Görüş Bildir
Haberler
Kan, Ter, Gözyaşı: Gerçek Yaşamların Aktarıldığı ve Hepsi Ayrı Bir Dram Barındıran Savaş Dizileri

Kan, Ter, Gözyaşı: Gerçek Yaşamların Aktarıldığı ve Hepsi Ayrı Bir Dram Barındıran Savaş Dizileri

16.10.2021 - 10:00

İnsan yaşamını değiştiren savaşlar... Gerçek hikayelerin ekranlara aktarıldığı yapımları ilgiyle izliyoruz. Bir de konusu tarihteki savaşlar ya da zaferler olunca izlemesi daha da keyifli bir hal alıyor çünkü içerisinde gerçek yaşamlar barındırıyor. Bu yapımlardan hepimiz kendimize bazı dersler çıkarıyor ve yeni bakış açıları kazanıyoruz. Yapım şirketlerini ve set ekibini çekim sırasında hem maddi hem de fiziki açıdan zorlayan bu yapımlar, izleyiciyi de duygusal açıdan zorluyor. Ama her şeye değiyor! İzlerken bizi derinden etkileyen bu yapımları sizin için bir araya getirdik. Hazırsanız, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mehmetçik Kut'ül Amare (2018) - IMDb: 6.8

15. Mehmetçik Kut'ül Amare (2018) - IMDb: 6.8

Dizinin başrollerini İsmail Ege Şaşmaz, İsmail Hacıoğlu, Kaan Taşaner, Cansu Tosun ve İlker Aksum paylaşıyor. Toplam 33 bölümden oluşan dizi, Birinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru kazanılan Kut zaferini konu alıyor. Dizide İsmail Hacoğlu'nun hayat verdiği Üsküplü karakteri keskin zekası ve görev aşkıyla izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Dizi, dönemin ağır şartlarını ve güçlü İngilizlere rağmen pes etmeden inandıkları yolda yürüyen kahramanların zaferi kazanırken çektiği zorlukları muhteşem bir şekilde aktarıyor, hem görsel bir şölen hem de çarpıcı bir dille!

14. Age of Samurai: Battle for Japan/Samuray Çağı: Japonya için Savaş (2021) - IMDb: 7.4

14. Age of Samurai: Battle for Japan/Samuray Çağı: Japonya için Savaş (2021) - IMDb: 7.4

Netflix yapımı dizi 1551-1616 yıllarında Japon Krallıkları arasında geçen güç savaşlarını konu alıyor. Henüz 6 bölümü yayınlanan belgesel dizi, Samuraylara da odaklanıyor. Dizinin başrollerini ise Masayoshi Haneda, Masami Kosaka, Hideaki Itô ve Hayate Masao paylaşıyor. Feodal Japonya devrinde tek hükümdar olmak için savaşan Samurayların mücadelesi izleyiciye Japon kültürünün ışığında aktarılıyor.

13. Gallipoli/Gelibolu (2015) - IMDb: 7.9

13. Gallipoli/Gelibolu (2015) - IMDb: 7.9

Dizinin başrollerinde Kodi Smit-McPhee, Harry Greenwood ve Sam Parsonson gibi isimler yer alıyor. Toplam 7 bölümden oluşan mini dizi, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı anısına Avustralya'da çekildi. Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'dan Gelibolu'ya gönderilen 4 gencin hikayesine odaklanan dizinin yönetmenliğini Glendyn Ivin üstleniyor. Dizinin tarafsız anlatımıysa izleyenlerin beğenisini topluyor.

12. Anzac Girls/Anzak Kızları (2014) - IMDb: 7.9

12. Anzac Girls/Anzak Kızları (2014) - IMDb: 7.9

Dizinin başrollerinde Georgia Flood, Anna McGahan, Caroline Craig, Antonia Prebble ve Laura Brent yer alıyor. Toplam 6 bölümden oluşan dizi, adından da anlaşılacağı gibi Avustralya yapımı. Dizi, Birinci Dünya Savaşı'nda geçiyor ve Batı Cephesi, Lemnos ve İskenderiye'de görev yapan Avustralyalı hemşirelerin gerçek yaşamlarına odaklanıyor. Bölümler 60 dakika sürüyor.

11. Tannbach/Ayırma Hattı (2015) - IMDb: 7.6

11. Tannbach/Ayırma Hattı (2015) - IMDb: 7.6

Toplam 6 bölümden oluşan dizinin başrollerini Heiner Lauterbach, Natalia Wörner, Henriette Confurius ve Jonas Nay paylaşıyor. Dizi İkinci Dünya Savaşı'nın son yıllarından ve Soğuk Savaş'tan kesitler sunuyor. Hikayesi Almanya'nın bir köyünde geçiyor. Gerçek bir hikayeden esinlenen dizi, adını köyü ikiye bölen Tannbach Deresi'nden alıyor. 'Line of Separation' olarak da bilinen dizinin bölümleri 90 dakika sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Seddülbahir 32 Saat (2016) - IMDb: 8.1

10. Seddülbahir 32 Saat (2016) - IMDb: 8.1

Dizinin başrol kadrosu epey bir kalabalık! Kadroda Okan Yalabık, İbrahim Çelikkol, Dolunay Soysert, Murat Ünalmış ve İlker Aksum gibi usta isimler yer alıyor. Toplam 4 bölümden oluşan dizinin her bölümü ortalama 90 dakika sürüyor. Yönetmen koltuğunda ise Yasin Uslu oturuyor. Dizide Çanakkale Savaşı'nın başladığı gün Seddülbahir'de kendilerinden sayıca fazla olan düşmana karşı 32 saat boyunca direnen 1050 askerin hikayesi anlatılıyor. Hiçbir yardım almadan düşmana göğüs geren kahraman Mehmetçikler, düşmanı durdurmayı başarıyor.

9. The Pacific/Pasifik (2010) - IMDb: 8.3

9. The Pacific/Pasifik (2010) - IMDb: 8.3

10 bölümden oluşan dizi Amerikan Deniz Piyade Kolordusu'nun Pasifik'te Japon Deniz Kuvvetleri'ne karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Aynı zamanda orduda bulunan üç denizcinin gerçek hikayeleri aktarılıyor. Çatışma sahneleri çok gerçekçi bulunan dizinin oyuncu kadrosunda James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello gibi isimler yer alıyor. Bölümleri ortalama 60 dakika sürüyor. Band of Brothers'ın yapımcılarının hayata geçirdiği dizi tam 8 dalda Emmy ödülü kazandı.

8. M*A*S*H/Mobil Ordu Cerrahi Hastanesi (1972) - IMDb: 8.4

8. M*A*S*H/Mobil Ordu Cerrahi Hastanesi (1972) - IMDb: 8.4

Dizinin adı Mobile Army Surgical Hospital'in kısaltmasından geliyor. Dizi, Kore Savaşı sırasında savaş hastanesinde görev yapan bir doktor ve ekibinin yaşadıklarından kesitler sunarken, Kore Savaşı'nı da etkileyici bir şekilde aktarıyor. 11 sezon ve toplam 256 bölüm yayınlanan dizinin her bölümü 30 dakika sürüyor. Oyuncu kadrosunda ise Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Steveson, Harry Morgan, William Christopher ve Larry Linville gibi isimler yer alıyor.

7. Combat!/Savaş! (1962) - IMDb: 8.4

7. Combat!/Savaş! (1962) - IMDb: 8.4

Dizi, İkinci Dünya Savaşı'nda Amerikan askerlerinin Fransa'da Almanlara karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dizi toplamda 5 sezon ve 152 bölümden oluşuyor. Her bölümü 50 dakika sürüyor. İlk 4 sezonu siyah beyaz yayınlanan dizinin son sezonu renkli olarak ekranlara geliyor. Oyuncu kadrosunda Vic Morrow, Pierre Jalbert, Jak Hogan ve Tom Lowell gibi birçok isim yer alıyor.

6. Vikings/Vikingler (2013) - IMDb: 8.5

6. Vikings/Vikingler (2013) - IMDb: 8.5

Komutan Ragnar Lothbrok'un hikayesinin anlatıldığı dizi aynı zamanda Vikinglerin var oluş savaşlarını da konu alıyor. Dizi toplamda 6 sezon ve 89 bölümden oluşuyor. Oyuncu kadrosunda Travis Fimmel, Alex Høgh Andersen, Clive Standen, Gabriel Byrne, Nathan O'Toole, Katheryn Winnick, Jessalyn Gilsig, George Blagden, Gustaf Skarsgård, Donal Logue ve Jonathan Rhys Meyers gibi isimler yer alıyor. Senaristliğini ise Michael Hirst yapıyor. Seyirci tarafından ilgiyle izlenen dizi, Vikinglerin köklü tarihine en ince ayrıntısına kadar ışık tutuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Unsere Mütter, unsere Väter/Annelerimiz, Babalarımız (2013) - IMDb: 8.5

5. Unsere Mütter, unsere Väter/Annelerimiz, Babalarımız (2013) - IMDb: 8.5

'Generation War' olarak da bilinen dizi, toplamda 3 bölümden oluşuyor. Başrol kadrosunda Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Miriam Stein ve Ludwig Trepte yer alıyor. Dizinin odak noktasında birbirine sıkı bağlarla bağlı 5 arkadaşın savaşta yaşadıkları yer alıyor. Dizi; Nazi Almanyası'nın Moskova'ya doğru ilerlediği II. Dünya Savaşı zamanlarında orduda görevlendirilen abi-kardeşin, orduda görevli hemşirenin, şarkıcılık hayalleri kuran genç bir kadının ve Yahudi uyruklu bir Alman vatandaşının arkadaşlıklarını ve savaşın insan üzerindeki etkisini çarpıcı bir şekilde aktarıyor. Yapımın en dikkat çeken tarafıysa yaşanan olayları kaybedenin gözünden efsane bir şekilde anlatıyor olması.

4. Rome/Roma (2005) - IMDb: 8.7

4. Rome/Roma (2005) - IMDb: 8.7

2 sezon ve 22 bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunda Polly Walker, James Purefoy, Ray Stevenson ve Kevin McKidd gibi isimler yer alıyor. Roma İmparatorluğu'nun hem iç karışıklıklarını hem de Mısır ve Galya'daki mücadelesini anlatan dizi, Golden Globe ve Emmy gibi birçok prestijli ödül töreninde aday gösterildi.

3. Apocalypse la 2e Guerre Mondiale/Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı (2009) - IMDb: 9.0

3. Apocalypse la 2e Guerre Mondiale/Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı (2009) - IMDb: 9.0

Fransız yapımı dizi toplam 6 bölümden oluşuyor. Her bölümü 52 dakika sürüyor. Belgesel niteliğindeki bu mini dizi savaşta bir kazanan olmadığını çarpıcı ve etkileyici bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Dizinin afişi de savaşın sadece insanlığın zarar gördüğü bir şey olduğuna dair sanatsal bir bakış açısı kazandırıyor. Sevilen oyuncu Mathieu Kassovitz ise oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden sadece biri! İkinci Dünya Savaşı'nın işlendiği birçok yapım gibi, bu mini dizi de Fransız medyası ve izleyicisi tarafından beğeniyle izlendi.

2. The World at War/Savaşan Dünya (1973) - IMDb: 9.2

2. The World at War/Savaşan Dünya (1973) - IMDb: 9.2

26 bölümlük belgesel dizi, yayınlandığı dönemde Birleşik Krallık'ın en pahalı yapımlarından biri oldu. Yapım aşamasında tam 4 milyon Euro harcandı! İkinci Dünya Savaşı'nın anlatıldığı bu belgesel dizisi yayın tarihinden bir yıl sonra Türkiye'de 'Savaşan Dünya' adıyla yayınlandı ve yine ilgiyle izlendi. Belgesel dizinin anlatıcısı ve duayen oyuncu Laurence Olivier, 26 bölüm boyunca izleyici ekrana kilitliyor.

1. Band of Brothers/Kardeşler Takımı (2001) - IMDb: 9.4

1. Band of Brothers/Kardeşler Takımı (2001) - IMDb: 9.4

Dizi, Stephen E. Ambrose'nin İkinci Dünya Savaşı temalı aynı adlı romanından uyarlama. Dizinin esin kaynağını Amerikan ordusunun Easy Bölüğü askerlerinin yaşamı oluşturuyor. Senaryo aşamasında da Easy Bölüğünden hala hayatta olanlarla yapılan röportajlar kullanıldı. Dizi bu bölükteki askerlerin eğitim aldığı kampta başlıyor. Normandiya Çıkarması gibi tarihi olaylara da yer veren dizi toplam 10 bölümden oluşuyor. Başrollerinde ise Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston, Matthew Settle ve Neal McDonough yer alıyor. Dizinin ödül listesi ise ne kadar iyi bir yapım olduğunu gözler önüne seriyor. Dizi; 6 dalda Emmy ve 1 Altın Küre'nin yanı sıra, Amerikan Film Enstitüsü ile Amerikan Yazarlar Birliği Özel Ödüllerini kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın