Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Adeta Okuyormuş Gibi Hissedeceksiniz: Kitaplardan Uyarlanan En İyi Diziler

İzlerken Adeta Okuyormuş Gibi Hissedeceksiniz: Kitaplardan Uyarlanan En İyi Diziler

01.10.2021 - 08:15

Kitaplar bizi bambaşka dünyalara sürüklediği gibi, dizi ve filmlerin konularına ilham olarak görsel bir şölene de dönüşüyor. Bir oturuşta bir sezon bitirdiğiniz dizilerin birçoğunun kitaplardan uyarlama olduğunu biliyor muydunuz? Bir türlü kitap okuma alışkanlığı edinemediyseniz, ancak kitaplarda neler geçtiğini de merak ediyorsanız, bu liste tam size göre! Karşınızda kitaplardan uyarlanmış en muhteşem diziler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. A Discovery of Witches - IMDb: 8.0

18. A Discovery of Witches - IMDb: 8.0

Deborah Harkness'ın 'Ruhlar Üçlemesi' roman serisinden uyarlanan dizi, 2018 yılında yayınlanmaya başladı. Seçkin bir cadı ailesinden gelen genç öğrenci Diana Bishop, araştırma yapmak için gittiği kütüphanede mühürlü bir el yazması bulur. Bulduğu bu el yazması yeraltı dünyasında karışıklığa neden olur. Kütüphaneyi cadılar, iblisler ve vampirler gibi doğaüstü yaratıklar ele geçirir. Diana, her şeyi düzeltebilmek için Matthew isimli güvenilmez bir vampirden yardım alır.

17. The Man in the High Castle - IMDb: 8.0

17. The Man in the High Castle - IMDb: 8.0

Philip K. Dick'in 'Yüksek Şatodaki Adam' adlı eserinden uyarlanan dizi, 2015-2019 yılları arasında dört sezon olarak yayınlandı. Dizi, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı'nı kazandığı ve Almanlarla Japonların hükmettiği bir dünyada geçer. Büyük bir baskı altında yaşayan insanların kimisi isyan ederken kimisi bu durumu kabullenir.

16. Orange Is the New Black - IMDb: 8.0

16. Orange Is the New Black - IMDb: 8.0

Piper Kerman'ın kendi anılarını yazdığı 'Yeni Moda Turuncu' adlı kitaptan uyarlanan dizi, 2013-2019 yılları arasında tam 7 sezon Netflix'te yayınlandı. Güzel bir hayatı olan Piper Chapman, üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden hapse düşer. Kendini apayrı bir dünyanın içerisinde bulan Piper, bu hayata alışmaya çalışır. Piper başlarda zorlansa da, zamanla dostluklar kurmaya başlar.

15. Altered Carbon - IMDb: 8.0

15. Altered Carbon - IMDb: 8.0

Richard K. Morgan'ın aynı isimdeki romanından uyarlanan dizi, 2018-2020 yıllarında iki sezon yayınlandı. İnsanların ruhlarının başka bir bedene aktarılabildiği bir evrende geçen dizi, seçkin bir time sahip Takeshi Kovacs'ı konu alıyor. Kovacs, bir isyan sonucu bütün ekibini kaybeder. Kendi zihni de buz içerisinde hapsedilir. Yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adlı zengin bir adam, bir cinayeti çözmesi şartıyla ona hayatını geri verir.

14. 11.22.63 - IMDb: 8.2

14. 11.22.63 - IMDb: 8.2

Stephen King'in aynı isimdeki eserinden uyarlanan dizi, 2016 yılında 1 sezon olarak yayınlandı. John F. Kennedy suikastını engellemek amacıyla zamanda yolculuk yapan Jake Epping, bu suikastı önlemeye çalışırken birçok engelle karşılaşır. Üstüne Jake, geçmişte yaşayan Sadie adında bir kadına aşık olur ve işler iyice çıkmaza girer. Dizinin başrollerinde James Franco ve Sarah Gadon yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Witcher - IMDb: 8.2

13. The Witcher - IMDb: 8.2

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı isimdeki roman serisinden uyarlanan dizi, 2019 yılında Netflix'te yayınlanmaya başlandı. Henry Cavill'in canlandırdığı Rivyalı Geralt, canavar avcılığı yaparak geçimini sağlar. Ancak onu bekleyen daha önemli görevler var. Savaşın patlak vermesi sonucu, Geralt korumaya söz verdiği Ciri'yi bulmak zorunda kalır.

12. Poldark - IMDb: 8.3

12. Poldark - IMDb: 8.3

Winston Graham'ın aynı isimdeki eserinden uyarlanan dizi, 2015-2019 yılları arasında 5 sezon olarak yayınlandı. 18. yüzyılda geçen dizi, 3 yıl boyunca ordu adına kaçakçılarla mücadele eden Ross Poldark'ı konu alıyor. Poldark memleketine döndüğünde, babasını ölmüş, sevgilisini ise bir başkasıyla nişanlanmış bulur. Poldark, bir süre ne yapacağını bilemese de sonuç olarak memleketinde kalıp, babasının madenini işletmeye karar verir.

11. The Last Kingdom - IMDb: 8.4

11. The Last Kingdom - IMDb: 8.4

Bernard Cornwell’in aynı isimdeki kitabından uyarlanan dizi, 2015 yılında yayınlanmaya başladı. İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta öldürülmesi sonrası Kont Ragnar tarafından Paganların yaşadığı yere köle olarak götürülür. Çocukluğunu orada geçiren Uhtred, Ragnar'ın da ölmesiyle İngiltere'ye döner. Ancak İngiltere Kralı olan amcası Uhtred'i bir tehdit olarak görür ve onu ortadan kaldırmak ister.

10. Outlander - IMDb: 8.4

10. Outlander - IMDb: 8.4

Diana Gabaldon'un aynı isimdeki eserinden uyarlanan dizi, 2014 yılında yayınlanmaya başladı. İkinci Dünya Savaşı'nda hemşirelik yapan Claire Randall, bir anda kendini 1946 yılından 1743 yılına gitmiş bulur. Claire burada bir İskoç savaşçıya aşık olur.

9. The Handmaid's Tale - IMDb: 8.4

9. The Handmaid's Tale - IMDb: 8.4

Kanadalı yazar Margaret Atwood tarafından yazılan, aynı isimdeki romandan uyarlanan dizi 2017 yılında yayın hayatına başladı. Son dönemin ses getiren yapımlarından olan dizi, Gilead adındaki bir toplumu konu alıyor. Bu toplumda kadın nüfusu bir şekilde azalır. Bu sebeple kadınlar artık devletin malı olur. Devlet ise kadınları kendi çıkarları için kullanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Expanse - IMDb: 8.5

8. The Expanse - IMDb: 8.5

Daniel Abraham ve Ty Franck ikilisinin birlikte kaleme aldığı aynı isimdeki roman serisinden uyarlanan dizi, 2015 yılında yayınlanmaya başladı. Gelecekte geçen dizi, Mars'ın ve Ay'ın kolonileştirildiği bir evrende geçer. Zengin bir aile kayıp kızlarını bulması için Miller'ı işe alır. Miller anlaştığı bir uzay gemisi kaptanıyla çalışmalara başlar. İkili soruşturmayı derinleştirdikçe, ortada büyük bir komplo olduğunu keşfeder.

7. Big Little Lies - IMDb: 8.5

7. Big Little Lies - IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriarty'nin 'Küçük Ama Büyük Yalanlar' adlı romanından uyarlanan dizi, 2017-2019 yılları arasında iki sezon yayınlandı. Çocukları anaokuluna giden anneler, veli toplantısında işlenen bir cinayeti çözmek için bir araya gelir. Dizinin başrollerinde Oscar'lı iki yıldız Nicole Kidman ve Reese Witherspoon yer alıyor.

6. Mindhunter - IMDb: 8.6

6. Mindhunter - IMDb: 8.6

Mark Olshaker ve John E. Douglas tarafından yazılan 'Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit' adlı romandan uyarlanan dizi, 2017-2019 yılları arasından Netflix'te yayınlandı. Özel bir FBI biriminde görev alan iki ajan Holden Ford ve Bill Tench, birçok araştırmada birlikte çalışır. Katiller ve tecavüzcüler gibi azılı suçluların peşine düşen ikili, kan donduran vakalarla karşı karşıya kalır.

5. Dexter - IMDb: 8.6

5. Dexter - IMDb: 8.6

Jeff Lindsay'in 'Dexter' romanlarından uyarlanan dizi 2006-2013 yılları arasında 8 sezon olarak yayınlanmıştı. Çok sevilen dizi, 7 Kasım 2021'de 'Dexter: New Blood' adıyla tekrar izleyicisi karşısına çıkacak. Miami polis departmanında kan analisti olarak çalışan Dexter Morgan, aynı zamanda bir seri katil olarak hayatına devam eder.

4. The Queen's Gambit - IMDb: 8.6

4. The Queen's Gambit - IMDb: 8.6

Son yılların en ses getiren yapımlarından biri olan The Queen's Gambit, Walter Tevis'in aynı isimdeki romanından uyarlandı. Mini dizi olarak 2020 yılında Netflix'te yayınlandı. Çocuk esirgeme kurumunda yaşayan Beth, buradaki hizmetliden satranç oynamasını öğrenir. Satrançta büyük bir yeteneğe sahip olan Beth, turnuvalarda usta isimlerle mücadele etmeye başlar. Bir yandan da evlat edinilen Beth, özel hayatında yaşadığı sorunlara rağmen, satrançtaki olağanüstü başarısını sürdürmeye devam eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Anne with An E - IMDb: 8.7

3. Anne with An E - IMDb: 8.7

Lucy Maud Montgomery’nin 'Yeşilin Kızı Anne' romanından uyarlanan dizi, 2017-2019 yılları arasında 3 sezon olarak Netflix'te yayınlandı. Ailesini küçük yaşta kaybeden Anne Shirley, daha önce hiç evlenmemiş ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan yaşlı bir kadın tarafından evlat edinilir. Çiftlik işlerinde yardımcı olması için erkek evlat edinmek isteyen ikili, bir yanlışlık sonucu Anne'i evlat edinir. Anne, pozitif enerjisi ve zekasıyla onları etkilemeyi başarır.

2. Sherlock - IMDb: 9.1

2. Sherlock - IMDb: 9.1

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan edebiyatın efsanevi dedektifi Sherlock Holmes'ün modern dünyaya uyarlandığı dizi, 2010 ve 2017 yılları arasında 4 sezon olarak yayınlandı. Günümüz Londra'sında yaşayan Sherlock, ev arkadaşı olarak Doktor Watson'u bulur. Davadan davaya koşan Sherlock, peşine Doktor Watson'u da katar. İkili birlikte suçluların izini sürer. Dizinin başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman yer alıyor.

1. Game of Thrones - IMDb: 9.2

1. Game of Thrones - IMDb: 9.2

George R. R. Martin'in 'Buz ve Ateşin Şarkısı' roman serisinden uyarlanan Game of Thrones, şüphesiz dünyanın en popüler dizisi olmayı başardı. Kırmadık rekor bırakmayan dizi, tam 59 dalda Emmy Ödülü kazanarak tarihe geçti. 2011-2019 yılları arasında tam 9 sezon olarak yayınlanan dizi, finaliyle hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Dizi, Kral Robert'ın Kuzey'e gelip, eski dostu Lord Eddard Stark'a, Kralın Eli olmasını teklif etmesiyle başlıyor. Lord Stark istemeyerek de olsa teklifi kabul ederek Kral Toprakları'na gider ve perde arkasında çok büyük komploların döndüğünü görür. Bir yandan kuzeydeki Sur'dan gelen Akgezen haberleri, bir yandan da doğudan gelen Daenerys'in Khal Drogo ile evlilik haberi işleri iyice karıştırır. Dizideki birçok oyuncu, bu diziyle adını dünyaya duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pepe le pew

Mindhunter iptal eden netflix in taaaaa .................