Görüş Bildir
Haberler
Bir Stara Dönüştü: Yeni Filmleriyle Gümbür Gümbür Gelen Timothée Chalamet'in Oynadığı Filmler

Bir Stara Dönüştü: Yeni Filmleriyle Gümbür Gümbür Gelen Timothée Chalamet'in Oynadığı Filmler

16.10.2021 - 13:03

Cinsiyet normlarını büken zarafetiyle erkek güzelliğinin simgesi haline gelen Timothée Chalamet, Adonis'i kıskandıracak bir cazibeye sahip. Çıkık elmacık kemiklerine eşlik eden keskin çene çizgisi ile genç aktör, adeta Michelangelo eserlerini andırıyor. Zahmetsiz tarzı ile bir stil ikonuna da dönüşen Chalamet, pop kültürünün başına gelen en güzel şeylerden biri. Elbette Chalamet hayran kitlesini sadece yeşil gözlerine borçlu değil. Olağanüstü bir yeteneğe sahip olan genç aktörün küçük rollerle başlayan kariyeri, son dönemde adeta uçuşa geçti. Biz de Chalamet'in filmografisine bir göz atalım istedik. Huzurlarınızda vizyona girmesini heyecanla beklediğimiz yapımlar da dahil olmak üzere Timothée Chalamet'in boy gösterdiği filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Love The Coopers - IMDb: 5.8

15. Love The Coopers - IMDb: 5.8

Yetenekli oyuncu kadrosuna rağmen iyi kotarılamamış bir film olan Mutlu Yıllar (Love The Coopers), klasik bir hikayeye sahip. 4 kuşak Cooper'lar Noel kutlaması için bir araya gelir. Yaşanan beklenmedik olaylar yüzünden kutlamada aile bağını sorgulayan terslikler baş gösterir. Filmde Chalamet'i tipik bir ergen olan Charlie karakterinde izliyoruz.

14. Hot Summer Nights - IMDb: 6.4

14. Hot Summer Nights - IMDb: 6.4

Gençliğin ve ilişkilerin karmaşıklığı hakkında bir hikaye arıyorsanız, Sıcak Bir Yaz Gecesi (Hot Summer Nights) doğru seçim olabilir. Bir dönemin fenomen gençlik dizisi The O.C'yi andıran bu sıcak hikaye, tipik bir gençlik filmi olarak nitelendirilebilir. Chalamet'in şapşal karizmasının filizlendiği bu film hoşça zaman geçirmenize vesile olabilir.

13. A Rainy Day in New York - IMDb: 6.5

13. A Rainy Day in New York - IMDb: 6.5

Bilindiği üzere New York'ta Yağmurlu Bir Gün (A Rainy Day in New York), cinsel saldırı suçlamalarının gölgesinde vizyona girdi. Yönetmen Woody Allen hakkındaki iddialar, birçok Hollywood yıldızının ünlü yönetmen ile arasına mesafe koymasına neden oldu. Filmin başrol oyuncusu Chalamet ise filmden elde edeceği gelirin tamamını bağışlayacağına söz verdi. Tipik Allen karakterleri ile klişe bir anlatıma yenik düşen bu film, eşsiz New York sokaklarını Chalamet'in hülyalı gözleri ile gezmek isteyenler için bir alternatif olabilir.

12. Miss Stevens - IMDb: 6.6

12. Miss Stevens - IMDb: 6.6

Bayan Stevens (Miss Stevens) tutkulu ancak duygusal açıdan yaralı bir öğretmenin hikayesini konu alıyor. Bir lisede öğretmenlik yapan Rachel Stevens, profesyonellikten ödün vermemeye çalışsa da öğrencisi Billy ile bu çizgiyi korumakta zorlanır. Billy rolünde de elbette Timotheé Chalamet var!

11. Hostiles - IMDb: 7.2

11. Hostiles - IMDb: 7.2

Christian Bale ile Rosamund Pike'ı buluşturan Vahşiler (Hostiles), Amerikan tarihine farklı bir gözle bakan bir Western filmi. Kurgu olsa da tarihsel bir acımasızlığı gözler önüne seren bu film, Christian Bale'in oyunculuğu ile devleşiyor. Timothée Chalamet ise Philippe DeJardin rolü ile oyuncu kadrosuna dahil oluyor. Cheyenne kabile şefine eşlik eden Yüzbaşı Joseph Blocker'ın (Christian Bale) yolculuğunu anlatan film, aynı zamanda eşsiz manzaralar ile bezeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The King - IMDb: 7.2

10. The King - IMDb: 7.2

Shakespeare'in ünlü 5. Henry oyunundan uyarlanan filmde Chalamet, Prens Hal'ı canlandırıyor. Chalamet'in elde ettiği ani güç ile boğuşan toy prens karakterinde gösterdiği performans ise şapka çıkarılacak cinsten. Sert ve soğuk Orta Çağ atmosferinde geçen bir iç hesaplaşmayı anlatan film, olay örgüsü ve işleyişi açısından da izleyici tatmin ediyor. Sadece görkemli savaş sahnelerine odaklanarak çekilen savaş filmlerinin aksine bu film dramatik ögeleri öne çıkarıyor.

9. The French Dispatch - IMDb: 7.3

9. The French Dispatch - IMDb: 7.3

Cannes Film Festivali'nde gerçekleşen dünya prömiyerinde ayakta alkışlanan Wes Anderson masalı, sonunda izleyicisi ile buluştu. Tilda Swinton ve Timothée Chalamet'nin Cannes'dan yansıyan sempatik kareleri ile merakımız katlayan film, beklemeye değdi doğrusu. Dispatch isimli bir dergide yaşananlara dayanan film, birbirinden bağımsız üç hikaye anlatıyor. Spoiler vermekten kaçınsak da hayal ustası Anderson evreninin Chalamet'in oyunculuğuna yansıdığını söyleyebiliriz. Ayrıca French Dispatch şahane film müzikleriyle de kulağınızın pasını silecek gibi.

8. Beautiful Boy - IMDb: 7.3

8. Beautiful Boy - IMDb: 7.3

Baba-oğul ilişkisine dayanan bu dram, Chalamet'i hafife almamamız gerektiğinin ispatı. Zira Chalamet ve Steve Carell'in filme katkısı oldukça büyük. Filmin kurgusundaki aksaklıklar ve hatta hikayedeki bazı boşluklar, ikilinin başarılı performansı sayesinde görünmez olabiliyor. Film, uyuşturucu müptelası oğlu Nic (Timothée Chalamet) ile babası David'in (Steve Carrell) yaşadıklarını anlatıyor. Bir biyografiden uyarlanan film, uyuşturucu bağımlılığına bakışı ile eleştirilmiş olsa da Chalamet'in yürek burkan oyunculuğu ile övgüyü hak ediyor.

7. Lady Bird - IMDb: 7.4

7. Lady Bird - IMDb: 7.4

Daha sonra Little Women filminde bir araya gelecek olan Saoirse Ronan ve Chalamet, bu filmde de büyüme sancıları çekiyor. Uğur Böceği (Lady Bird), lise öğrencisi Christine McPherson (Saoirse Ronan) üzerinden birey olma çabasına odaklanıyor. Okulda hem sosyal hem de akademik açıdan zorlanan Christie, aynı zamanda annesiyle olan ilişkisinde de açmazlar yaşar. Lady Bug lakaplı Christie'nin erkek arkadaşı rolündeki Timothée Chalamet ise beklentileri karşılıyor.

6. Little Women - IMDb: 7.8

6. Little Women - IMDb: 7.8

Greta Gerwig yönetmenliği ile Küçük Kadınlar (Little Women) 2019 yılında tekrar ekrana taşındı. Chalamet, bu filmde Jo'ya (Saoirse Ronan) aşık 'komşu çocuk' Laurie rolü ile karşımıza çıkıyor. Karakterlerin derinleşmesini sağlayan modern yorumun etkilerini Chalamet'in Laurie performansında da görmek mümkün. Oyuncular arasındaki kimya ve uyumun da filmin başarısındaki payı elbette çok büyük.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Call Me By Your Name - IMDb: 7.9

5. Call Me By Your Name - IMDb: 7.9

André Aciman'ın kitabından uyarlanan Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name) hem 2017 yılının hem de Chalamet'in en ses getiren filmlerinden biri oldu. Film, dikkat çekici konusunun yanı sıra İtalya'nın büyüleyici atmosferi ile baş döndürüyor. Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name), kışkırtıcı bir doğada Elio (Timothée Chalamet) ve Oliver'in (Armie Hammer) yazını anlatıyor. Filmde aynı zamanda 17 yaşındaki Elio'nun (Timothée Chalamet) uyanan cinselliği ile kimlik arayışına da şahit oluyoruz. Bu açıdan bakıldığında Mr. Pearlman (Micheal Stuhlbarg) karakterinin filme katkısı büyük.

4. Dune - IMDb: 8.4 (Tahmini vizyon tarihi: 22 Ekim 2021)

4. Dune - IMDb: 8.4 (Tahmini vizyon tarihi: 22 Ekim 2021)

Fantastik ve bilim kurgu sevenlerin vizyona girişini dört gözle beklediği Dune: Çöl Gezegeni (Dune) nihayet vizyona giriyor. Frank Herbert'in kült eserinden ilk kez 1984 yılında David Lynch tarafından uyarlanan film, bu kez yönetmen Denis Villeneuve'nun ellerinde hayat buluyor. Yönetmenin ucuz aksiyona başvurmayan hikayeciliğinin ve politik göndermelerinin, filmin kitaba bağlı kalmasını sağlayacağı umuluyor. Timothée Chalamet ise Paul Atreides rolü ile kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilemiş gibi. Paul'ün tüm duygu geçişlerini başarıyla canlandıran Chalamet, serinin ikinci filmini sabırsızlıkla beklemenize neden olabilir. Film, çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip bir ailenin oğlu olan Paul Atreides'in hikayesini konu alıyor.

3. Interstellar - IMDb: 8.6

3. Interstellar - IMDb: 8.6

Yıldızlararası (Interstellar), yönetmen Christopher Nolan'ın epik bir dille anlattığı bir bilim kurgu filmi. Gösterime girdiği yıl tartışmalar yaratan film, 'beyin yakan filmler' listesinin en sevilen üyelerinden biri. Filmi ne kadar övsek az elbette ancak bu film Timothée Chalamet için de oldukça özel. Genç oyuncunun birinci lige çıkış bileti olan bu filmde oldukça küçük bir rolü var. Ama ne derler bilirsiniz: Küçük rol yoktur, küçük aktör vardır.

2. Don't Look Up (Vizyon Tarihi: 2021)

2. Don't Look Up (Vizyon Tarihi: 2021)

Yönetmen Adam Mckay'in aynı zamanda senaryosunu da yazdığı film, bir Netflix yapımı. Oyuncu kadrosu ile Netflix'in Hollywood'a çıkarma yaptığını düşündürten filmde kimler yok ki! Oscarlı oyuncular Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio , Meryl Streep ve Cate Blanchett filmin ağır topları arasında yer alıyor. Timothée Chalamet'in de yer aldığı film, Dünya'nın sonunu getirecek dev bir göktaşı hakkında insanları uyarmaya çalışan iki gök bilimcinin hikayesini anlatıyor. Bilim kurgu ile kara komediyi harmanlayan film, 24 Aralık 2021 tarihinde gösterime girecek.

1. Wonka (Vizyon Tarihi: 2023)

1. Wonka (Vizyon Tarihi: 2023)

Wonka, Roald Dahl'ın çok sevilen kitabından uyarlanan Charlie'nin Çikolata Fabrikası filminin yeni bir uyarlaması olacak. Ancak film henüz çekim aşamasında olmasına rağmen izleyicileri ikiye bölmeyi başardı. Zira Willy Wonka karakterini canlandıran Johnny Depp'in yerinin doldurulamayacağı görüşü ön planda. Ancak setten paylaşılan kareler, Chalamet'in Wonka'sı için 'Olmuş' dedirtmeyi başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Grell

su cocugu ve zendayayi gormekten gozlerim kanadi