelleme: 21.10.2021 - 22:44

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve 2002 yılından beri yapılan Filmekimi, bu yıl da sinemaseverleri mutlu etmeye devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde düzenlenen 'Sonbahar Film Haftası' etkinliği, yepyeni ve ödüllü filmleri önceden izlemenize olanak sağlıyor. Onlarca filmin gösterildiği bu etkinlikte bazı filmler oyuncu kadrosu ve konusu sayesinde birkaç adım öne çıkıyor. Biz de sizler için bu etkinlikte gösterilecek en çok dikkat çeken filmleri listeledik! İşte 20. Filmekimi etkinliğinin gözde filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Annette

15. Annette

Başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard gibi star oyuncuların yer aldığı Annette; Fransa, Almanya, Belçika ve İsviçre'nin iş birliğiyle ortaya çıktı. Müzikal tarzındaki film aynı zamanda Cannes Film Festivali'nin de açılış filmi olmuştu. Film, ünlü komedyen Henry'nin eşini kaybettikten sonra 2 yaşındaki kızı Annette ile birlikte kalmasını konu alıyor. Dillere destan bir aşk yaşarken eşini kaybetmesi, Henry'nin dünyasını tersine döndürür.

14. The Power of the Dog

14. The Power of the Dog

Yeni Zelanda ve Avustralya ortak yapımı olan film, Thomas Savage'in aynı adlı romanından uyarlandı. Bir Netflix yapımı olan filmin başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst gibi sevilen isimler yer alıyor. Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibi olan Phil ve George adlı iki kardeş, yıllarca aynı çatı altında yaşar. Phil zeki, başarılı ve sert bir adamken; George sessiz ve sevgi dolu biri. İki kardeş birlikte geçinip giderken, George dul ve çocuklu bir kadınla evlenir ve aynı çatı altında yaşamaya başlarlar. Bu durumdan oldukça rahatsız olan Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmayı kafasına koyar.

13. L'événement

13. L'événement

Etkinlikteki en dikkat çeken filmlerden biri olan Fransız yapımı Kürtaj, kürtaj yaptırmanın yasak olduğu 1963 Fransa'sında geçiyor. Yaşadığı kasabadan uzaklaşmak isteyen Anne, sınavlara girip başka bir yerde eğitimine devam etmek ister ancak beklenmedik bir şekilde hamile kalır. Anne, hem eğitimine devam edebilmek hem de baskıcı ailesinin vereceği tepkiye maruz kalmamak için kürtaj yaptırmaya karar verir. Anne, kürtajın yasak olduğu dönemde kendisine yardımcı olacak birilerini arar.

12. Ali & Ava

12. Ali & Ava

İngiltere yapımı olan Ali & Ava, aşkın en beklenmedik anlarda karşınıza çıkacağını kanıtlayan nitelikte. Ailesine olan bağlılığı sebebiyle bitmek üzere olan evliliğini noktalayamayan Ali ve kötü bir evlilik deneyimi yaşayan Ava'nın yolları kesişir. Birbirlerine oldukça ısınan Ali ve Ava; müzik, dans, edebiyat ve kahkaha dolu bir ayı birlikte geçirir. Ancak geçmişin karanlık yüzü onların peşini bırakmaz.

11. Titane

11. Titane

Yine bir Fransız yapımı olan Titane, BBC tarafından 'Yılın En Sarsıcı Filmi' olarak tanımlandı. Bir gün özel müfettişler havaalanında yüzü gözü morarmış bir adam bulur. Bu kişi, 10 yıl önce kaybolan Adrien Legrad olduğunu iddia eder. Adrien'in babası Vincent evladını bulmanın sevinciyle oğlunu evine götürür. Ancak bir süre sonra civarda cinayetler işlenmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mad God

10. Mad God

Amerikalı yönetmen Phil Tippett'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, etkinliğin en çılgın filmlerinden biri! Dehşet verici canavarlar ve çatlak bilim insanlarıyla dolu film, karanlık ve gerçeküstü bir konuyu işliyor. Yıkık bir şehrin ortasına düşen bir suikastçı, kendisini tuhaf yaratıkların yaşadığı bir yerde bulur. Kuşkusuz ji bu film, bu yılın en tuhaf filmlerinden biri!

9. Murina

9. Murina

Hırvatistan, Brezilya, ABD ve Slovenya ortak yapımı filmin idari yapımcılığını usta yönetmen Martin Scorsese üstleniyor. 16 yaşında babasıyla ilişkisi kötü bir genç kız olan Julija, ailesiyle birlikte Adriyatik kıyılarında tatil yapar. Aile huzurlu bir tatil yaparken bir aile dostu olan Javier'in ziyarete gelmesiyle işler karışır.

8. The French Dispatch

8. The French Dispatch

ABD ve Almanya ortak yapımı film, 1950'li yılların Fransa'sında geçiyor. Film, Paris'teki bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecileri konu alıyor. Filmin yönetmenliğini 'Büyük Budapeşte Oteli' filminin yönetmeni Wes Anderson yapıyor. Yönetmen, bu filmi de tıpkı Büyük Budapeşte Oteli'nde olduğu gibi pastel renklerle donatmış. Filmin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Bill Murray ve Adrien Brody gibi yıldız isimler yer alıyor.

7. Hytti nro 6

7. Hytti nro 6

Finlandiya, Rusya, Estonya ve Almanya ortak yapımı olan film, Moskova'dan kuzeydeki kutup sahillerine doğru ilerleyen bir trenin içerisinde geçiyor. Arkeoloji öğrencisi genç bir Finli kız ve Rus bir maden işçisi birbirlerinden pek hazzetmeseler de aynı kompartımanda yolculuk yapar. Dil, milliyet ve sosyal sınıf başta olmak üzere her açıdan birbirinden farklı olan ikili, yol boyunca kendi ön yargılarını kırmaya çalışır.

6. Aline Dieu

6. Aline Dieu

Fransız yapımı film, Kanadalı ünlü şarkıcı Céline Dion'un hayat hikayesinden esinleniyor. Sylvette ve Anglomard çiftinin 14. çocuğu olarak doğan Aline, olağanüstü sesiyle müzik yapımcısı Guy Claude'u etkilemeyi başarır. Müzik tutkunu bir aileden gelen Aline, ailesinin desteği ve Guy Claude'un tecrübesiyle dünya starı olma yolunda ilerler. Aline ve Guy şöhrete giden yolda ilerlerken aralarında bir aşk filizlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Language Lessons

5. Language Lessons

Hiç beklemediği bir anda Adam'a eşi tarafından İspanyolca dersi ayarlanır. Adam başlarda bu dersleri istemese de derslere devam eder. Zaman geçtikçe Adam ve İspanyolca öğretmeni Carino arasında sıkı bir bağ kurulur. Adam en trajik anlarında Carino'ya tutunur. Adam, bir yandan İspanyolcada ilerleme kaydederken bir yandan da karmaşık bir ilişkinin içerisine ilerler.

4. Grosse Freiheit

4. Grosse Freiheit

Avusturya ve Almanya ortak yapımı olan film, eş cinsel olduğu için sürekli hapis cezasına çarptırılan Hans'ı konu alıyor. Savaş sonrası Almanya döneminde geçen filmde, Hans eş cinsel olduğu için hapse atılır ve bir katil olan Viktor'la aynı hücreyi paylaşmak zorunda kalır. Hans ve Viktor başlarda birbirlerinden nefret etseler de aralarındaki bu nefret bir süre sonra yerini sevgiye bırakır.

3. The Souvenir: Part II

3. The Souvenir: Part II

İngiltere yapımı olan film, 2019 yılında yayınlanan The Souvenir filminin devam filmi olarak etkinlikte yer alıyor. İkinci film, ilk filmde anlatılan talihsiz aşkın yas sürecini anlatıyor. Genç sinema öğrencisi Julie, bu filmde bir yandan kaybının yasını tutarken bir yandan da yaratım sürecine giriyor.

2. Verdens Verste Menneske

2. Verdens Verste Menneske

Norveç, Fransa, İsveç ve Danimarka ortak yapımı film, Julie adındaki genç bir kadının hayatını anlatıyor. 30 yaşına ayak basmak üzere olan Julie, 45 yaşındaki sevgilisi Aksel ile birlikte yaşar. Julie, gün geçtikçe kendi hayatını değil, Aksel'in hayatını yaşadığını hissetmeye başlar. İlişkisinde pek mutlu olmayan Julie, Aksel'in çocuk sahibi olma isteği karşısında da olumsuz tepki verir. Bir süre sonra Julie kendi hayallerine odaklanmaya karar verir ve genç Eivind'le tanışmasıyla hayatı bambaşka bir hal alır.

1. Dune (Dune: Çöl Gezegeni)

1. Dune (Dune: Çöl Gezegeni)

Kuşkusuz etkinliğin en merak edilen filmi olan Dune'un oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Josh Brolin, Jason Momoa, Dave Bautista ve Zendaya gibi yıldız isimler yer alıyor. Günümüzden yüzyıllar sonrasında geçen film, ailesi çöl gezegeni Arrakis'in hakimi olan Paul Atreides'i konu alıyor. Galaksideki diğer gezegenler rakip aileler tarafından yönetilir. Arrakis'i farklı kılan şey, 'baharat' adı verilen kaynak olur. Bu kaynak uzun bir yaşam, yüksek bilinç ve yıldızlararası yolculuk yapmak için kullanılsa da ciddi yan etkileri de beraberinde getirir. Bu kaynağı elde etmek isteyen Harkonen ailesi, Paul ve ailesine tuzak kurar. Bu saldırı sonucunda Paul'un ailesi dağılır ve kaçak durumuna düşer. Paul, ailesinin Arrakis gezegenini tekrar kontrolü altına alması için büyük bir isyan başlatır. Bu isyan bütün evrenin seyrini değiştirecek kadar etkili olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın