Görüş Bildir
Haberler
Çağımızın Sevilen Yıldızlarından Will Smith'in En Başarılı Filmleri

Çağımızın Sevilen Yıldızlarından Will Smith'in En Başarılı Filmleri

13.10.2021 - 09:30

Yediden yetmişe herkesin sevdiği ünlü aktör Will Smith, uzun bir süredir oyunculuk yapıyor ve şüphesiz ki en sevilen yıldızlardan biri. Pek çok başarılı işe imza atan ünlü aktör, özellikle korona döneminde sosyal medyadaki çeşitli komik videolarıyla da herkesin yüzünü güldürerek daha da sevildi. Genellikle aksiyon, komedi ve dram filmleriyle karşımıza çıkan Will Smith, pek çok ödülün de sahibi! İsterseniz lafı çok uzatmadan, Will Smith'in oynadığı filmlerin bazılarını beraber inceleyelim. Karşınızda her dönemin en sevilen film yıldızlarından biri olmayı başaran Will Smith'in en iyi filmleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hancock - IMDb: 6.4

15. Hancock - IMDb: 6.4

Süper güçlere sahip olan Hancock, nereden geldiğini ya da neler yaşadığını hatırlamaz. Sürekli içki içen ve adeta bir evsiz gibi yaşayan Hancock, insanlara da kendi tarzıyla yardım eder. Fakat bu tarz insanlar tarafından pek sevilmez. Bir gün Hancock, Ray Embrey adında bir halkla ilişkiler uzmanının hayatını kurtarır. Bu olaydan sonra Ray, Hancock'ın imajını düzeltmesine ve insanların saygısını kazanmasına yardım eder. Peter Berg'in yönetmenliğini yaptığı 2008 yapımı filmin başrollerinde Will Smith, Charlize Theron ve Jason Bateman yer alıyor.

14. Focus - IMDb: 6.6

14. Focus - IMDb: 6.6

Usta bir dolandırıcı olan Nicky, bir gün Jess adında güzel bir kadınla tanışır. Soygun yapma konusunda oldukça hevesli olan Jess, işin inceliklerini Nicky'den öğrenir. Bir gün aniden birbirinden uzaklaşan ikili yıllar sonra tekrar karşılaşır. İşinde iyice ustalaşan Jess, Nicky'nin işlerine karışarak planlarını bozar ve olaylar gelişir. Başrollerini Will Smith ve Margot Robbie'nin paylaştığı, 2015 yılında gösterime giren filmin yönetmenliğini Glenn Ficarra ve John Requa ikilisi üstleniyor.

13. Hitch / Aşk Doktoru - IMDb: 6.6

13. Hitch / Aşk Doktoru - IMDb: 6.6

Aşk doktoru olan Alex Hitchens, erkeklere kadınlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğreterek sağlam bir ilişki kurmalarına yardım eder. Sara ise bir gazetede dedikodu köşesi yazar. Bir gün Alex ve Sara tanışıp ilişki yaşamaya başlar. Sara, gerçek mesleğini gizleyen Alex'in müşterilerinden birini bulur ve ikili için işler karmaşıklaşır. 2005 yapımı filmin başrollerinde Will Smith ve Eva Mendes bulunuyor. Yönetmenliğini ise Andy Tennant yapıyor.

12. The Legend of Bagger Vance / Bagger Vance Efsanesi - IMDb: 6.7

12. The Legend of Bagger Vance / Bagger Vance Efsanesi - IMDb: 6.7

Savannah'ın en ünlü golfçüsü olan Rannulph Junnuh, Birinci Dünya Savaşı başladığında cepheye gider. Zorlu bir savaş deneyimi sonrasında geri döner ve kayıplara karışır. 15 yıl sonra ortaya çıkan yerel kahraman, Savannah'daki golf sahasının satılmaması için düzenlenen bir golf turnuvasına katılır. Bu turnuvada, Amerika'nın en ünlü iki golfçüsüne karşı yarışması gerekir. 2000 yılında vizyona giren filmin başrollerinde Will Smith, Matt Damon ve Charlize Theron yer alıyor.

11. Ali - IMDb: 6.8

11. Ali - IMDb: 6.8

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali, Vietnam Savaşı'na çağrılır ve gitmeyi reddeder. 'Benim onlarla bir sorunum yok' diyerek önemli bir mesaj da verir. Bunun üzerine, Ali'nin şampiyonluk unvanı elinden alınır ve bokstan uzaklaştırılır. Will Smith'in Muhammed Ali'yi canlandırdığı 2001 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Michael Mann oturuyor. Will Smith'in harika performansı, onun En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olmasını sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aladdin - IMDb: 6.9

10. Aladdin - IMDb: 6.9

Agrabah şehrinde pazardan yiyecek çalarak yaşayan bir genç olan Aladdin, her ne kadar hırsızlık yaparak geçinse de iyi bir insan olmaya çalışır. Bir gün, sultanın kızı Jasmine'i görür ve aşık olur. Ancak, umutsuz aşık Aladdin'in şansı, sihirli bir lamba bulduğunda tamamen değişir. Lambanın içindeki cin, onun 3 dileğini yerine getireceğini söyler ve Aladdin sevdiği kızı elde etmek için uğraşmaya başlar. Will Smith'in lamba cini rolünde olduğu filmde Mena Massoud ve Naomi Scott gibi isimler rol alıyor. 2019 yapımı filmin yönetmeni Guy Ritchie.

9. Bad Boys / Çılgın ikili - IMDb: 6.9

9. Bad Boys / Çılgın ikili - IMDb: 6.9

Marcus Brunett ve Mike Lowry adındaki iki Miami'li polis, uyuşturucu olaylarını incelemekle görevli. Bir gün polisin sorumluluğundaki 100 milyon dolarlık uyuşturucu çalınır. Onu geri alma görevi de çılgın ikiliye kalır. 1995 yılında vizyona giren filmin, Will Smith'in şöhreti yakalamasında önemli bir payı var. Michael Bay imzalı aksiyon-komedide başrolleri Will Smith ve Martin Lawrence paylaşıyor.

8. Independence Day / Kurtuluş Günü - IMDb: 7.0

8. Independence Day / Kurtuluş Günü - IMDb: 7.0

Atmosferde tuhaf bir olay yaşanır ve ne olduğu çözülemez. Daha sonra büyük meteorların dünyaya yaklaştığı düşünülür. Ancak yaklaşan şeylerin aslında dünyaya saldırmayı planlayan uzay gemileri olduğunun anlaşılması çok uzun sürmez! Sonunda 4 Temmuz'da uzaylılarla savaşmak için bir plan yapılır. 1996 yılında vizyona giren filmin yönetmeni Roland Emmerich.

7. Concussion / Doğruyu Söyle - IMDb: 7.1

7. Concussion / Doğruyu Söyle - IMDb: 7.1

Malum, Amerikan futbolu oyuncuları ciddi sakatlanmalar yaşar. Bu sakatlanmalar, oyuncuların sadece kariyerlerini değil hayatlarını da ciddi derece tehlikeye sokar. Bu filmin ana karakteri Dr. Bennet Omalu da beyin sarsıntısı geçiren futbol oyuncularının beyinlerinde oluşan hasar hakkında gerçekleri ortaya çıkarır. Peter Landesman'ın yazıp yönettiği 2015 yapımı filmde Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks ve Luke Wilson gibi ünlü isimler bulunuyor.

6. I, Robot / Ben, Robot - IMDb: 7.1

6. I, Robot / Ben, Robot - IMDb: 7.1

2035 yılında artık robotlar insanlarla yaşamaya başlar. İnsanlara hizmet etmek ve hayatı kolaylaştırmak için yapılan robotlardan nefret eden dedektif Del Spooner'ın hayatı ise gitgide zorlaşır. Önemli bir bilim insanı olan Dr. Miles Hogenmiller'ın cinayetini inceleyen Del, cinayeti bir robotun işlediğini düşünür. Bunun pek mümkün olmadığı söylense de, dedektif Del araştırmaya devam eder. 2004 yılında gösterime giren filmin yönetmenliğini Alex Proyas yaparken, oyuncu kadrosunda Will Smith, Bridget Moynahan ve Bruce Greenwood gibi isimler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. I Am Legend / Ben Efsaneyim - IMDb: 7.2

5. I Am Legend / Ben Efsaneyim - IMDb: 7.2

Dünyaya bir virüs yayılır ve insanların çoğunu öldürür. Kalanları ise birer canavara dönüştürür. Virüsten etkilenmeyen ve tek başına hayatta kalmaya çalışan bilim insanı Robert Neville, hem onun gibi yaşayan birilerini arar hem de virüse bir tedavi bulmaya çalışır. Francis Lawrence'ın yönettiği 2007 yapımı filmde Will Smith epey başarılı bir performans sergiliyor ve izleyenleri etkilemeyi başarıyor.

4. Enemy of the State / Devlet Düşmanı - IMDb: 7.3

4. Enemy of the State / Devlet Düşmanı - IMDb: 7.3

Amerikan hükümetinin tetiklediği düşünülen siyasi bir cinayet meydana gelir. Bir doğa araştırmacısı olan Daniel Zavitz de bu cinayeti tesadüfen kaydeder. İstihbarat servisi ise bu cinayetin ortaya çıkmasını istemez ve kaydı ele geçirmek ister. Zavitz bu kaydı hiçbir şeyden haberi olmayan avukat Robert Dean'in çantasına atar. Bu siyasi cinayetin ortaya çıkmasını istemeyen herkes Robert Dean'in peşine düşer. Will Smith, Gene Hackman ve Jon Voight gibi önemli isimlerin rol aldığı 1998 yılında gösterime giren filmin yönetmeni ise Tony Scott.

3. Men In Black / Siyah Giyen Adamlar - IMDb: 7.3

3. Men In Black / Siyah Giyen Adamlar - IMDb: 7.3

Dünyada yaşayan uzaylılarla iletişim kuran gizli hükümet bürosunda, Ajan K ve amatör Ajan J, diğer gezegenlerden gelenleri gözlemlerler. Amaçları dünya dışından gelen herhangi bir saldırıyı önlemek olan ikili, tehdit olarak görülen uzaylıları birlikte avlar. Ancak dünyayı normalden çok daha büyük bir tehdit bekler! Siyah Giyinen Adamlar bu tehdidi ortadan kaldırmak için işe koyulur. Will Smith ve Tommy Lee Jones'un başrolleri paylaştığı 1997 yapımı filmin yönetmeni Barry Sonnenfeld.

2. Seven Pounds / Yedi Yaşam - IMDb: 7.6

2. Seven Pounds / Yedi Yaşam - IMDb: 7.6

Tim Thomas, geçmişinde çok büyük acılar yaşar. Kardeşi Ben'in adını kullanarak benzer acılar yaşayan ve büyük zorluklar çeken 7 kişiye yardım eder. Fakat hiçbirinin Tim'in planının bir parçası olduğundan haber olmaz. Tim'in hayatı bu 7 kişiden birine aşık olmasıyla tamamen değişir. Gabriele Muccino imzalı dram filminin başrollerinde Rosario Dawson ve Woody Harrelson da var.

1. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme - IMDb: 8.0

1. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme - IMDb: 8.0

Geçim sıkıntısı çeken ama oğluna iyi bir baba olmaya çalışan Chris Gardner işinde sorunlar yaşar. Maddi sıkıntılar yüzünden eşi onu terk eder. Bu yüzden bir yandan çocuğuna bakmaya çalışırken bir yandan para kazanmak zorunda kalır. Will Smith ve oğlu Jaden Smith'in beraber oynadığı dram filmi, Chris Gardner'ın gerçek hayat hikayesini anlatıyor. 2006 yapımı filmin yönetmeni ise Gabriele Muccino.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tbn57

The Pursuit of Happyness, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar etkileyici bir film olmuştur hep benim için

Gizem Yenikler

Filmleri güzel oluyor 1 favorim.