Görüş Bildir
Haberler
Avengers'tan İbaret Değil: Süper Kahraman Filmleriyle Gişe Rekorları Kıran Marvel'ın En Başarılı Filmleri

Avengers'tan İbaret Değil: Süper Kahraman Filmleriyle Gişe Rekorları Kıran Marvel'ın En Başarılı Filmleri

10.10.2021 - 13:30

Yıllarca çizgi romanlarla kitleleri peşinden sürükleyen Marvel, beyaz perdede de fırtınalar estirdi ve daha büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Hemen hemen her filmiyle gişe rekorları kıran Marvel, süper kahramanların sinemada ve dizilerdeki yükselişini yeniden başlattı. Özellikle birçok süper kahramanı bir araya getiren Avengers serisi herkesin favorisi! Ama Marvel'ı sadece Avengers'le tanıdıysanız çok şey kaçırıyorsunuz! Gelin, Marvel Sinematik Evreni'nin en güzel filmlerine birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Doctor Strange - IMDb: 7.5

15. Doctor Strange - IMDb: 7.5

2016 yılında vizyona giren filmde, Doktor Stephen Strange karakterini, Sherlock dizisiyle oldukça sevilen Benedict Cumberbatch canlandırdı. İşinde oldukça başarılı bir cerrah olan Doktor Strange, geçirdiği bir kaza sonucu ellerini kullanamaz hale gelir. Bütün umutlarını kaybetmişken, iyileşmesi mümkün olmayan felçli bir hastanın sağlığına kavuştuğunu öğrenir. Bu hastanın Kamar-Taj adlı bir yerde iyileştirildiğini duyan Strange, elinde kalan son parayla bu yere gider ve soluksuz izleyeceğiniz bir serüven başlar.

14. Guardians of the Galaxy 2 (Galaksinin Koruyucuları 2) - IMDb: 7.6

14. Guardians of the Galaxy 2 (Galaksinin Koruyucuları 2) - IMDb: 7.6

Marvel evreninin en çılgın ekibi Galaksinin Koruyucuları, 2017 yılında ikinci filmiyle sevenlerinin karşına çıktı. Aksiyon ve komedinin başarılı bir şekilde harmanlandığı filmin başrollerinde yine, Chris Pratt, Zoe Saldana ve Dave Bautista gibi isimler vardı. Başlarını bir türlü beladan kurtaramayan ekip, tam köşeye sıkışmışken, düşmanları beklenmedik bir şekilde yok eder. Bu yardım Peter Quill'in yani namıdiğer Star-Lord'un babası ve aynı zamanda bir tanrı olan Ego'dan gelir. Babasıyla ilk kez tanışan Peter'ın babasının bazı sırlarını öğrenmesi gerekir.

13. X-Men: First Class (X-Men Birinci Sınıf) - IMDb: 7.7

13. X-Men: First Class (X-Men Birinci Sınıf) - IMDb: 7.7

2011 yılında vizyona giren film, o yıla kadar çekilmiş X-Men filmlerinin öncesini anlatıyor. Bu filmde birbirlerinin düşmanı olarak tanıdığımız Profesör Xavier ve Magneto'nun aslında sıkı dost olduğunu görüyoruz. Bu iki dost, mutantların sevilmediği bir dünyada genç mutantları keşfetmeye çalışıyor. Filmin başrol kadrosunda James McAvoy, Michael Fassbender ve Jennifer Lawrence yer alıyor.

12. Deadpool 2 -IMDb: 7.7

12. Deadpool 2 -IMDb: 7.7

Haylaz kahramanımız Deadpool, 2018 yılında ikinci filmiyle tekrar karşımıza çıktı. İlk filmde olduğu gibi Deadpool karakterini sevilen aktör Ryan Reynolds canlandırdı. Filmin kötü adamını ise Avengers filmlerindeki Thanos karakterini canlandıran Josh Brolin oynadı. Gelecekten gelen Cable ileride kötü bir adama dönüşecek bir çocuğu yok etmeye çalışır. Deadpool ise Cable'a engel olmak için X-Force adında bir ekip kurar.

11. Captain America: The Winter Soldier (Kaptan Amerika: Kış Askeri) - IMDb: 7.7

11. Captain America: The Winter Soldier (Kaptan Amerika: Kış Askeri) - IMDb: 7.7

Kaptan Amerika serisinin ikinci filmi olan Kış Askeri, 2014 yılında vizyona girdi. Avengers sonrası S.H.I.E.L.D. ile iş birliğini devam ettiren Steve Rogers, buranın Hydra ajanlarıyla dolu olduğunu görür. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Amerika'nın Sovyetler Birliği tarafından beyni yıkanmış eski dostu Bucky ortaya çıkar ve önüne geleni yok eder. Kaptan Amerika, yanına aldığı arkadaşları Natasha ve Sam ile olayların üstesinden gelmeye çalışır. Aksiyonu ve dövüş sahnesi bol filmin kadrosunda Chris Evans, Scarlett Johansson ve Samuel L. Jackson gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Captain America: Civil War (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı) - IMDb: 7.8

10. Captain America: Civil War (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı) - IMDb: 7.8

2016 yılında vizyona giren film, süper kahramanlar arasında çıkan iç savaşı anlatıyor. Yenilmezler'in güçlerinin sınırlandırılması ve bir otorite tarafından kontrol edilmesi gerektiğini düşünen hükümetler kahramanlara baskı yapıyor. Tony Stark ve Steve Rogers'ın fikir ayrılığına düşmesi Yenilmezler'i ikiye bölüyor. Tony Stark'ın tarafında yer alan Spider-Man de bu filmle ilk defa Marvel Sinematik Evreni'ne dahil oluyor.

9. X-Men: Days of the Future Past (X-Men: Geçmiş Günler Gelecek) - IMDb: 7.9

9. X-Men: Days of the Future Past (X-Men: Geçmiş Günler Gelecek) - IMDb: 7.9

En başarılı X-Men filmi olarak görülen X-Men: Geçmiş Günler Gelecek, 2014 yılında vizyona girdi. X-Men serisinin beşincisi olan Geçmiş Günler Gelecek filmi, ileride yaşanacak felaketlere engel olması için Wolverine'in geçmişe gönderilmesini konu alınıyor. Filmde Hugh Jackman ve Jennifer Lawrence gibi sevilen oyuncular yer alıyor.

8. Thor: Ragnarok - IMDb: 7.9

8. Thor: Ragnarok - IMDb: 7.9

Yakışıklı aktör Chris Hemsworth'un başrolünde olduğu Thor serisinin üçüncü filmi olan Ragnarok, 2017 yılında vizyona girdi. Odin öldükten sonra sürgüne yolladığı kızı Hela ortaya çıkar. Thor ve Loki'nin ablası olan Hela, onlardan diz çökmesini ister. Bunu reddeden Thor çekicini Hela'ya fırlatır ancak Hela çekici tek eliyle yakalayıp parça parça eder. Sonrasında Hela Asgard'a yönelirken, Thor ve Loki farklı yollardan geçerek Asgard'ı kurtarmaya çalışır.

7. Iron Man - IMDb: 7.9

7. Iron Man - IMDb: 7.9

Belki de en çok sevilen süper kahraman olan Demir Adam, 2008'de ilk filmiyle izleyiciyle buluştu. Robert Downey Jr.'ın harika performansıyla oldukça sevilen Iron Man, üç filmlik bir seriye dönüştü. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan dahi Tony Stark, Orta Doğu'da bir silah satışı gerçekleştirdiği sırada saldırıya uğrar. Tony, esir alınır ve bir mağaraya kapatılır. Teröristler Tony'den kendileri için silah yapmalarını ister. Tony Stark ise o şartlar altında daha sonra mükemmelleştireceği ilk zırhını yapar ve teröristlerden kurtulur.

6. Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları) - IMDb: 8.0

6. Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları) - IMDb: 8.0

2014 yılında vizyona giren film oldukça beğeni topladı. Peter Quill ne olduğunu bilmediği bir küreyi çalar. Kürenin peşinde olan Gamora'yla bir kavgaya tutuşur. O esnada orada olan Rocket ve Groot da kavgaya dahil olur. Sonuç olarak hepsi tutuklanır ve hapse atılır. Buradan kaçmak için birlikte hareket etmesi gerektiğini anlayan kahramanlarımıza bir de Drax eklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Deadpool - IMDb: 8.0

5. Deadpool - IMDb: 8.0

Ryan Reynolds'ın başrolünde olduğu Deadpool, 2016 yılında vizyona girdi. Sevgilisiyle mutlu bir hayat yaşarken kansere yakalandığını öğrenen Wade Wilson, tedavi amacıyla bir bilimsel deneye denek olur. Deneyin sonunda ise Wade Wilson bir takım özel güçler kazanır.

4. The Avengers (Yenilmezler) - IMDb: 8.0

4. The Avengers (Yenilmezler) - IMDb: 8.0

Süper kahramanlarımızın bir arada toplandığı ilk film olan The Avengers, 2012 yılında vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo ve Jeremy Renner gibi isimler yer alıyor. Loki'nin önderliğinde bir uzaylı ordusu dünyayı ele geçirmeye çalışır. Dünyanın tek umudu olan Yenilmezler, düşmanı durdurmak için bir araya gelir.

3. Logan - IMDb: 8.1

3. Logan - IMDb: 8.1

Hugh Jackman'ın Wolverine karakterini son kez canlandırmasıyla öne çıkan Logan, 2017 yılında vizyona girdi. Profesör Xavier ile Meksika sınırında saklanan Logan, yapılan deneyler sonucu mutantlaştırılan çocuklar olduğunu öğrenir. Bir hemşire Logan'a olanları anlatır ve yanındaki küçük kızın da Wolverine'in kanını taşıdığını söyler. İyice yaşlanan Logan, kızı güvenli bir yere götürmek zorunda kalır. Başrolde Hugh Jackman'a, Patrick Stewart ve Dafne Keen eşlik ediyor.

2. Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) - IMDb: 8.4

2. Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) - IMDb: 8.4

Marvel hayranlarının merakla beklediği film, 2018 yılında vizyona girdi. Süper kötümüz Thanos, peşinde olduğu sonsuzluk taşlarını toplamaya başlar. Evrenin kaynaklarının hızla tükendiğine inanan Thanos, canlıların yarısının yok edilmesi gerektiğini düşünür. Altı sonsuzluk taşını da elinde bulundurması halinde Thanos, bir parmak şıklatmasıyla bu hayaline ulaşabilir! Dünyada bulunan iki sonsuzluk taşını da almaya gelen Thanos, Yenilmezler'e karşı büyük bir savaşa girişir. Dr. Strange'de ve Vision'da bulunan taşları korumak için Yenilmezler bu savaşta ikiye bölünür.

1. Avengers: Endgame (Yenilmezler: Son Oyun) - IMDb: 8.4

1. Avengers: Endgame (Yenilmezler: Son Oyun) - IMDb: 8.4

Marvel'ın ilmek ilmek ördüğü sinematik evreninde, bir çağı bitiren film olan Endgame, 2019 yılında vizyona girdi. Thanos, Infinity War'da taşları bir araya getirerek canlıların yüzde ellisini yok etmişti. Endgame filminde ise kahramanlarımız, kaybettikleri arkadaşlarını ve ailelerini geri getirmenin yollarını arar. Yenilmezler, Tony Stark'a zamanda yolculuk etme fikrini anlatır. Ancak Tony bu işin çoktan bittiğini ve vazgeçmeleri gerektiğini söyler. Tony olmadan bu işi yapmaya çalışan Yenilmezler başarılı olamaz. Ancak daha sonra Tony zaman makinesini yapmayı başarır ve Yenilmezler'e katılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
12
11
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın